Reklama

Reklama

Freddy Krueger je v pekle - a to doslova. Jako odsouzenec k doživotnímu trestu chystá fantastickou pomstu... a jediné, co k ní potřebuje, je malá výpomoc. Na scénu přichází Jason Voohees, rovnocenná ikona zběsilosti, který Freddymu ideálně vyhovuje pro to, aby znovu šířil strach a hrůzu v Elm Street. Jak přibývá obětí, je jasné, že Jason není ochotný zůstat stranou. A tak se vyděšené město ocitá uprostřed strašlivého a šokujícího souboje dvou titánů zla. Vítěz zabije všechny! (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (480)

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Absolutní nářez, dvě hororové legendy v jednom filmu, Freddy Krueger a Jason Voorhees, rozdají si to spolu ve velkém stylu, spád filmu je tak strhující, že se ani nenadějete a už je konec, nutnost pro všechny hororové fandy, opravdu nechápu, proč Warneři u nás nedistribuovali film do kin, vždyť na horory se u nás chodí a na tyhle dva frajery by se chodilo zcela určitě ()

kOCOUR 

všechny recenze uživatele

Rozhodně tak zábavný, kolik nabízí jeho potenciál, brázdí si to tenhle gore-crossover ve vražedném tempu krvavými splašky někam do nitra divácké staré školy a bez ochrnutí zbytečnými vysvětlovačkami nabírá sympatický směr k vrstvě moderního a tučného popcornu. Zbylo místo na příjemně úchylný humor, tuny nadsázky a sympatické pomrkávání na ty co vědí. Přiznávám, že 4* je hodnocení mírně subjektivní, ale nemohu opomenout svrbění konečků prstů a neskutečnou vnitřní radost, kterou jsem zažíval při finální bitce za mohutného vřískání kytar Machine Head, Ill Nino a Spineshank. Nevím, jestli se mi podobné přání ještě někdy splní ()

Reklama

pan Hnědý 

všechny recenze uživatele

4* za to, že mám rád áčkové horory, za to, že mám rád béčkové horory a za to, že se v souboji střetly legendy hororového žánru a nikdo nebude stíhat ochutnat popcorn v ruce, protože Freddy Vs. Jason nabízí tu nesmírnou atmosféru 80. let. Atmosféra přímo dýchá na náš krk a vzpomínáme na to, jak jsme se báli jít v noci na záchod po skončení všech hororových klasik. Scéna s vanou plnou krve je perfektní, hudba Friday the 13th při nástupu Jasona geniální, Freddy Krueger má ostrou ruku jako žiletka a krásné slečny (překrásné dekolty, nahé prsa) připravené k likvidaci je třešnička na dortu. Začátek není úplně bombastický, ale pak nastupuje velká jízda. Výborné finále. Chci se dožít souboje Leatherface vs Michael Myers!! ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Nápad dát dohromady tyhle dva výtečný killery let osmdesátých je určitě znamenitej. No se zpracováním už tak spokojenej nejsem. Je tu spousta nesmyslů při kterých se fanoušek znalý sérií Friday13th a Nightmare chytá za hlavu. Na druhou stranu zase pár slušných masakrů. Nejpovedenější je určitě Jasonova akce na technoparty v kukuřičném poli. Plus samozřejmě závěrečný souboj který nakonec ve finále vyznívá jako remíza což je asi spravedlivé i když toho magora v hokejový masce mám radši a moc jsem mu fandil aby vyhrál.60% ()

Satan 

všechny recenze uživatele

Bylo jasné, že tenhle film vyvolá asi podobný poprask, jako to bylo u AvP. Dvě legendární postavy se spojili v jednom filmu. A jak to dopadlo? Aspoň pro mě brutální masakr s hektolitry krví, upadlými hlavami bez těl, upadlými těly bez hlav, tvrdou muzikou a bezmyšlenkovitým nářezem, který mohl každý čekat ať už od názvu nebo jména režiséra. Ve snech je vidět mysteriózní složka filmu a "realita" filmu je slušně odkrouhnutá. Jediná výtka je, že je to horor, což nikdo nemůže brát vážně, protože bát se skutečně nebudete, ovšem je tu jedna funkce, bez které se neobejde žádný film a to, dodívat se do konce. Tento snímek prostě nestihl být nudný a nasadil doslova vyvražďovací rychlost už od počátku. ()

Galerie (157)

Zajímavosti (27)

  • S výškou 6 stôp a 5 palcov (1,96 metra), je Ken Kirzinger doteraz najvyšší herec, ktorý kedy hral Jasona Voorheesa. (Nekrofil)
  • Postavu Willa Rollinse měl původně ztvárnit Brad Renfro. Necelý týden před začátkem natáčení byl ale nakonec do role obsazen Jason Ritter, i když ze začátku se producentům nezamlouval. (Stocki)

Související novinky

Pátek třináctého dostane seriálový prequel

Pátek třináctého dostane seriálový prequel

01.11.2022

Zatímco poslední celovečerní příspěvek do jedné z nejpopulárnějších hororových sérií všech dob dorazil do kin už před dlouhými třinácti lety a dalšího filmu se kvůli tvůrčím sporům o práva na… (více)

Tygr a drak pokračuje

Tygr a drak pokračuje

27.01.2013

Film, který definitivně proslavil Anga Lee, získal čtyři Oscary (nejlepší cizojazyční film, výprava, kamera a hudba) a stal se (podle znalců žánru neprávem) prvním kung-fu filmem s duší a mozkem, se… (více)

Freddy vs. Jason vs. ?

Freddy vs. Jason vs. ?

05.08.2008

Bývalý táborník z Crystal Lake Jason Voorhees a kotelník z Elm Street Freddy Krueger se nesmazatelně zapsali mezi hororové ikony, ale v kinech se naposledy objevili před pěti lety. A rovnou spolu.… (více)

Freddy a Frankie plánují návrat

Freddy a Frankie plánují návrat

08.01.2008

Dnes potěšíme příznivce dvou slavných hororových ksichtů. Freddy Kruger a Frankensteinovo monstrum jsou sice i přes žánrovou příbuznost dva naprosto odlišné a vzdálené fenomény, ale v uplynulých… (více)

Reklama

Reklama