Reklama

Reklama

VOD (1)

Bratr a sestra nabourají Santovy sáně a pak musí celou noc zachraňovat Vánoce. Ještě že si Santa vždycky umí poradit. (Netflix)

Recenze (206)

Earl_23 

všechny recenze uživatele

Naprosto a nečekaně skvělé. Kronika je úplně perfektně vyvážený film ve všech ohledech. Svěží, hezky vyprávějící, vtipný. Kurt jako nejlepší Santa ever. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Tak Netflix to konecne dokazal a vyprodukoval dobry film. Dokonca Vianocny, ktory ma presne tu devätdesiatkovu prijemnu atmosferu aku mali filmy Johna Hughesa a Chrisa Columbusa. Ziadne infantilne alebo nechutne vtipy. Taky citlivy pristup k rodinnym hodnotam bez toho, aby to prilis pôsobilo ako nejake ponaucanie. Neskutocne sa vydarili hlavne postavy. Roztomile dve deti a najmä Santa v podani bozskeho Kurta Russella, ktory je trochu neortodoxny, ale zaroven velky dobrak od kosti. Charizmatickejsi Santa ma nenapada. V jadre je film taky klasicky road movie behom ktoreho postavy zaziju mnoho prihod pri ktorych sa poucia a zmenia k lepsiemu. Len niektore epizodky mi pripadali menej zabavne a trochu natahovane. Ale celkovo to je velmi nadpriemerny film, ktory sa u mna pravdepodobne stane Vianocnym evergreenom. 7/10. Edit: On to produkoval Chris Columbus. Tak uz dava zmysel, preco to je v jeho style rodinnych komedii. edit2. Vydaril sa aj CZ dabing a aj na druhé pozretie ma to baví, ale stále je to u mňa za 7/10. Občas to má hluché miesta. Chcelo to trochu doladiť scenár a bolo by to bezchybné. ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Kurt Russell je skvelý Santa. Jeho neotesaný šarm tiahne celý film. Veľmi príjemne prekvapili aj škriatkovia, ktorí ako tunajší doplnok strčia veľa iných ústredných animovaných bytostičiek do kapsičky. Akčné, nesnažiace sa byť vianočne rozjuchané, ale zároveň miestami sentimentálne vážne. V tých dobrých momentoch fakt dobré, ale prevládajú dojmy, že tá správna chémia neustále pretekala pomedzi prsty. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

K mému překvapení suprová vánoční pohádka, která, nejenže je místy fakt vtipná a ráda si dělá srandu ze santovských klišé, také není ani na chvíli nevkusně kýčovitá. V poslední třetině ubyde humoru a trošku to díky tomu ztrácí dech, ale Kurt Rusell to s přehledem táhne. A i přes ono moderní pojetí to má stále své vánoční kouzlo. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

V mnohých scénach naivnučké dielo, takže deťom sa páčiť rozhodne bude, ale ak dostane slovo najcoolovejší Santa v dejinách kinematografie, začnú sa diať veci. Zo začiatku som bol sklamaný, že pozerám klišé pre malé deťúrence, ale nakoniec si prídu na svoje hlavne tí, ktorí sú tiež deťmi, ale dospelými. Takže za mňa parádna zábava, samozrejme moderná a je to aj moralitka, ale má to ducha Vianoc a o to tu ide. ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Santa krade auta, dělá zběsilou párty v base, skřítci to nandají partě chicagských gangsterů. Prostě fajn oddechovka před vánoci. ()

SaNcHeZ_cz 

všechny recenze uživatele

The Christmas Chronicles je překvapivě zábavnou rodinnou podívanou do času vánočního, která stojí na skvělém Kurtu Russellovi coby "cool" Santovi. Pokud hledáte něco trochu jiného a oddechovějšího na předvánoční večery, pak dál hledat nemusíte. I přes slabší triky a nepříliš originální příběhovou stránku je tenhle kousek dostatečně zábavný na to, abyste mu jeho neduhy rádi odpustili. Pro někoho možná i nová vánoční klasika. ()

k4n9ur 

všechny recenze uživatele

Kurt tomu dává šťávu. Nechal jsem se unést a místo původních *** jsem dal zasloužených ****. A rád se podívám na pokračování. Škoda že To nemá dabing, na Vánoce by se na to pěkně koukalo. ()

ArsenalEagle 

všechny recenze uživatele

Opravdové překvapení a vynikající feeling good počin pro celou vánočně naladěnou rodinu. Na Kurta v červeném pláštíku, bílém plnovousu a při ani kilu navíc se kouká parádně, skřítci mají své kouzlo a i ta děcka nejsou nejhorší. Má to slušný spád a spoustu povedených nápadů, které dokážou udržet pozornost vánočního mrzouta jako jsem já. Goldie jako paní Clausová už je jen třešnička na dortu. ()

Tony.cs 

všechny recenze uživatele

Ještě se umí točit hezké a moderní Vánoční příběhy. Jsem za to rád. Kurt byl super. Kdo by řekl, že bude nejlepší Santa vůbec. ()

Dr. Hawkeye 

všechny recenze uživatele

Kurt Russell je asi nejlepší Santa Claus. Tedy Svatý Nicholas. Pro kámoše Nick... Parádní zábavná vánoční jednohubka, u které jsem se bavil a ani se za to moc nestyděl. ()

Derek 

všechny recenze uživatele

Kurt Russell ako Santa je bohovsky, ale to je asi tak vsetko dobre, hlavne elfovia su ciste zlo (jak zacali tancovat flos tak ma isiel slak trafit) a snaha mat vlastnych mimonov.. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

Russell je jako Santa okouzlující,všechno to okolo Santovské legendy a logistiky je slušně vymyšlené a celé je to takové správně vánočně přeťáplé a místy vlastně i docela vtipné.Na druhou stranu to má ale taky dost much a mě osobně nejvíc vadila skoro až agresivní tupost skoro všech s kým se Santa a jeho doprovod potkal.Stejně jako mi zrovna k srdci nepřirostli ani dva hlavní dětští hrdinové.Nová vánoční klasika to tak pro mě nebude a pokud se tomu opravdu něco povedlo,tak to bylo vyvolání potřeby pustit si po letech Santu s Timem Alllenem...60% ()

Havaj8 

všechny recenze uživatele

Jako pěkný, ale nedokážu si představit na to koukat každý rok. Kurt Russell = super santa, pěkně moderně ukázáno jak by Santa měl fungovat. Děcka trochu otravný, ale přece jenom bych od Netflixu čekal absolutní pecku co se týče vánoc. Tohle má k nějakýmu hitu pořád daleko. ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Největší vánoční překvapení, jaké jsem za poslední roky viděla! Trochu mě po shlédnutí filmu mrzelo, že jsem čekala do dalšího roku než jsem se na film podívala. Bála jsem se totiž, že mě to zklame, ale nakonec jsem byla opravdu hodně nadšená! Jestli Santa vůbec někde existuje, tak pevně věřím, že je to Kurt Russell, nejlepší filmový Santa všech dob. Dokonce i hlavní dvojice dětí mi byla velmi sympatická. Příběh je originální, moderně zpracovaný, ale ne zase natolik, abyste si ťukali na hlavu. Má to obrovskou vánoční atmosféru, emoce, napětí, honičku a taky Santovu vězeňskou píseň. Konec s paní Clausovou byl jen třešnička na dortu a já budu doufat, že jestli se vážně natočí chystané pokračování, tak tam manželská dvojice Clausů dostane větší prostor. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Děti ve věku 3-12 z toho samozřejmě budou blažené a i pro dospělé tam bylo pár dobrých fórů, ale na mě se objevilo příliš moc takových těch hloupoučkých věcí, aby se děti rozjařeně smály. Špatné to nebylo, taková jednorázová pohádka, nicméně si nemyslím, že si z toho cokoli zapamatuji. 65% ()

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Svěží rodinná zábava s Kurtem Russellem v hlavní roli Santy Clause. Bavil jsem se, Santa byl cool a děti nebyly přehnaně otravný. Navíc je tam krásně vysvětleno, jak to Santa všechno stíhá s povedeným efektem k doručování dárků. Celkově je to takovej příjemnej vánoční film nesoucí klasická poselství o duchu Vánoc a Kurt Russell byl jako Santa perfektní. Plus rozhodně za humor, akci, dojemné chvilky a pozitivní pocit. ()

Reklama

Reklama