Reklama

Reklama

Freddy Krueger je v pekle - a to doslova. Jako odsouzenec k doživotnímu trestu chystá fantastickou pomstu... a jediné, co k ní potřebuje, je malá výpomoc. Na scénu přichází Jason Voohees, rovnocenná ikona zběsilosti, který Freddymu ideálně vyhovuje pro to, aby znovu šířil strach a hrůzu v Elm Street. Jak přibývá obětí, je jasné, že Jason není ochotný zůstat stranou. A tak se vyděšené město ocitá uprostřed strašlivého a šokujícího souboje dvou titánů zla. Vítěz zabije všechny! (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (480)

-OverLord- 

všechny recenze uživatele

Skvělá myšlenka přivedená téměř k dokonalosti. Setkání dvou legend na bitevním poli, kde všude kolem pobíhají vystrašený teenagerové, teče spoustu krve a Freddy neskutečně hlásí. V podstatě akční film s nádechem hororu, s velikym množstvim lekaček - takže volume doprava! - a komedie. Jason je řezník a když je na scéně, tak to jsou jatka. A když si to na konci ti dva rozdaj, tak to je doslova epický. A taky musim pochválit skvělý efekty. Jinak tady jde kritika stranou - popkorn, pivko a jedem. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Freedie ze série Nočních můr se na ulici potkal s Jasonem z Pátka 13náctého. Obě série v úpadku. A tenhle film jako poslední možná záchrana obou legend funguje velmi dobře a nabízí možnost, jak pokračovat zajímavějším způsobem ve starých známých příbězích. Crossover obou slavných postav i díky Ronny Yuovi dopadl velmi dobře, což překvapí nejednoho fanouška hororů. Freedie je vynikající a noční můry promyšlené. Žádné hluboké významy tu nenajdete, ale krve tu je docela dost!! :)) Krom obou postav potěší i mladá (a vnadná) hlavní postava a jen doufám, že příště se k oběma klukům z 80sátek přidá další legenda... ()

Reklama

Kudly4 

všechny recenze uživatele

(Hodnocení z 28.10. 2009) Dnes jsem měl chuť, si po více jak 10 letech připomenout tuhle Hororovou kultovní double bombu, navíc v krásném Full HD, takže zážitek maximální. K tomuhle není co dodat, pokud milujete od dětství Freddyho i Jasona, tak je tohle prostě srdeční záležitost. Na tu dobu, kdy mi bylo 12 let, je to naprostá pecka. Jo a Robert Englund, naposledy jako Freddy. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Freddy Krueger má problém. Zabudlo sa na neho. Už sa ho nikto nebojí. Stratil svoju moc nad teenagermi. Preto sa rozhodne vstúpiť do snov nesmrteľného vraždiaceho maniaka Jason Voorheesa. Prostredníctvom neho znova rozpúta teror na Elm Street. Lenže keď sa takýto dvaja kohúti stretnú na tak malom dvore zakrátko vznikne medzi nimi konflikt. "Freddy vs. Jason". Tento film je príšerne naivná zlátanina. Som nadšeným fanúšikom pôvodných filmových sérii z osemdesiatých rokov, v ktorým hviezdili títo horroroví borci. Zbožňujem "Nočné Múry" a vždy si rád užijem "Piatok 13th". Ale niektoré skvelé veci jednoducho nejde dať dokopy, lebo z toho vznikne nestráviteľná patlanina. Ako napríklad jesť steak s čokoládovou tortou alebo vidieť Freddyho Kruegera a Jasona Voorheesa v jednom filme. ** ()

MIMIC 

všechny recenze uživatele

Druhá spájačka (crossover), ktorú som zhliadol. V komentári k Alien vs. Predator som žáner zadefinoval. Ak máme skutočne do činenia so zámerom oblažiť diváka tým, čomu sa vo výberoch na hudobných nosičoch hovorí "The Best Of" a zároveň poštekliť diváka na citlivom mieste ("chcem vidieť to, čo som si vždy predstavoval, ale vo filme som to nevidel"), tak je FvJ dobrý. Tj. na trojku, čo vlastne nie je extra lichotivé. Samotný nápad postaviť do ringu bojovníkov, z ktorých ani jedného nemožno zabiť je dosť rozpačitý (ak to schytá Votrelec, proste exne, ak Freddy, nanajvýš sa uškrnie). Je síce zábavné sledovať monštrá, z ktorých jedno nezdeľuje žiadne emócie a to druhé naopak chŕli také sarkazmy, že je mi jednoducho trápne z nich zacitovať, no omnoho zaujímavejšie by bolo proti sebe poštvať Jasona a Michaela z Halloweenu, krajne vecných chlapíkov, ktorí lepšie narábajú so zbraňou než s hubou. Skutočným skvostom filmu nie sú (kupodivu) kozy, ale záverečná scéna, pri ktorej máte chuť pustiť si celý tento cvokhaus znovu, ako aj porcovanie jedného z démonov jeho vlastnou zbraňou (nekecám). Jediným hercom, ktorý hrá naozaj dobre je Brendan Fletcher alias Mark (tým nemyslím, že hrá dobre zadkom). Tak ako v AvP i tu nájdete odkazy na iné filmy (Maniac Cop II, napr.). Najlepšia citovačka je prvá bitka medzi monštrami, kde červené a zelené osvetlenie evokujú agresivitu nočných môr - nemusí to byť práve pocta Infernu od Argenta, aby to fungovalo. Mám sto chutí pridať hviezdičku, ale nejde to. Alfou a omegou vyvražďovačiek sú mordy. Ak sa redukujú na prostučkú a bleskovú penetráciu ostrím, tak je to buď senilita alebo nedostatok sebaúcty. ()

Galerie (157)

Zajímavosti (27)

  • Betsy Palmer, ktorá hrala Jasonovu mamu v predchádzajúcich dieloch Piatku 13., bola požiadaná, aby si zopakovala úlohu pani Pamely Voorhees, ale odmietla kvôli nízkemu platu, ktorý jej bol ponúknutý. (Nekrofil)
  • S výškou 6 stôp a 5 palcov (1,96 metra), je Ken Kirzinger doteraz najvyšší herec, ktorý kedy hral Jasona Voorheesa. (Nekrofil)

Související novinky

Pátek třináctého dostane seriálový prequel

Pátek třináctého dostane seriálový prequel

01.11.2022

Zatímco poslední celovečerní příspěvek do jedné z nejpopulárnějších hororových sérií všech dob dorazil do kin už před dlouhými třinácti lety a dalšího filmu se kvůli tvůrčím sporům o práva na… (více)

Tygr a drak pokračuje

Tygr a drak pokračuje

27.01.2013

Film, který definitivně proslavil Anga Lee, získal čtyři Oscary (nejlepší cizojazyční film, výprava, kamera a hudba) a stal se (podle znalců žánru neprávem) prvním kung-fu filmem s duší a mozkem, se… (více)

Freddy vs. Jason vs. ?

Freddy vs. Jason vs. ?

05.08.2008

Bývalý táborník z Crystal Lake Jason Voorhees a kotelník z Elm Street Freddy Krueger se nesmazatelně zapsali mezi hororové ikony, ale v kinech se naposledy objevili před pěti lety. A rovnou spolu.… (více)

Freddy a Frankie plánují návrat

Freddy a Frankie plánují návrat

08.01.2008

Dnes potěšíme příznivce dvou slavných hororových ksichtů. Freddy Kruger a Frankensteinovo monstrum jsou sice i přes žánrovou příbuznost dva naprosto odlišné a vzdálené fenomény, ale v uplynulých… (více)

Reklama

Reklama