Reklama

Reklama

Batwoman - Série 3

(série)
USA, (2021–2022), 9 h 3 min (Minutáž: 40–42 min)

Hrají:

Javicia Leslie, Nicole Kang, Rachel Skarsten, Meagan Tandy, Camrus Johnson, Victoria Cartagena, Robin Givens, Sharon Taylor, Allison Riley, Donny Lucas (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(13)

Recenze (3)

Wyrdas odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V první sérii jsem vydržet šest dílů, v druhé tři díly... tady u třech dílů asi polovinu stopáže. To je vážně... čisté a vydestilované zlo. Chybí růžový homosexuální jednorožec a lobotomie místo popcornu. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vývoj seriálu Batwoman je skutečně zajímavý. První série vznikala v době, kdy se Arrowverse rozpínala do netušených rozměrů. Sólová řada Batwoman měla po roce 2011 skvělou pověst u čtenářů, ale zásadní problém byl, že její komiksová podoba byla zacílená na dospělé, zatímco CW seriály jsou čistá teen zábava. Co s tím rozporem vyvedli v první sérii byl čistý kompromis, jehož dopady vidíme především na crossoveru Crisis on Infinite Earths, Part 2. Ruby Rose hrála generickou lesbu s krátkým sestřihem a v suprácké DC týmovce působila jako pěst na oko. První sérii s přehledem ovládla Rachel Skarsten jako záporačka Alenka stylizovaná do temné verze světa z pera Lewise Carrolla. Ve druhé sérii přišel recast po zranění páteře Ruby Rose a z Batwoman se díky tváři Javicie Leslie stal BLM manifest, což drhlo přesně do poloviny druhé série, ale pak si to všechno sedlo. Alenka byla polidštěná, gothamská partička si na sebe zvykla a i díky této složité genezi závěrečná zkrácená třetí série šlape jako hodinky. Tvůrci si na plno začali užívat svět, ve kterém sice Batman zmizel, ale jeho záporáci a jejich pokračovatelé jsou stále při chuti. Hlavního antagonistu série stvořil Joker, policistka Renee Montoya si prožila další kapitolu romance s Poison Ivy a Ryan Wilder našla svou bilologickou matku. Téměř Oidipovské drama rámovalo všudy přítomné L drama, za které by se nemuseli stydět ani tvůrci The L Wordu. ()

Galerie (132)

Reklama

Reklama