Reklama

Reklama

Průsmyk

(seriál)
Trailer
Německo / Rakousko, (2019–2023), 19 h 33 min (Minutáž: 42–64 min)

Hudba:

Jacob Shea

Hrají:

Julia Jentsch, Nicholas Ofczarek, Franz Hartwig, Hanno Koffler, Lukas Miko, Natasa Petrovic, Lucas Gregorowicz, Martin Feifel, Christopher Schärf (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(24)

V horském průsmyku na hranici Německa a Rakouska je nalezeno zmrzlé tělo, naaranžované v duchu pohanského rituálu. Podivný případ spadá do dikce rakouské i německé policie a přijíždí jej vyšetřovat velice nesourodá dvojice detektivů. Energická a zásadová Ellie Stockerová se na místě činu setkává s rakouským kolegou Gedeonem Winterem, jehož bohémský zevnějšek doprovází velmi neortodoxní postupy. Společně se vydají po stopě pachatele děsivého činu, který v prostředí Alp nemá obdoby. (Česká televize)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (58)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Průsmyk je jednoznačně vydařená spolupráce mezi Bavory a Rakušáky. Perfektní kriminálka se správně ponurou atmosférou, adekvátní k dnešní stejně šedivě ponuré době. Navíc s výbornou dvojicí, kde Julia Jentsch reprezentuje německou stranu a Nicholas Ofczarek tu rakouskou. Oba mimochodem výborně. Navíc vyšetřování kolem Salzburgu a Berchtesgadenu nabízí velice zajímavá panorámata..a dokonce i do Česka se jeden z dvojce vypraví na výlet. Za mě tedy určitě super. Variace na skandinávské kriminálky to jistě je, ale pořád je dostatečně nápaditá a závěrem originální, že si mě dokázala získat. A já podobné záležitosti mám prostě rád. ()

Rybizek 

všechny recenze uživatele

Nejdříve jsem se lekla, že to bude něco podobného Zone Blanche, což se naštěstí brzy vyvrátilo, ale za to se potvrdilo, že to téměř dosáhne na kvality Broenu, a to se musí náležitě ocenit 86%. Nicholas Ofczarek jako hlavní komisař byl skvělý a správně úchylný a vychytralý vrah byl příjemnou třešničkou na dortu. ()

Reklama

petikacka 

všechny recenze uživatele

První minuty byly pro mě jasný Most/Broen a temná skandivánie. Posléze se to rozjelo do vlastních německo-rakouských kolejí a já tomu dala šanci. Další díly byly ucházející a začala jsem být zvědavá...No a pak přišel poslední díl a ten to všechno pohřbil...Jediná krimoška z Německa na kterou se dalo dívat byl prostě Schimanski, bohužel...Za mě 65% ()

Víteček 

všechny recenze uživatele

Nápadem vykrádající Most, ale je to o hodně horší. Jeden z vyšetřovatelů je krajně nesympatický, druhá je extrémně nezajímavá, ale je nám dostatečně zdůrazňováno, že ráda fotografuje a tak můžeme dlouho sledovat, jak hledá nejlepší záběr. Nevhodně umístěné a natahované flashbacky taky zrovna nepomáhají. Celé to působí hodně lacině natočené a ústřední písnička je strašná odrhovačka. Opuštěno po dvou dílech z nichž tomu druhému jsem měl už problém věnovat pozornost. 35% ()

mh.mail 

všechny recenze uživatele

60% - Německo-rakouský Most (bez vykřičníku), v titulcích přiznaný. Zajímavé přírodní scenérie a dostatečně napínavý případ, ona samotná krampusovská tradice je dost děsivá, kam se hrabou naši čerti, doprovázející Mikuláše. Postavy vyšetřovatelů byly relativně v pohodě, i když už se z toho stává poměrně klišé - ona má poměr se ženatým nadřízeným, on tak trochu pracuje pro jeden gang. Ale to mi tak ani nevadilo. U mě seriál sráželo dolů několik jiných věcí: Že jsme záhy poznali pachatele a že v této věci nedošlo k žádnému nečekanému překvapení. Že se prakticky celý sedmý díl mohl škrtnout, protože byl vlastně o ničem. Že po sedmi dílech byl případ (neuspokojivě) uzavřen a v posledním díle po roce se pak rozjelo prakticky nové vyšetřování. Nepochopitelná pro mě taky byla motivace pachatele vůči komisařce Stockerové a proč se celou věc rozhodl vyřešit tak, jak ji vyřešil. A vlastně i to téma krampusovských masek tak nějak postupně vyšumělo. Ale pokus to byl sympatický. ()

Galerie (140)

Zajímavosti (8)

  • Scenáristi priznali, že sa inšpirovali dánsko-švédskym seriálom Most (2011). (Arsenal83)
  • Seriál sa natáčal v Bad Gasteine, Berchtesgadene, Grazi, Viedni, Grundlsee a Sportgasteine. (Arsenal83)

Reklama

Reklama