Reklama

Reklama

VOD (1)

Série(4) / Epizody(45)

Obsahy(1)

Nádherná a svobodná kavalkáda nonsensů, satirických skečů a britsky vykutálených slovních a situačních hříček od pánů, jejichž jména znějí skoro jako jména svatých - John Cleese, Eric Idle, Terry Jones, Graham Chapman, Michal Palin - doplněné animacemi velkého a divokého Terry Gilliama, zahajuje přehlídku odvážných, kteří souhlasili ocitnout se v jejich zářícím stínu. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (443)

togaf 

všechny recenze uživatele

Monty Pythoni jsou jako zjevení, nejvtipnější nekorektní humor ze všech těch britských (a nejen jich) komiků. Jakýkoli náhodně vybraný skeč je klenot, který mi vždycky zvedne náladu. A ten nejlepší? Samozřejmě Ministerstvo švihlé chůze. Nebo možná Vtip zabiják, nebo Mrtvý papoušek nebo Závod degenerované bridské aristokracie nebo ... tak by se dalo pokračovat hodiny... ()

Deschain

všechny recenze uživatele

the larch...the larch..I swear to tell the truth, the whole truth and nothing but the truth. So anyway...I mean, they're not even married or anything they're not even divorced. And he's in the k.g.b. - Well, I mean, your witness is dead. Yes, my lord... Well,uh, virtually, my lord. He's not completely dead? No, he's not completely dead, my lord, no. But he's not at all well. milujem...a John Cleese ma môže adoptovať....the horse chestnut ()

Reklama

Petfruf 

všechny recenze uživatele

Tihle chlapíci dokázali zhmotnit anglický humor před kamerou. Jejich skeče plné satiry, absurdit a často postrádající jakoukoli logiku, jsou už klasikou... Dnes člověk jen kroutí hlavou, co vše těmhle chytrým chlapíkům BBC dovolila vysílat! Někdo je miluje, někdo nenávidí. Každopádně, pokud nemilujete Pythony, nebudeme si asi rozumět :) ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Výborný anglický humor, ale tých skečov je prirodzene veľa a niektoré sú slabšie, takže veľdielo som v tomto nikdy nevidel. Na tento druh absurdného humoru sa zvyká rýchlo, hoci láska na prvý pohľad to podľa mňa u mnohých nie je. A na lásku na viac pohľadov treba venovať tomu viac času pri dosť suž zastaralom obraze. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Už je to hodně dávno, kdy jsem přepnul tv a najednou tam bylo...létající cirkus, to je docela dobré. Od té doby mám britský humor neodlučně spojen s touto partou lidí, kterým nic není svaté a pro něž neexistuje člověk, kterého by nedokázali zesměšnit. Pro britský humor jsou totiž Monty Python's Flying Circus to, co je pro naše národní humorno spolek lidí kolem Divadla Járy Cimrmana. I když jejich humor je úplně jiný. Satira, absurdno, politicky nekorektní humor, slovní hrátky, to jsou hlavní zbraně používané při útoku na divákovy bránice. Jenže zárověň jsou to zbraně, které díky kontextu míří často jen na obyvatele UK. Což je jediný důvod, proč nedám plný počet. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (28)

  • Ve skeči s teorií o brontosaurech se objevil obraz dinosaura od českého malíře a ilustrátora Zdeňka Buriana. (D.Moore)
  • V epizodě se objeví producent seriálu Ian McNaughton v roli jednoho z diváků ve studiu, kteří vtrhnou na scénu. (don corleone)
  • V roce 1971, když se připravovala 3. série, chtěla stanice BBC smazat videokazety se staršími díly seriálu. Tehdy šlo v televizi o běžnou praxi. Kazety s televizními pořady se z finančních důvodů přemazávaly, aby se daly znovu použít. Členové komediální skupiny se pochopitelně zděsili a Terry Gilliam veškeré kazety od televize zakoupil. Díky tomu se dochovaly všechny díly seriálu. Když televize poté chtěla pořad reprízovat, musela Gilliama požádat o zapůjčení pásek. (Wishkah)

Související novinky

Zemřel Terry Jones

Zemřel Terry Jones

23.01.2020

V nedožitých 78 letech nás v úterý opustil velšský herec, scenárista, režisér a v neposlední řadě spisovatel, Terry Jones. Člen světoznámé britské komediální skupiny Monty Python vystudoval… (více)

53. ročník festivalu MFF Karlovy Vary je za námi

53. ročník festivalu MFF Karlovy Vary je za námi

08.07.2018

53. ročník největšího filmového festivalu v Česku je u konce. Festival, který byl zahájen vzpomínkovým filmem na Miloše Formana Lásky jedné plavovlásky (1965), se letos nesl ve znamení velkých… (více)

Stříhat, stříhá, stříká, krev!

Stříhat, stříhá, stříká, krev!

13.10.2006

To, že absolutní vetšinu kadeřníků tvoří masoví vrahové s vážnými psychickými problémy, všichni dobře víme už od dob Monty Pythonů. Bohužel, mnozí z nás tento alarmující fakt ještě i dnes berou jen… (více)

Reklama

Reklama