Reklama

Reklama

Telefon

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Žijí ve stejném bytě, ale každá v jiné době. Sériová vražedkyně se dovolá ženě, od které ji dělí dvacet let, a vsadí její minulost i život, aby změnila vlastní osud. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (172)

Radko 

všechny recenze uživatele

Kol, no zďaleka nie kúl. Príliš sústredené na telefonický súboj minulosti s prítomnosťou. Divák staraj sa, čo a ako. Istoty sa rozpadajú ako domček z karát. Scenáristicky jemne obdobný námet ako román Ursuly K. Le Guinovej Smrtonosné sny, len taký čiastočný a vééľmi zjednodušený. V románe sen hlavného hrdinu každý deň totálne menil skutočnosť celého sveta, tu následky zavolania (alebo nezdvihnutia) telefónu menia maximálne tak osobný svet hrdiniek. Ale dobre. Ako jednorazová zábava dobré. Navyše, charaktery hrdiniek nejednoznačné. Osobne som fandil skôr týranej dcére, držanej nakrátko doma, nútenej pojedať na prvý pohľad nepožívateľné blafy. ()

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Vy hodně, ale hodně, hodně intenzivně tušíte, co se stane, ale chcete to prostě vidět :) A v podání tohoto filmu rozhodně :) Je to skvěle strukturované, sem tam si říkám, že jim něco uniklo, ale ono prostě ne...Je to skvělé, kdy se mi hrnul do těla adrenalin, že bych té holce chtěla ro*kopat ksicht, za to, co všechno v minulosti udělala...Nicméně - holt, toto je přesná ukázka toho, že, co se má stát, se stane. Neměňte svůj osud. Tohle totiž nemá vůbec dobrý konec, průběh, ani začátek. Najít si takovou "kamarádku" nechcete. Film je graficky, herecky i tématicky skvělý :) A scéna, kdy jede současná postava autem se svým otcem..přiznám se - tekly mi slzy, protože něco takto zpracované jsem ještě nikdy neviděla... ()

Reklama

FritoleXx 

všechny recenze uživatele

Naprosto bravurně zvládnuté vyprávění s přehlednými časovými změnami, u nichž se člověk necítí jako pitomec, protože by nestíhal pobírat tvůrčí záměr. Hlavní herecká dvojice svými výkony pak drží diváky v neustálém napětí a celkově jde o jasnou 5* záležitost. Jenže pak příjdou titulky a prostě... proč. Ach jo. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Tak nápad je sice okopírovaný z Frekvence, ale jinak si film jede po vlastní ose a dělá to dobře. Skákání v časových rovinách působí přehledně a výborně na sebe navazuje, události z minulosti promítající se do aktuální přítomnosti jsou řešené poměrně elegantně a film nepostrádá slušnou dávku brutality. A líbil se mi i konec. Tvůrci se mohli opřít i o výborné herečky, což platí zejména pro hlavní záporačku, která ale prošla ve filmu určitým vývojem a její představitelka zvládla uvěřitelně obě zásadní polohy. Spokojenost. 80% ()

imf 

všechny recenze uživatele

Ty inspiraci různými filmy jsou tam cítit, ale co už - Američani taky sprostě zremakovali Dům u jezera, jehož obrácenou a poměrně hororovou verzí Telefon v podstatě je. Zatímco v původní korejské romantice si zamilovaně pár napříč časem posílal dopisy, tady se telefonuje a je to pořádně napětí po drátě. Už proto, že Korejci se s padáním hlaviček nemažou a mají tu svou obrazovou lyriku prostě jinde, než je oko západního fanouška zvyklé. A to je jedině dobře, protože když na Netflixu statečně na podobnou věc kliknete, příjemně vás to překvapí. ()

Galerie (50)

Zajímavosti (1)

  • Natáčení začalo 3. ledna 2019 a bylo ukončeno 2. dubna 2019. (PamPero 1)

Reklama

Reklama