Reklama

Reklama

Epizody(6)

Obsahy(1)

Děj I. série se odehrává v 15.století (1485 - 1498) na dvoře krále Richarda IV. (pouze v prvním díle na začátku u jeho předchůdce - Richarda III.). Zde se královský princ Edmund "Černá zmije", vévoda z Edinburghu, snaží za pomoci svých věrných přátel Baldricka a Lorda Percyho stát korunním princem namísto svého bratra Harryho anebo dokonce králem celé Anglie. Ovšem vždy to dopadne jinak než si představuje. (Fary)

(více)

Recenze (250)

manonfire 

všechny recenze uživatele

Říká se, že první vyhrání z kapsy vyhání. Tahle první série to potvrdila ve formě jakési antiteze tohoto tvrzení. Velmi slabý začátek a pak už jedna vtipná následující série za druhou. První zástupce rodu BlackAdderů je narozdíl od potomků blb a klaun, přičemž jeho sluha Baldrick zastává úlohu jakési šedé eminence, právě otočení naturelů v dalších sériích vedlo k mnohem funkčnějšímu a vtipnějšími teamworku. 40% ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První řadu Černé zmije považuji za nejslabší,ale i tak je výborná.Největší problém mám s Rowanem Atkinsonem,který se tady chová příliš jako Mr.Bean,a to mi nevyhovuje,protože ho mám radši v inteligentnějších rolích.Naopak naprosto skvělý je v první sérii Brian Blessed jako Richard IV.,absolutně ovládne každou scénu,ve které účinkuje.Všechny čtyři řady seriálu příliš nefungují s českým dabingem,naštěstí vlastním kopii v původním znění s titulky,humor se tak dostává minimálně o level výše. ()

Reklama

DJ_bart 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Neotálej princi, a ponoř svůj jazyk do vlhkého příkopu mých úst, a nechť se tvé paže zmocní předprsí mých asymetrických křivek. Neb v těchto dobách temna, kdy jsou ženy týden co týden znásilňovány muži sedmi různých národností, je ztopořený pyj tvé vznešenosti plamínkem naděje!" "Inu dobrá tedy!" ()

Hafran 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

I když se jedná o jeden z nejlepších seriálů, tak první série je jenom pro fajnšmekry. Sice si ji rád občas pustím, ale objektivně je to brak v porovnání s tím co bude dál. Rowan Atkinson totiž stále hraje Mr. Beana nikoliv Lorda Blackaddera. I když neuvěřitelnost a absurdnost situací je zde asi ze všech sérií nejdrsnější. Ale o tom je asi celá Černá zmije. ()

wosho 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vtipné to opravdu místy někdy je. Bohužel zde Rowan Atkinson ještě hledá sám sebe a polohu humoru která mu jde nejlíp- lidově řečeno, jeho postava se mě zdála absolutně nesympatická, až odpudivá a hodně tomu pomohl její představitel. Přemýšlel jsem, jestli se na to nevyprdnu a zbylé díly smažu (naštěstí jsem to neudělal). Jediné za co si tato první série zaslouží potlesk, jsou některé vedlejší posatavy král Richard IV či ten Skot. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (11)

  • Epizoda obsahuje potitulkovou scénu. (SONY_)
  • Britský filmový časopis Říše zařadil snímek v žebříčku nejlepších seriálů všech dob na 20. pozici. (Terva)
  • Epizoda "Zrozen pro trůn královský" je remejkem pilotního dílu. (Kulmon)

Reklama

Reklama