Reklama

Reklama

Nekonečný příběh

  • Západní Německo Die unendliche Geschichte (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Desetiletý Bastian se před zlými spolužáky ukryje do obchodu, kde najde starobylou knihu, o které mu její majitel řekne, že číst ji je nebezpečné. Bastian ale neodolá a začne číst poutavý příběh o zázračné říši Fantasie, kterou ničí všepožírající Nicota. Vládkyně říše povolala statečného chlapce Atreje, aby říši zachránil, ale Bastian zjistí, že on sám se stal součástí příběhu, a pravě on může s pomocí pohádkových tvorů Fantazii zachránit. Najde ale v sobě dostatek síly a odvahy? Fantastické dobrodružství muže začít! (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (1 088)

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Nádhera, nádhera a zase jenom nádhera!!! Fantasy klasika, kterou jsem jako dítě zbožňovala a viděla nejméně 20 krát. Nevadilo mi, že u ní brečím, nevadilo mi, že se u ní bojím. "Nekonečný příběh" pro mě znamenal začátek lásky k fantasy filmům, která trvá dodnes. Smutný Bastien, odvážný Atrej, překrásný Falko, roztomilý Kamenožrout, odporný a zlý Morlor, hororové sfingy (jako malá jsem se jejich otvírajících očí bála natolik, že jsem ty své zavírala), všichni zůstanou navždy v mé paměti. Zkrátka jeden z nejúžasnějších filmů Wolfganga Petersena a jeden z nejznámějších filmů vůbec. Plný počet - jinak to opravdu nejde.;-) ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Toto je vlastne film o čítaní kníh. O tom úžastnom pocite, ktorý môžete žažiť jedine, keď sa začítate do románu, ktorý vás proste pohltí. Tak by som vyjadril hlavnú ideu "Neverending Story". Je to tu dobre podané vo forme fantasy príbehu. Celkové spracovanie je mimoriadne podarené. Nemecko-americkej koprodukcii sa podarilo natočiť nadčasovú fantasy i mimo Hollywoodu. **** ()

Reklama

Gemini 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejkouzelnějších a nejnepochopitelnějších pohádek mého dětství. Teď už pochopitelná je, ale kouzelná je stejně jako tehdy před lety...skvělý scénář, drakopes Falco, závodní šnek, krásná královna, prostě dokonalost...Klaus Doldinger složil k Neverending Story úžasnou hudbu, a na tu se nezapomíná, i díky Kai Tracidovi a jeho Life Is Too Short:) ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Klaus Doldinger a Giorgio Moroder: 1. Never Ending Story [3:32] ,2. Swamps of Sadness [1:57] ,3. Ivory Tower [3:10] ,4. Ruined Landscape [3:03] ,5. Sleepy Dragon [3:58] ,6. Bastian's Happy Flight [3:16] ,7. Fantasia [0:55] ,8. (J) Atreju's Quest [2:51] ,9. Theme of Sadness [2:42] ,10. Atreju Meets Falkor [2:30] ,11. Mirrorgate/Southern Oracle [3:09] ,12. Gmork [0:28] ,13. Moonchild [1:23] ,14. The Auryn [2:20] ,15. Happy Flight [1:22], ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Klasika, která si své místo ve sbírce filmů každého malého dítěte zaslouží. Krásný pohádkový příběh a sympatičtí hrdinové jsou nezpochybnitelní. Každé malé dítě si tenhle film musí oblíbit, takže není divu, že jsem mu jako malý propadl i já. S věkem se ale vztah k filmům mění a i Nekonečný příběh se stává jen pohádkou, která moc nezaujme. Ale tak za tu nostalgii... ()

Galerie (82)

Zajímavosti (59)

  • Říkalo se, že kůň opravdu umřel při natáčení scény v bažinách smutku. Nakonec se potvrdilo, že to není pravda. Žádný kůň během natáčení neumřel, byl dokonce darován Noahu Hathawayovi (Átrej). (Sylviiii)
  • Noah Hathaway (Átrej) se při natáčení dvakrát zranil. Nejprve spadl z koně, který na něj následně ještě stoupnul a pak při natáčení v bažině se mu zachytila noha do eskalátoru a byl tak stažen pod vodu. Když se vynořil, tak byl v bezvědomí. (don corleone)

Související novinky

Čeká nás nový Nekonečný příběh

Čeká nás nový Nekonečný příběh

21.03.2024

Klasika se dočká nové adaptace. Německá novelka od Michaela Endeho, jež se navždy nesmazatelně zapsala do fantasy žánru a byla přeložena do 45 světových jazyků, byla poprvé přenesena na plátna kin v… (více)

Zemřel režisér Wolfgang Petersen

Zemřel režisér Wolfgang Petersen

16.08.2022

Ve věku 81 let zemřel slavný německý filmař Wolfgang Petersen. Režisér se proslavil v roce 1981 snímkem Ponorka, který obdržel šest nominací na Oscara. Tento úspěch vedl o tři roky později k dětské… (více)

Festival Malé oči přivítá v Praze i Totora

Festival Malé oči přivítá v Praze i Totora

15.11.2021

Již 8. ročník festivalu Malé oči je tu! Během listopadu a prosince se filmový festival pro děti objeví v několika městech po celé republice. Dramaturgové připravili pro malé diváky (i jejich rodiče)… (více)

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

29.12.2019

S blížícím se Silvestrem vám tradičně přinášíme hlasování TOP uživatelů ČSFD.cz za nej filmy a seriály uplynulého roku. Jaké jsou jejich "topky" i s krátkým shrnutím názoru můžete vidět níže. Z filmů… (více)

Reklama

Reklama