Reklama

Reklama

Mission: Impossible Odplata - První část

  • USA Mission: Impossible - Dead Reckoning Part One (více)
Trailer 7

Obsahy(1)

Ethan Hunt (Tom Cruise) se s týmem Impossible Mission Force tentokrát vydává po stopách děsivé zbraně, jež má potenciál zničit celé lidstvo, aby ji zajistil dřív, než se dostane do rukou nějakého šílence. Při svém zběsilém a nebezpečném pátrání se však musí neustále ohlížet přes rameno, protože z jeho dávné minulosti se vynořil až příliš živý přízrak. Gabriel (Esai Morales) znal Ethana v dobách, kdy ještě nebyl elitním agentem, a ví o každé jeho slabině. Ethan, pro kterého bylo vždy zdraví a bezpečí jeho blízkých a členů týmu víc než úspěšně splněná mise, možná bude tentokrát muset své priority přehodnotit. (CinemArt)

(více)

Videa (14)

Trailer 7

Recenze (603)

mzss1 

všechny recenze uživatele

[92%] Viděno v kině. Paráda, doba hloupého covidu byla zlá, a to v mých očích především i kvůli filmům. Spoustu filmů se odkládalo a tento nejnovější MI je ukázkovým příkladem. V tu dobu jsem Cruise a celý jeho tým litoval, že museli točit v blbých podmínkách s roušky, a i sem tam pár herců ve vedlejších rolích museli vyměnit. Nyní k věci. Poslední dobou se mi velmi těžko hodnotí filmy a už vůbec nemám rád nějaké přiřazování, který díl dané filmové série je lepší, porovnávání s jinými atd. K téhle Mission Impossible série mám docela zvláštní vztah. Od třetího dílu mě to bavilo asi nejvíc. Jenže pětku jsem si pořádně oblíbil až po čase a především šestý díl nesoucí podnázev FALLOUT mi přirostl k srdci až po letech. No a tento nový díl Dead reckoning part one? Z kina jsem odcházel úplně nadšený. Během pár dnů jsem si srovnával myšlenky. Názor k horšímu jsem naštěstí nezměnil. Zápetkou a dějově je o ždibec lepší FALLOUT, ale ani u tohoto nejnovějšího počinu nemůžu být víc kritický. Celé to téma okolo umělé inteligence (ve filmu stále oplývané jako ENTITA) bylo víc než zajímavé, a především si to okolo toho udrželo myšlenku a nadále se odvíjelo svižné dění filmu. Prvních cca 30 min bylo dobrých, zaujalo to, i když to bylo trochu v některých scénách usekané, třeba akci v poušti bych trochu prodloužil, ale to je asi tak vše, co bych trochu upravil. Po těch zmíněných cca 30 min se teprve objevilo úvodní theme se skvělým a známým soundtrackem. No a pak film ubíhal neskutečně rychle. Tempo filmu, akce, vtip, napínavé momenty, skvělé herci včetně s nesmrtelným Cruisem – prostě lahoda. Někteří píší, že akce už není až tak originální a nová, ale vždyť už toho bylo natočeno dost, tak tyhle argumenty moc nechápu, prostě tu máme plno kverulantů. Třeba celá ta automobilová naháněčka je pěkně dlouhá, nápaditá, chvílemi vtipná, dynamická. Naopak temná a nervy drásající sekvence na tom mostě, kdy dojde k vypjaté a emotivní situaci je opravdu zapamatovatelná (nějak se mi podařilo zadržet slzy). No a velké finále s vlakem orient expres je rovněž působivé a i napínavé. Stejně tak Cruisův reálný skok na motorce je supr! Hudba od Balfeho není ničím originálnější, ale poslouchá se stále dobře. Herecké obsazení je na tom výborně, krom skvělého Cruise mě zde nejvíc bavila herečka hrající Grace. Společně s Tomem měli mezi sebou tu pravou chemii. Nechybí ani staré postavy jako je Luther, Benji nebo Ilsa. Nový záporák má své charisma a určitý respekt dokáže vzbudit. Potěší i navracející se postava Cartridge z prvního dílu. Co k tomu víc dodávat? Bylo natočeno už dost originálnějších akčních kousků z téhle série, ale i tak jsem nesmírně spokojen; těch 163 min mi uteklo opravdu rychle. I to skončilo relativně uzavřeně. Jako jasně, příběhově ne, ale hezky to vypadalo ke konci téhle první části. Nemůžu se dočkat už druhé části, které se snad dočkáme příští rok. Skvělá práce! ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

S vysokým hodnocením se tedy vůbec neztotožňuji. Rovnou sjedu k záporům: 1.nečitelný záporák, který vlastně nemá tvář, lidský představitel vypadá zajímavě, ale poprvé se pořádně zjeví až někdy v půlce. 2. Přepálená stopáž a to máme prosím pěkně teprve půlku příběhu. No tak to teda potěš. Co bude vyprávět druhý díl asi každý tak nějak chápeme, ale zda bylo nutné zrovna takto slabou zápletku dělit na dvě. Škoda. Fallout byl zcela někde výkonnostně jinde. 3. Tom Cruise poprvé vypadá opotřebovaně. 4. Mě se zdálo, že akce je prostě málo a chybí nějaké komičtější momenty. 5. Chybí scéna u které by se tajil dech, tyhle scény vždy série obsahovala. Ať už to bylo Langley nebo mrakodrap... Když to zhrnu, tak za mě druhý nejslabší díl série. A bohužel, což mě vyděsilo, to má velmi blízko k posledním dílům Rychle a Zběsile. 65% ()

Reklama

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Mission: Impossible 7 se stalo symbolem prekérního natáčení v době covidové, už jsem myslel, že se snad nikdy nedočkáme. Zatímco nyní napjatě sleduji, jestli producentům vyjde kalkul v loňském roce s odložením filmu o další rok (asi tenkrát nečekali, že proti nim za týden půjde Barbieheimer a že bude mít takový hype), faktem je, že to čekání za to rozhodně stálo a je nesmírným osvěžením, že po cgi výpravách posledních měsíců typu Flash nebo Indy 5, ačkoliv se mi oba filmy líbily, jsme dostali staromilsky a plnotučně natočený akční biják, ve kterém je samozřejmě taktéž hodně triků, ovšem sázka na kaskadérské triky vždycky bude působit lépe.                        Ač jsem to nečekal, Ethan Hunt mě po opravdu dlouhé době v kině strhnul a já si užíval každý moment filmu. Už to jak živelně natočený, podkreslený perfektní hudbou, obdařený perfektní akční sekvencí v Římě, při které jsem ani nedutal, vpravdě však také velmi vyčerpávající podívané, jejíž finále ve vlaku už mě zdaleka nebavilo tolik. Co však ale bezpodmínečně musím pochválit, tak je dokonalé dámské obsazení. V tomto filmu u mě vévodila Rebecca Ferguson, největší překvapení je však pro mě role Pom Klementieff, kterou znám snad jen jako Mantis, kterou fakt nemusím, ale zde mi přišla správně démonická, odhodlaná a sexy i když možná až moc vyšinutá a doufám, že dostane ještě nějakou takovouhle roli. Naopak Hayley Atwell mě bavila prvních patnáct minut a pak mi vadila její role, kdy jí Tom (jeho kaskédérské dohodlání stále stojí za to i v šedesáti) furt musí zachraňovat, na to bych si představoval jinou herečku. Co se týče zápletky, tak dle mého tvůrci perfektně vychytali období, kdy se velkém řeší nástup umělé inteligence a moc nerozumím těm výtkám, že je to celé až moc blbé a naivní, jakoby to vypadlo z devadesátek. Samozřejmě, že v určitých momentech to bylo až moc zjednodušené a přestřelené, ale většinu času mi to přišlo vlastně celkem kataklyzmické. Jen snad ten Esai "Deathstroke" Morales mi tu příliš nesedl (a už vůbec bych si tu neuměl představit dříve obsazeného Nicholasa Houlta), ale uvidíme, co předvede ve dvojce.                                                                                                                     Celkově tedy obří pecka, kterou jsem si v Imaxu i přes velmi pozdní hodinu náležitě užil (posléze i napodruhé) a momentálně je to pro mě film roku, což jsem absolutně nečekal, i když jsem samozřejmě po Falloutu měl celkem vysoká očekávání, leč nakonec svlažená reakcemi lidí, které sleduji. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

UŽ ZASE BĚŽÍ, pěkně předpisovým junáckým tempem, kolínka správně nahoru (jo, jasně Tome, my víme, že jsi věčný mladík , nemusíš nás o tom pořád tak okatě ujišťovat). Film samotný je pak sledem lepších akčních scének, nalepených na naprosto dementní kostru, která jakoby vypadla z šedesátkových špionážních béček, které se tak krásně později parodovaly. Celý koncept Entity mi přišel úplně směšný. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„TAHLE MISE JE VĚTŠÍ NEŽ MY!“… Akční pecka. Cruise dělá všechno možný i nemožný, ale stejně to k tomu, abych mu přiznal, že je největší akční hvězda současnosti, nestačí. Jinak - nejen návštěva Říma mně připomněla Fast X. Spousta věci je tady podobně akčně „přepálená“. Rozdíl může bejt v nasnímání a podání těch mega akcí, kterým vévodí (aspoň u mě) ten skok. V kině velká paráda! Pak příběh… kterej je díky tý umělý inteligenci zase trochu odlišnej od ostatních filmů. Každopádně, dokud si to udrží aspoň takovouhle úroveň, do kina půjdu vždycky!  /// -------------- POD ČAROU: ------------------------------------------------ 1.) Díky rozpočtu 291 mil $ jde o nejdražší díl série. 2.) Film se natáčel během pandemie COVID 19. Během natáčení unikla nahrávka, jak Cruise vytýká (křičí) členům štábu, že nedodržují opatření. 3.) Druhý díl by měl jít do kin koncem června 2024. 4.) Thx za titule „???“. ///                         PŘÍBĚH  ***  HUMOR  *  AKCE  ****  NAPĚTÍ  * ()

Galerie (85)

Zajímavosti (34)

  • V decembri 2020, počas natáčania v Londýne, bola online zverejnená zvuková nahrávka Cruisea, ktorý nakričal na dvoch členov štábu za nedodržiavanie pravidiel COVID-19. Cruise bol vďaka tomu prirovnaný k svojej postave Les Grossman z Tropická búrka (2008). Film sa natáčal od 6. septembra 2020 do 11. septembra 2021. (Arsenal83)
  • Když si Grace (Hayley Atwell) propůjčí přes masku identitu Bílé vdovy (Vanessa Kirby), její oči zůstanou hnědé (namísto modrých). Je zvláštní, že to nikdo, zejména její vlastní bratr, nepozná. (Guilemot)
  • Úvodné titulky sa objavia až po 28 minútach filmu. (Arsenal83)

Související novinky

Nominace na Ceny Akademie zveřejněny

Nominace na Ceny Akademie zveřejněny

23.01.2024

V úterý 23. ledna 2024 byl v Samuel Goldwyn Theater v Beverly Hills z úst herců Jacka Quaida a Zazie Beetz oznámen kompletní výčet nominací pro nadcházející 96. ročník předávání cen americké Akademie… (více)

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

31.12.2023

Blíží se konec roku, a tak opět nastal čas na bilancování toho, které filmy a seriály z letošní produkce se umístily nejlépe v ČSFD žebříčku, jehož podoba není ovlivněna ničím jiným než celkovým… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (více)

Krásné svátky a PF 2024

Krásné svátky a PF 2024

24.12.2023

Nebýt přesunu druhé Duny na jaro 2024, byl by uplynulý filmový rok výjimečný. I přesto ale byl skvělý, plný filmových překvapení. Tím největším byl “selfmade fenomén” sociálních sítí Barbenheimer,… (více)

Reklama

Reklama