Reklama

Reklama

VOD (1)

Recenze (180)

vyfuk 

všechny recenze uživatele

Neustálý kolotoč, který by vlastně nikdy neskončil. Upřímně, jsem dost konsternován. Film začne tím, že má nějakou zápletku, ale vy v celku záhy zjistíte, že vlastně ji ani nemá. A hledat byste ji mohli asi zbytečně. Je to trochu magořina. Trochu více. Už jenom tím, že se točíte v ničem a vy ani nevíte jak film skončí, protože ani nemá konec a můžete to dvacetkrát měnit. A vy nevíte proč. Magořina. Ani bych neřekl, že toto předbíhá dobu. Obecně je tohle stále něco, co asi moc nezapadá do naši doby. Pokud, ale z toho uděláte takovouto magořinu, tak se nemůžeme divit. ()

blackkocour 

všechny recenze uživatele

Dopředu upozorňuji, že jsem neměl ctí si interaktivní film "zahrát", a strávit nad ním půlku dne. To bych se asi z toho poprvé zcvoknul, a podruhé možná ještě víc, protože nemám zaplacený netflix. Takže, to je spíš to hlavní. Takže jsem na výběr měl jen 90 minutovou verzi, ale i z toho jsem měl pocit, že jsem na deseti hodinovým tripu s halucinogenovým mluvícím mečounem. Podobné projekty od Black Mirror sedí jak boty. Každá epizoda je tařka o něčem jiném, ale o tom stejným - je to neuvěřitelně a pošahaně geniální. Co film pohřbívá do země, jsou ty neustále flashbacky, které si divák zapamuje nazpaměť, pokud se pořád nedokáže dostat do hlavní dějové línie filmu. Nedokážu už ani rozpoznat, co je na pomezí reality a fantazie. Aspoň si uvědomíte, že se máte vysrat na programátorování her, a radši si tu hru koupit a hrát ji. ()

Kelly2502 

všechny recenze uživatele

Sú dve možnosti ako sa na túto časť pozerať. Buď ste z neschopnosti urobiť skutočné rozhodnutie ovplyvňujúce príbeh nasratí, alebo to beriete ako úspešne splnený zámer tvorcov. Ja som sa snažil do hodnotenia zahrnúť fakt, že znechutiť divákovi príbeh neustálým vracaním sa k odpovediam, ktoré jednoducho skôr či neskôr musíš zvoliť a to aj napriek tomu, že som bol osobne od polovice nasratý jak pes_______________Zámer sa im však vydaril dokonale. Rovnako ako hlavná postava, aj divák má pocit, že ho niečo ovláda a núti ho robiť to čo nechce a možnosť slobodnej voľby je len "na oko". Trojitá determinácia v jednom. Problém je však v samotnom príbehu. Forma jasne vyhráva nad obsahom a tak ku koncu človek ani nemá pocit, že videl niečo zaujímavé a to aj napriek relatívne inovatívnemu spôsobu narácie. V podstate v celej epizóde sú len tri veľké rozhodnutia, ktoré dej ovplyvnia zásadnejšie. To mi jednak na 90 minútový "film" príde málo, navyše samotný dej nie je vďaka nim o nič zaujímavejší. Polovica rozhodnutí nemá na samotný priebeh žiadny väčší efekt_________________Je to ako vybrať si medzi neuspokojivým dejom a dať tomu 3 hviezdičky, alebo sa tváriť, že to je všetko zámer tvorcov v snahe vytvoriť v divákovi ilúziu, že o ničom skutočne nerozhoduje a šupnúť tomu 5 hviezd. Zvolím teda zlatú strednú cestu u tejto trochu prehypovanej časti__________________White Christmas ostáva aj naďalej najlepšia časť čo do formy, tak aj obsahu_____________________A len taká malá trivia. S týmto typom filmu v ktorom si volíš ako bude dej pokračovať prišli už v šesdesiatych rokoch v Československu. U nás sa to moc neujalo no Američania plánovali odkúpiť práva na vyrábanie vlastných filmov takéhoto typu. K ničomu však nedošlo nakoľko republiku v 68-om obsadili. Bohvie ako by to bolo keby keby.... ()

Arkanoid 

všechny recenze uživatele

Plagát Metalhead vydesí, Nosedive je už len pomrkávanie na diváka. Hudobný vkus výborný. Zaujímavé sledovať tvorčí proces aj vyberanie lepších ciest, náprava chýb a paralelné reality, škoda len, že to zabíja práve tie chyby a hlbší dopad na postavy. ()

Melios 

všechny recenze uživatele

Genialita pána Brookera sa znova prejavila. O tomto projekte som sa dopočul už veľmi dávno, presnejšie niekedy, keď práve vychádzal. Lenže v tej dobe som ani nevedel, čo je Black Mirror zač a tak som to nechal na pokoji. Nedávno som si, ale znova sprevádzkoval Netflix a vyhradil si zopár hodín času na jednu krátku epizódu môjho seriálového favorita. No a nakoniec som strávil cez tri hodiny hľadaním všetkých možností a koncov (stále som to všetko nenašiel) dokým ma to samého neunavilo. Už v minulosti tu bolo veľa pokusov spraviť profesionálny interaktívny film, no nie vždy sa to vydarilo, výnimkou ostal Československý Kinematograf, ktorý aj na svoju dobu mal nadčasový nápad a prevedie. No oproti českému kultu (ktorý som, bohužiaľ, nikdy nemal tú česť vidieť celý) usudzujem, že je Bandersnatch aj takpovediac prvý interaktívny projekt, v ktorom na rozhodnutiach plne záleží. Prevedenie príbehu do praxe je klasický Netflix - vyznievajúc mierne ako webseriál, no s vysokým rozpočtom a výzorom hollywoodskeho kasového trháku. Dej sa veľmi ťažko vysvetľuje pretože je doslova nestály. V čom sú, ale všetky časové linky podobné je prológ. Ten pojednáva o mladom vývojárovi hier, ktorý svoj prvý počin - počítačovú hru Bandersnatch, na motívy knihy s rovnakým menom v žánri tzv. gamebooku - hodlá predstaviť komerčnej firme a požiadať ju o finančné zaistenie a vydanie výsledného produktu. Ten zbytok si už, ale vytvárate sami. Z toho, čo som si pozrel usudzujem, že sa dajú pozrieť štyri základné konce a hromada menších rozuzlení a slepých uličiek. Niektoré príbehové zauzlenia vyzerajú lepšie, iné sú hotový nightmare fuel a u pár to vyzerá akoby to tvorilo A. I. Čo tento projekt podľa mňa povyšuje na lepšie miesto je rozhodne sympatický casting a herci, ktorí výborne dopĺňajú prázdne miesto po nevýraznom hlavnom protagonistovi. Najväčšiu zásluhu prikladám hercovi menom Will Poulter, ktorého je radosť vidieť v serióznejšej roli a nie v nejakom young adult akčňáku typu Maze Runner. No, keď to nejako zhrniem jedná sa o veľmi zaujímavý a nečakaný počin, u ktorého som rád za nedávne oznámenie od Netflixu, že v ich dielni na tento štýl interaktivity stále nezanevreli. Celkovo sa to dobre pozeralo, rozhodnutia nijak nenarušovali samotný priebeh filmu a jednalo sa o fakt slušne zostrihanú drámu. I tak je, ale ťažké nejako odporučiť podobný počin. Je to veľmi inovatívny film, alebo len strašne zlá počítačová hra? To si už vyskúšajte sami. Je vlastne jedno kde (ak to teda nechcete pirátiť, prišli by ste o veľa, keďže sa film v pirátskej verzii skladá len z randomne zostrihaných pasáží). Na pc sa to ovláda rovnako intuitívne ako na dotykových zariadeniach. Jeden z dôvodov, prečo by som si predplatil nejakú streamovaciu službu. Len vo mne rezonuje ešte jedna nevraživá otázka. Prečo je to sakra zablokované na Českom a Slovenskom Netflixe!?... ()

JamesSi 

všechny recenze uživatele

Benedick Bandersnatch (AKA Papež Benedict) jsou dobře natočené hrátky s divákem, které mi upřímně přišli frustrující. Hlavním pro mě problémem je samotná premisa - hlavní postava nemá možnost volby, je diktován divákem, který ale téměř také nemá možnost volby, protože je tlačen panem Brookerem do určitých voleb nebo nastane tzv.: Game Over nebo neexistují a hráč je donucen do výběru mezi špatnou a další špatnou volbou. Scénářově je to dost zmatené - čas často velmi skáče, někdy ani nedostanete možnost volby u důležitého rozhovoru. Narozdíl od slabších epizod Black Mirror je to víc zapamatovatelné, ale zároveň víc cringe. Takže podobně jako TV moderátor v Game Overu musím říct 2,5/5 - přijde mi, že to tvůrci vzdali v polovině. Kdyby zabili svého otce nebo manželku bylo by to minimálně o 2 hvězdy více (THIS IS JOKE). PS.: Interaktivní film není nic nového. Když pomineme moderní pokusy Telltaleu, LiS nebo extravaganta Davida Cage, tak tu dávno byl Kino automat, Kuchař Svatopluk a nebo obroda CD-ROM interaktivních filmů v 90tkách. Nechápu, proč to lidé nadhodnocují. Protože to je Černé Zrcadlo? Jen doufám pro Charlieho, že začne dělat něco nového, poslední série začínají být ohrané a osobně bych klidně uvítal návrat k Wipe sérii nebo nový seroš po vzoru Touch of Cloth nebo Dead Set. ()

caffelina 

všechny recenze uživatele

Rozhodne neodporúčam pozerať neinteraktívnu stiahnutú verziu ako ja. Takže uznávam, že moje hodnotenie je tým pádom neobjektívne (1* za originálny nápad, 1* za príbeh). Ale úprimne, nemyslím si že by som dala viac ako 3* ani interaktívnej verzii a to hlavne kvôli: prevažnej nude, nesympatickým postavám, predvídateľnosti a zároveň chaosu na štýl seriálov ako Mr. Robot 2.séria alebo Maniac....a to ja fakt nemusím. ()

HonzysKISS 

všechny recenze uživatele

je fajn, prostředek super, ale jakmile se vše začíná opakovat častěji dokola, tak je to už trochu otravné. Jinak je to skvělý nápad, příběh neurazí a herci se do toho hodí. Chvíli jsem měl i pocit, jako bych toho všeho byl opravdu součástí. Na chvíli jsem si fakt připadal, jako bych z něho mohl udělat zmetka. To bylo fakt naprosto výborné, jenomže potom zase zpátky na začátek. Někdy mě i trochu štvalo to čekání na rozhodnutí. Ale zase na druhou stranu to asi jinak vyřešit nešlo. Každopádně poprvé to vypadá super, ale potom už přece jenom zjistíte, že to má plno nedostatků. Pět hodin na takový experiment zdaleka nestačí. Tím myslím hlavně to, že většina rozhodnutí stejně nemá žádný vliv. Jinak se tím pohrabat určitě za zajímavost stojí. V jednom momentě jsem měl i takovou příjemnou husí kůži. Každopádně Black Mirror miluju a jako experiment se to celkem povedlo, takže takový o dost lepší průměr. ()

SpaceOdyseus 

všechny recenze uživatele

Jako film to zas tak moc dobre nefunguje. Jako technologicke demo, vuze nebo zkoumani noveho terenu to funguje lepe. Ale co mi tu chybi? Silnejsi pribeh. Co mi tu prebyva? Je tu az moc smicek, az moc previjeni na to, abych se bavil. Je to uz moc nahlych zmen zanru. Az moc 'self aware' momentu, ktere neslouzi pribehu. ()

Fryštok 

všechny recenze uživatele

Iluze volby. Přesně jak Stephan popsal ve svém "happy endingu", kdy dal hráči na výběr z možností, ale stejně konec určoval on. Stejný postup je uplatněn v tomto filmu. Interaktivní film tohoto typu je tedy naprosto zbytečný - žádná volba ve skutečnosti volbou není. Otázka zní, jestli tvůrci chtěli, aby toto divákovi došlo? Pokud ano, tak tento díl nádherně ukazuje, jak se nemají dělat interaktivní filmy a pokud ne, tak se jedná o nedotaženou hloupost. ()

xmatysekx 

všechny recenze uživatele

Je to první film, který jsem podobného druhu viděl. Pro mě tak první půl hodina opravdu zajímavá. Po hodině, kdy se vracíte v ději (nebo vlastně nevracíte) a ono vám to dává jiné možnosti, tak mě to celkem přestalo bavit, ztratilo to drive a rozhodování bylo již motivováno spíše chutí to už dokončit, než opravdu zjistit, co by kdyby... ()

Mimomisu 

všechny recenze uživatele

Hvezda navic za koncept (i kdyz samozrejme o zadnou novinku nejde). Stejne jako u interaktivnich her tohle muselo dat docela praci a stejne jako u nich jsou ty moznosti vlastne dost omezene, i kdyz tady se vraceni zpatky je soucasti pribehu. Ale porad je to berlicka. Kazdopadne to stejne stoji a pada na pribehu a ten opravdu je spis slabsi. Pomrkavani na divaka a bojova scena me ale uprimne rozesmala, kdyz uz nic. Zkousim to jet ve zrychlenym modu podruhe, ale nevim, jestli je to neco k cemu se moc lidi bude vracet. U her je to trosku jine. PS: Zasadne nesouhlasim s tim, ze Ddavid Cage to dela podobne blbe. Minimalne u Heavy Rain a hlavne Detroit byly scenare o dost kosatejsi. I kdyz jsou porad svazane timhle systemem. ()

Jaro_slav 

všechny recenze uživatele

Na počátku máte iluzi, že můžete děj ovlivnit. Na konci pochopíte, že je to jenom způsob, jakym vám tvůrci sdělujou hlavní myšlenku filmu. Skvělej nápad. ()

H4ku11 

všechny recenze uživatele

Stačilo by mi aj menej možností výberu. Trvalo do pridlho a už ma ani nebavilo vyberať, hlavne nech je koniec. ()

halixCS93 

všechny recenze uživatele

jo, tenhle typ interaktivního filmu mě fakt baví. Je ale vidět, že film neměl zas tak velký rozpočet, aby si producenti mohli dovolit ke každé volbě diváka natočit nějaký obstojně dlouhý koncový příběh. Často se vám tak stane, že zvolíte nějakou možnost, která vás zavede jednou scénou do slepé uličky a rázem jste zase na tom samém místě, abyste vybrali tu (pro producenty) správnou možnost a mohli příběh zase rozvíjet. V tomhle ale vidím budoucnost. ()

Související novinky

Netflix chystá další interaktivní seriál

Netflix chystá další interaktivní seriál

17.09.2021

Streamovací služba Netflix v roce 2018 nabídla divákům svůj první interaktivní zážitek pomocí epizody Black Mirror s názvem Bandersnatch. V té si lidé mohli na obrazovce sami vybírat, jak má hlavní… (více)

Reklama

Reklama