Reklama

Reklama

Nekonečný příběh

  • Západní Německo Die unendliche Geschichte (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Desetiletý Bastian se před zlými spolužáky ukryje do obchodu, kde najde starobylou knihu, o které mu její majitel řekne, že číst ji je nebezpečné. Bastian ale neodolá a začne číst poutavý příběh o zázračné říši Fantasie, kterou ničí všepožírající Nicota. Vládkyně říše povolala statečného chlapce Atreje, aby říši zachránil, ale Bastian zjistí, že on sám se stal součástí příběhu, a pravě on může s pomocí pohádkových tvorů Fantazii zachránit. Najde ale v sobě dostatek síly a odvahy? Fantastické dobrodružství muže začít! (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Recenze (1 088)

RPGman 

všechny recenze uživatele

Je tento film špičkou mezi fantasy? URČIŤE! Je shlédnutí tohoto filmu zážitkem na celý život? Pro většinu lidí ANO! Je opravdu lepší než LOTR??? Nechám se podat. ()

Jurator 

všechny recenze uživatele

Tento film je zhmotněním výrazu ,,fantazie". I když je s pár scénami kombinován s dvacátým stoletím (což u jiných filmů tohoto typu způsobilo katastrofu), je skvěle provedený po všech stránkách. Zachovává si nejen pohádkový motiv, ale i vážnost a napětí. Musím dát 5 ()

Wlashack 

všechny recenze uživatele

Dětský Pán prstenů se vším všudy: Silný příběh, nádherná výprava, nezapomenutelné postavy (Falco forever!) a skvělá hudba. Marně přemýšlím, co bych filmu vytknul ... i nostalgie je mocná kritička, takže nic. ()

marocco 

všechny recenze uživatele

Tak toto je nádhera - príbeh, dej, hudba. Pre mňa rozhodne najemotívnejší fantasy snímok aký som kedy videl. Také časté mrazenie na chrbte u iných filmov nemám. ()

Sollertia 

všechny recenze uživatele

Když jsem poprvé uviděla Nekonečný příběh, okamžitě jsem podlehla fascinujícímu a propracovanému prostředí fantasy a (díky bohu) mi to zůstalo až do teď...když si vzpomenu jak jsem bulela, když se Artex potopil, nebo jak jsem Atreiovi záviděla Falca...myslim, že se na to pudu hned znovu mrknout:-) ()

gabo1 

všechny recenze uživatele

Klasika nad všetky klasiky. A rozhodne to raz pustím svojím deťom. A budem to pozerať s nimi a stále sa mi to bude páčiť. ()

obyč.divák 

všechny recenze uživatele

Jedna z mála věcí které se nebojím pustit své 3-leté dceři,nadherný příběh krásná hudba a nádherý Falco s hlasem E.Cupáka je pohlazení po duši a nejen té dětské....PS: zaslechl jsem že se má točit remake -jenže tohle nejde překonat!!!! ()

Silvermoon 

všechny recenze uživatele

Toto bol myslím prvý film, ktorý som videl ako dieťa. Každý z nás vtedy túžil preletieť sa na Falcorovi. Je zaujímavé, že polovica knižnej predlohy od nemeckého spisovateľa menom Michael Ende bohato vystačí na vynikajúci film. Len škoda, že druhá polovica knihy nebola využitá na rovnako dobré pokračovania, ktoré dopadli tak, ako dopadli (pričom trojka je fackou pre celú Fantáziu). Krásne kostýmy a masky, efekty na úrovni, rozprávkové prostredie s dominantnou Slonovinovou vežou. Hudba od Klausa Doldingera a Giorga Morodera dodáva celku pravú atmosféru. Najlepší track je Swamps of Sadness (keď Atreyu príde o Artaxa). Päť hviezdičiek. ()

sun.eagle 

všechny recenze uživatele

Příběh, postavy a vubec celá mytologie kolem příběhu plus herci mě zasáhli do srdce jako malého usmrkance, a ta rána je čerstvá i ted. Ten film pro mě má kouzlo když jsem ho viděl v pěti letech a i ted ve 27. A tohle mužu říct o filmech které spočítám na prstech jedné ruky.... Falco ja tě miluju a jednou sveho psa pojmenuju tvým jménem.... ()

Fraktální 

všechny recenze uživatele

Lepší než pán prstenů? ale kdeže. Sice jsem to dlouho neviděl ale už jako malý dítě sem to neměl rád kvůli jakési přeplácanosti. (v pánu prstenu je oproti tomu krásně vypracovaný k sobe ladící svět) nicméně asi někomu se to líbit může abych nekazil hodnocení dám 3 (jinak max.2) ()

BlackShade 

všechny recenze uživatele

Mně osobně tento film vrací do dob kdy sem ho jako malý sledoval pravidelně na videokazetách a okouzleně jsem pozoroval letícího psa, Kamenožrouty atd....I teď po několika letech když jsem si jej pustil znova jsem ohromeně sledoval příběh, a nedokázal jsem od toho odtrhnout oči. Je to určitě jedno z nejlepších děl světové fantasy. I přesto že není tak perfektně digitálně a efektně zpracováno jako LOTR, stejně ho musím označit jako za jeden z nejlepších filmů vůbec. Žel 2 a 3 díl už se nevyvedl vůbec... ()

demostheia 

všechny recenze uživatele

Na tomto filmu jsem byla jako dítě závislá :-) ..při scéně s Artaxem v močálech jsem plakala, při scénách s Gmorkem mi běhal příjemný mráz po zádech, při scénách s Falkorem jsem létala :-D ..strašně moc jsem tento film prožívala, když jsem byla dítě :-) .. i teď (když už se věkově řadím k dospělým) se při koukání tohoto filmu skoro vždycky vrátím do dětských let :-) ()

Související novinky

Čeká nás nový Nekonečný příběh

Čeká nás nový Nekonečný příběh

21.03.2024

Klasika se dočká nové adaptace. Německá novelka od Michaela Endeho, jež se navždy nesmazatelně zapsala do fantasy žánru a byla přeložena do 45 světových jazyků, byla poprvé přenesena na plátna kin v… (více)

Zemřel režisér Wolfgang Petersen

Zemřel režisér Wolfgang Petersen

16.08.2022

Ve věku 81 let zemřel slavný německý filmař Wolfgang Petersen. Režisér se proslavil v roce 1981 snímkem Ponorka, který obdržel šest nominací na Oscara. Tento úspěch vedl o tři roky později k dětské… (více)

Festival Malé oči přivítá v Praze i Totora

Festival Malé oči přivítá v Praze i Totora

15.11.2021

Již 8. ročník festivalu Malé oči je tu! Během listopadu a prosince se filmový festival pro děti objeví v několika městech po celé republice. Dramaturgové připravili pro malé diváky (i jejich rodiče)… (více)

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

29.12.2019

S blížícím se Silvestrem vám tradičně přinášíme hlasování TOP uživatelů ČSFD.cz za nej filmy a seriály uplynulého roku. Jaké jsou jejich "topky" i s krátkým shrnutím názoru můžete vidět níže. Z filmů… (více)

Reklama

Reklama