Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Agent Mulder je nezvěstný. A imunitní systém většiny lidí zničil zvláštní virus. Scullyová se snaží najít protilátku a agent Miller pátrá po Mulderovi... (TV Prima)

Recenze (31)

AlfaNumerO 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Staré dobré Akta-X připomínají už jenom herci. Nové pojetí v dynamickém, až uspěchaném tempu mi moc nevoní. Osobně bych si odpustil díl předchozí a místo toho natáhl děj tohoto a to zpomalil tempo. Abych ale jenom nehanil. Spokojenost především za docela uvěřitelné navázání na předchozí série, oživení kuřáka a drobné cameo agentky Reyesové. Nakonec převažuje mírná spokojenost, jen vyvstává veliká obava, že se s původním seriálem budou společní opravdu jenom herci. Atmosféra původního seriálu je bohužel ta tam. 69% ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pozitivum: Není to nudné. Negativum: Všechno ostatní. Kdyby se děj My Struggle II odehrával na ploše všech šesti dílů minisérie, tak by to možná bylo fajn, ale takhle je to tak uspěchaný chaos, až je to směšné. Zvraty se tahají z rukávu, o světové apocalypse informuje Jeff z Community, Scullyová něco kutí v laborce s nesmypatickou prudou, nikomu ovšem myslím nemůže být jasné co přesně (jasně, protilátku ...). Úkrok od dosavadní mytologie bych odpustil, ale to s Monicou Reyesovou neodpustím. A ten závěr, to není pečlivě vystavěný cliffhanger, to je prostě utnutí v půlce, jak kdyby najednou vypadl proud. Cartere, nasral jsi mě, fakt. ()

tron 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

No... a je koniec. Posledná epizóda sa vracia k sci-fi mytológii a samozrejme je patrične otvorená, lebo Chris Carter predpokladal úspech a pripravoval si pôdu pre ďalší návrat. Nuda. ()

dO_od

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

// Svět končí ale jediný, kdo to vysílá, je nějaký pošuk na Stream.com. Mulder se pere s jakýmsi poskokem a celé je to zrychlené, protože na place nebyl choreograf a za normální rychlosti by ta bitka byla k smíchu. Vysvětlovačky si taháme ze zadku, protože X-Files už jsou stejně mrtvé, tak proč si ještě nekopnout. Lidstvo zachráníme mimozemskou DNA, kterou super-rychle vyrobíme v laboratoři ve dvou lidech. Nemocnice je plná lidí ale necháme stejně sestřičku (patřičně obsazenou indku) odvykládat, jak je situace nezvladatelná. Nakonec ukončíme epizodu označenou jako "This is the end" cliffhangerem, ve kterém jakési UFO osvítí hlavní dvojici agentů na mostě uprostřed bůhvíkde. A mohl bych pokračovat, místo toho na to ale fakt kašlu - celou dobu jsem čekal, že se jedná o fór, Chris Carter to ale myslí smrtelně vážně a já nemůžu, než vycouvat. První odpadový seriál (desátá série, buďme přesní) po hodně, hodně dlouhé době. Gratuluji, nic horšího ve zlatém věku televize už napsat a natočit nešlo. ()

classic odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Už viem, kde píše, duchovný otec, Chris Carter, scenáre ! V krčme, pri poháriku s Duchovnym a Anderson ! Minisériu - Aktov - X, som z celej svojej duše - neznášal, a pritom som fanúšikom pôvodného seriálu, keď mal ešte kvalitatívne vysokú úroveň, ale nie - všetky série, strop po 6. sériu, potom to išlo dolu vodou ! Stále hovorím, že dvakrát, sa do tej istej rieky, vstúpiť nedá ! ()

GeusX 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Nedopatřením" jsem tento poslední díl o "nejstrašnějším spiknutí všech dob" viděl ihned v úvodu, po prvním díle, na kterýžto svým dějem navazuje a v podtatě zabaluje celou sérii. Neuzavírá. To by nebyla Akta X... ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kdyby se celá šestidílná série soustředila na zápletku z prvního a poslední dílu, byl bych nejspíš mnohem spokojenější. Protože i přes celou tu uspěchanost a roztříštěnost měl poslední díl grády a rozjel docela epický průser, u kterého jsem si nemohl nevzpomenout (NÁSLEDUJÍ MENŠÍ SPOILERY) na poslední sérii Fringe. Ta totiž přinesla obdobnou změnu ve schématu celého seriálu a popravdě bych se vůbec nezlobil, kdyby po tomhle dílu následoval konec takových Akt X, jakých jsme doposud znali. Protože, co si budeme povídat, i přes všechny ty naděje, tohle ta stará dobrá 90.ková Akta X už nejsou a nejspíš ani nikdy být nemohla. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Agentka Scullyová opäť stráca kontakt s Mulderom, ktorý sa rozhodol vyhľadať Muža s cigaretou. Medzitým Dana presviedča agentku Einsteinovú, že sa blíži celosvetová epidémia. Najprv jej nechce uveriť, ale potom epidémia naberá celosvetový rozmer. Rýhly dej, plný zvratov pôsobí až chaoticky s nejasným koncom desiatej sérii na kvalitepríliš nepridal a celkovo sa zdá že desiata séria bola skôr vyjadrením vnútorných pocitov a názorov jej tvorcov ako prepracovaným seriálom. Vyskúšali, neoslovilo masy a teraz už vieme že si dali dvojročnú pauzu aby sa pokúsili napraviť to, čo tak narýchlo vytvorili jedenástou sériou. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Velice dějově zmatený díl, s novými i staronovými postavami, které přicházejí jako Deus ex machina, neuvěřitelným "vědeckým" chováním Scullyové, až nakonec...chybí konec. A na tom nekonci mi chyběl nápis "To be continued...". Doufám, že se tvůrcům povede sehnat peníze a dotočit poslední díl, jehož byla půlka. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ano, výborně, takhle to má vypadat. No, vlastně by to mohlo vypadat úplně jinak, ale za mě se tenhle díl řadí do té silnější trojice nové série. Prapodivná konspirační zápletka prvního dílu začíná konečně dávat smysl (alespoň částečně) a i ten díl samotný ve spojení s tímhle působí o něco lépe a kvalitněji. Ale neřešme pochybné scénáristické babylony Chrise Cartera (který konečně vyslyšel mé modlitby a napsal výbornou epizodu a navrch přidal parádní, brutálně ohromný cliffhanger a jistotu další série). Tahle epizoda má totiž spoustu naprosto luxusních momentů . návrat Reyesové, který se mi oproti ostatním dost líbil (stydím se) a hlavně Williama B. Davise démonického tak, jak v seriálu ještě nikdy nebyl. Tu roli si prostě užívá a jeho scény s Mulderem jsou opravdovou lahůdkou, které pomalu překonávají spoustu věcí z původního seriálu. Jediné zklamání je pro mě to, že se Mulder a Scullyová setkali až úplně na konci (nebo spíš měli společnou scénu) a Miller a Einsteinová jsou pro mě i nadále rušivým elementem. Cartere, val na mě další díly, ale i když je tohle pecka, je co zlepšovat a já doufám, že ti dojde, co to je. Tahle epizoda 90%, celá série 70%. ()

venison 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

S01E06 - Závěr seroše mne moc nepotěšil.. Děj sklouzává opět k počátečním dílům série, kdy se o všem moc mluví, ale nijak se nic neděje.. Celý závěr byl prosáklý všemi možnými konspiračními teoriemi.. Navíc Dana postupovala na závěr nelogicky, hystericky, slibovala řešení, i když bylo nereálné splnit.. Opět se tu objevují mladší verze obou protagonistů.. Zklamání :-( ()

Autogram 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Celá táto nová séria mala byť možno len jedným celovečerným filmom pozostávajúcim z prvého a posledného dielu série My Struggle I a II. Nápadov bolo ale viac, niektorých dobrých, iných menej a tak vznikla miniséria. Tento záver a zároveň nový začiatok je dostatočne výživný, znepokojivý a priaznivci konšpirácií skutočného sveta môžu byť dostatočne vyľakaní. Sklamal ma len záver s lacnou záchrannou naháňačkou, takže za plný počet to nebude. –––– Ste chorý! – Choré je nemať moc. Nikto nedokáže zachrániť ľudstvo pred sebazničením. ()

jefff 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ani poslední díl nové série mě nepřesvědčil. Snaha o velkolepost vyznívá spíše lacině a k Aktům X se vůbec nehodí. Nacpat do necelé hodiny apokalypsu byl chybný krok. Je to nepřehledné, nezajímavé a prostě divné. ()

Reklama

Reklama