Reklama

Reklama

Nekonečný příběh

  • Západní Německo Die unendliche Geschichte (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Desetiletý Bastian se před zlými spolužáky ukryje do obchodu, kde najde starobylou knihu, o které mu její majitel řekne, že číst ji je nebezpečné. Bastian ale neodolá a začne číst poutavý příběh o zázračné říši Fantasie, kterou ničí všepožírající Nicota. Vládkyně říše povolala statečného chlapce Atreje, aby říši zachránil, ale Bastian zjistí, že on sám se stal součástí příběhu, a pravě on může s pomocí pohádkových tvorů Fantazii zachránit. Najde ale v sobě dostatek síly a odvahy? Fantastické dobrodružství muže začít! (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (1 088)

CheGuevara 

všechny recenze uživatele

Přestože Nekonečný příběh má pramálo společného s Miyazakiho filmy, tak si dovolím tvrdit, že právě takhle by vypadal hraný film od Miyazakiho. Jen se obávám, že jako malý jsem jen stěží dokázal vstřebat onu pointu, kdy fantazie se stává realitou a realita snem. Ostatně některé scény se mnohem více podobají horroru než roztomilé pohádce, které jsem svědky hned v úvodu. Dobrodružství až za hranice fantazie má omamné účinky. Aspoň na chvíli zase začnete věřit na sny. O to větší poklona pro Wolfganga Petersona a zejména jeho kolegy vytvarníky. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Určitě nejlěpší díl této pohádkové série, která nebyla jen pro děti. Velmi zajímavý fantastický svět s mnoha zvláštními postavami, královnou a třeba i létajicím psem. Film upozornující na nutnost lidí vážit a milovat svou fantazii, protože ta nám dokáže dát svět kam se kdykoliv můžeme schovat. Naše fantazie je jedna z mála věcí, kterou si můžeme vzít jen mi sami. Nezapomenutelná melodie, která se všem divákům vryla hluboko do hlavy. Příjemna pohádka... ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

„Ničota prichádza.“ Výborná fantasy, na ktorej som vyrastal. Šikovne sa zaobišla bez žánrového klišé "skupinka hrdinov putuje krajinou" (PLANÉTA KRULL, SÚBOJ TITANOV, samozrejme Tolkienov Pán prsteňov), čo je osviežujúce. Zručná nemecko-americká réžia Wolganga Petersena (v tom čase mal za sebou „iba“ na šiestich Oscarov nominovanú, absolútne realistickú PONORKU), Limahlova kultová pesnička, príjemné herecké obsadenie... Ale predovšetkým jedinečné vizuálne spracovanie s nezabudnuteľnými postavami (indiánsky chlapec Atrej, lietajúci drakopes Falkor, kameňožrút, milión rokov stará kingovská korytnačka) a zvláštna snová atmosféra, povzbudzujúca fantáziu detského diváka. Toto je jedna z tých "ozajstných", "nebezpečných" rozprávok, ktoré sa neboja ukázať smrť (ponurá pasáž s koňom v močiaroch). Také sú najlepšie, robia budúcich spisovateľov, básnikov, scenáristov, režisérov. ()

mchnk 

všechny recenze uživatele

První fantasy z dob, kdy děti a mládež toto slovo ještě neznaly a na kterou musel každý v devadesátkách koukat s otevřenou hubou. Jemný happy song, který uvádí a končí tento film, je také určitě jedna z těžko vymazatelných vzpomínek a hlavně, kdo v raném mládí neoplakal Artexe, přišel o kus dětství. Životní filozofie prastarého Morlora či postava Gmoka mi také v paměti uvízla dosti hluboko. I po letech je to stále silný filmový zážitek a jeden z mála filmů, jenž mám raději s dabingem "Jmenuji se Engelbuk...eeeh to je bába" . ()

GilEstel 

všechny recenze uživatele

Roztomilá fantasy pohádka, která si vydobyla velkou popularitu i mezi dospělým publikem. Příběh, který nese všechny prvky tradičního boje dobra a zla, je vsazen do vlastního světa, který neklade lidské představivosti žádné hranice. Jak vhodně výstižný je název Fantasie. Hroutící se svět, ve kterém se všechny kouzelné bytosti spojí, aby společně čelili ničivé prázdnotě, která je pohlcuje. Neznámá temná síla a proti ní malý chlapec, který sám neví, jak jí čelit. Malý chlapec, se kterým se každý může ztotožnit. Emotivní apel na základní lidské hodnoty. Dojemné a příhodné je rozluštění celého příběhu. Film se stal kultem i díky chytlavé ústřední melodii písně Neverending Story, na které se u nás v 90. letech úspěšně přiživila Leona Machálková. 79% ()

Galerie (82)

Zajímavosti (59)

  • Díky neskutečně horkému létu začala během natáčení jedna ze soch Slonovinové věže tát. (Džejkop)
  • V čase 1:04:16 poté, co Átrej (Noah Hathaway) leží na pláži a posadí se, je pokrytý vrstvou písku, přestože prve ležel na zádech. V následujícím záběru, kde Átrej vstane, není po písku ani památky. Navíc je okolo nápadné množství stop. (Rattus Rattus)

Související novinky

Čeká nás nový Nekonečný příběh

Čeká nás nový Nekonečný příběh

21.03.2024

Klasika se dočká nové adaptace. Německá novelka od Michaela Endeho, jež se navždy nesmazatelně zapsala do fantasy žánru a byla přeložena do 45 světových jazyků, byla poprvé přenesena na plátna kin v… (více)

Zemřel režisér Wolfgang Petersen

Zemřel režisér Wolfgang Petersen

16.08.2022

Ve věku 81 let zemřel slavný německý filmař Wolfgang Petersen. Režisér se proslavil v roce 1981 snímkem Ponorka, který obdržel šest nominací na Oscara. Tento úspěch vedl o tři roky později k dětské… (více)

Festival Malé oči přivítá v Praze i Totora

Festival Malé oči přivítá v Praze i Totora

15.11.2021

Již 8. ročník festivalu Malé oči je tu! Během listopadu a prosince se filmový festival pro děti objeví v několika městech po celé republice. Dramaturgové připravili pro malé diváky (i jejich rodiče)… (více)

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

29.12.2019

S blížícím se Silvestrem vám tradičně přinášíme hlasování TOP uživatelů ČSFD.cz za nej filmy a seriály uplynulého roku. Jaké jsou jejich "topky" i s krátkým shrnutím názoru můžete vidět níže. Z filmů… (více)

Reklama

Reklama