Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(8)

Videa (13)

Trailer

Recenze (35)

andalin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vizuálně moc pěkné, herecky je mi ale úplně odporná hlavní paní s opicí, ale dá se přežít. Zbytek herců je fajn, baví mě přátelství mezi Lyrou a Rogerem. Je to celé taková hezká temná pohádka protkaná početnými úmrtími. :D Těším se, co přinese další sezóna. Škoda, že nám na konci poslední epizody nenabídli o trochu víc. ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Viděny jen tři první díly a pak jsem to zabalil. Po Pánu prstenů a Potterovi se roztrhl pytel s filmy a seriály na všelijaká ta fantasy témata a ždíme se to od té doby tak, že mnohé nedává smysl. Knižní předloha je možná skvělá a možná i seriál pro knižní fandy, ale kdo se tohohle světa nedotkl, pro toho seriál vážně není. Výsledek je pak v takovém případě neskutečná slátanina nesmyslů pouze si na fantasy hrajících. Nikomu se nic nikde nevysvětluje, protože všichni diváci všemu rozumí a zákonitosti světa chápou. Tohle je vlastně zjevně již několikátá řada seriálu, ke kterému někdo předchozí řady zapomněl natočit. Já se pak na to koukám a nudím se a říkám si, že ten Zlatý kompas byla docela fajn a hezká pohádka, oproti téhle blbosti. Podívejte se tedy nejprve na film a jestli z něho budete unešeni, zkuste i seriál. Jestli ne, HDM rovnou zcela vypusťte z plánů. ()

Reklama

L_O_U_S 

všechny recenze uživatele

Nejsem spokojen. Na vině je především rozháranost scénáře. Expozice se někdy odehrává zkratkovitým způsobem a skáče se tak od jedné věci ke druhé – mám pocit, že takhle nějak na mě působila první série Hry o trůny, než jsem se začetl do předlohy a celé si to „sedlo“. Celkově to vypadá, že vytvářet alternativní světy tím způsobem, že jsou podobné tomu našemu až na pár podstatných detailů, není úplně ten nejlepší způsob budování říše fantasy. Koncept daemonů mi přijde nepříliš zajímavý – a jak tu někteří uživatelé poznamenali, v davových scénách to vypadá, jako by daemony měly jen důležité postavy. To medvědí království (či co to je) působí v rámci děje dost nepatřičně – a král je navíc totální trotl, když ho hlavní postava v sedmé epizodě oklame tak neuvěřitelně okatým způsobem. Proč mají medvědi brnění, proč se Iorekovo brnění nachází tak příhodně blízko a proč na něm vůbec Magisteriu záleží, kam se po šesté epizodě poděli Romuni (mimochodem vzhledem k originálu by mi v češtině přišlo lepší označení třeba Kánové), proč je Roger tolik důležitý pro Asriela? Možná by bylo lepší natočit více epizod, čímž by se tvůrci vyhli těm nepřirozeným zkratkám. Především z toho důvodu mě seriál nebavil, za světlé body považuju snad jen dvě vždy dobře oblečené záporné postavy – Carlo Boreal a paní Coulterová. Ostatní postavy mi přijdou nerozvinuté a s nejasnými motivacemi. Druhou sérii si patrně nechám ujít a předlohu vyhledávat nebudu. (1 336.) ()

Shakers 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

1. séria - 60%. Moc sa mi do tohto nechcelo, ale nakoniec som sa nechal zlákať perfektný trailerom. Ono by to nemuselo byť zlé, lenže za tých 8 hodín som viac trpel nudou, pretože sa len kecalo a všetko zbytočne naťahovalo. Posledné dva diely konečne za niečo stali, inak to je veľká nuda, ktorá prinesie občas lepšie scény. Sklamalo ma aj obsadenie McAvoya, ktorý tu moc priestoru nedostal. Potešila krpaňa Dafne Keen, efekty, ľadové medvede a úvodné titulky s perfektným soundtrackom. Inak nič. Obľúbený soundtrack: Main Title ()

hygienik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Prvá séria Temných hmôt je svojbytná záležitosť, ktorej sa podarilo "emancipovať" od knihy. Je temnejšia, dospelejšia, viac proticirkevná, ale nudnejšia a menej charizmatická než film Zlatý kompas, ktorému sa podarilo zachovať si optimistický tón a viac sa držal predlohy. 2. séria Magický nôž je ohlásená, tak uvidíme, či aj vznikne. Celkovo je 1. séria pre mňa skôr priemerná. Pomohlo by ak by bola o 1 - 2 epizódy kratšia. ()

Galerie (136)

Zajímavosti (2)

  • První díl sledovalo na BBC rekordních 7,2 milionu diváků a na HBO 724 tisíc, tím se stal v Británii nejsledovanějším novým dramatem od roku 2014. (Salem)

Reklama

Reklama