Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Úplně novým veselým příběhem nás tentokráte provedou Timon a jeho upovídaný parťák Pumba - dva nejlepší kamarádi, milovníci pohody a legrace. Snímek LVÍ KRÁL 3, v němž opět uslyšíte písničky Eltona Johna a Tima Rice, mezi nimi také "That´s All I Need!", vás zavede velký kus zpátky do historie před začátkem Simbova příběhu... a dokonce ještě o kousek dál!

V komedii plné opravdových dobrodružství vám Timon a Pumba prozradí, odkud vlastně jsou, jak se spolu potkali a jak Simbovi pomáhali zachránit savanu. Oba dva v příběhu také komentují některé klíčové scény ze Lvího krále - například když král Mufasa uvádí malého Simbu do říše zvířat - ale z vlastního a dost osobitého pohledu, který zdaleka není tak vážný a většinou je dost překvapivý. Největší šok asi zažijete ve chvíli, kdy poznáte skutečnou pravdu o dramatickém uvítání nového vládce, jemuž se všechna zvířata v původním Lvím králi klaní. V příběhu LVÍ KRÁL 3 potkáte všechny oblíbené hrdiny a také dvě nové komické postavičky (Timonovu mámu a strýčka Maxe), uslyšíte svou oblíbenou hudbu a uvidíte ještě mnohem víc. Připravte se na královskou zábavu s Timonem a Pumbou! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (132)

rublik05 

všechny recenze uživatele

Lví král 3 už bohužel není tak silnou a líbivou pohádkou, příběh je tentokrát více humorný a mnohem více cílí na tu nejmenší generaci, stále mu však nelze upřít určitá míra originality a poměrně vysoká míra humoru. Timon a Pumba celý film krásně utáhnou, vidět příběh prvního Lvího krále jejich očima je vcelku zajímavý zážitek, byť mi chvílemi přišlo, že se tvůrci nemuseli malým divákům až tak moc podbízet. Animace se mnohem více podobá „televiznímu“ formátu, celkově to není oproti předešlým filmům až tak příjemný a emotivní zážitek, každopádně pokud na to divák přistoupí, krásně se u sledování pobaví. 7/10. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Tretie pokračovanie animovaného triptychu spoločnosti Walt Disney Pictures - "Leví Kráľ" sa výrazne líši od svojich predchodcov. Celý príbeh sa tento krát točí okolo dvoch postavičiek, ktoré sa svojimi krátkymi štekmi starali o humor v predošlých častiach, Timona a Pumba. Takže veľa levov nečakajte. Tí sa tam len tak mihnú. Mne to nejak výrazne nevadilo. Tento diel by som dokonca označil ako najzábavnejší z celej série. Odpadlo to mazlivé výchovné pojatie a pribudlo viacej vtipu. Nehovorím, že "Hakuna Matata" je najlepší diel, ale pobavil ma skvele. Výborný celovečerný bonus. *** ()

Reklama

MorningStar 

všechny recenze uživatele

„Kopeme, abychom se skryli, a skrýváme se, abychom mohli kopat.“ Což o to, vtipné to je. Koneckonců Timon s Pumbou byli vždycky vtipní, o čemž mě přesvědčil už jejich seriál, jenomže když se ohlédnu na začátek filmu, až na jejich vtipnost tu vlastně pohromadě nedrží nic. Příběh je jen jakýmsi bočním vyprávěním pospojovaným scénkami, které v prvním díle platily za ty nejlepší a o to víc zamrzí, že je jejich nejnovější bratříček shazuje. Lví král 3 totiž odsunuje všechnu vážnost, která se mi právě na prvních dvou dílech tolik líbila. Klanění poddaných, Simbova píseň, drama v rokli, s tím vším hlavní dvojice pořádně zatočí, takže o legraci není nouze, ale tak nějak se nemůžu zbavit pocitu, že zrovna u Lvího krále byl ten vtip až na druhém místě. Příběh je tradičně plný nesmyslů: Timon svůj domov představuje jako hanebnou díru co nemá daleko od pouště a za chvíli je všude tráva, stromy a nedaleko jezírko. A když si divák rozebere tu časovou rovinu, s jakou se tu na první díl odkazuje, začne se to celé bořit jako domeček z karet. Největší záhadou jsou mi hyeny, které si odskakují za Timovovými příbuznými, trápí je, žerou a pak si na sloním hřbitově stěžují, že nemají co žrát. Písničky jsou v pohodě, ačkoliv je tu jedna dosti hnusným způsobem přerušena a paradoxně film nejvíc táhne tam, kde první díl tolik selhával - ve vyhnanství. Ano, ze všech dílů to má snad nejlepší plynulost, jenomže v rámci série je to snad lepší ignorovat. Z dramatu komedii? Děkuju pěkně. Naopak ano, ale jinak ne. P. S. Jak daleko může být ta oáza v poušti od Lví říše? Že vyhnanci z druhého dílu nešli strašit raději tam. Jinak opovažte se mi takhle sáhnout i na druhý díl. Je moc dobře, že ho tvůrci vynechali. ()

Ceberus 

všechny recenze uživatele

S třetím dílem se vrátila i kvalita dílu prvního, dokonce jsem se bavil více než u jedničky. Větší komediální ražení muselo samozřejmě někde ubrat, a sice u příběhu, který pochopitelně nemůže být tak silný jako u předchůdců. Budu se zase opakovat: nebýt "muzikálních" čísel, měla by každá část trilogie ode mě ještě o hvězdičku navíc, ale holt je to Disney. A když už mluvíme o disneyovkách: ten závěr byla fikaná propaganda. :-) P.S.: Pokud někdo obviňuje Kozí příběh z kopírování Shrekova osla, nechť se podívá na Pumbu. :-P ()

koty2201 

všechny recenze uživatele

Pôvodne som si myslel, že tento tretí diel (u nás je to označované najčastejšie ako Leví kráľ 3: Hakuna Matata) je pokračovanie príbehu Simbu, Naly, Kovuho a Kiary, ale až pri pozeraní som zistil, že ide o akýsi prequel. A zároveň, že sa to odohráva počas udalostí prvého dielu, len z pohľadu Timona a Pumbu.  Najprv teda spoznáme Timonovu matku a zvyšok rodiny a príbeh o tom, ako sa spoznal s Pumbom. Vnímal som to ako fajn osvieženie a spin-off. Veď aspoň sme sa s touto obľúbenou dvojicou bližšie zoznámili. Lenže potom sa dej dostal do bodu, odkiaľ už vieme čo nasledovalo na základe prvého dielu. A tam sme prakticky na nič neznáme alebo nové nenatrafili. Čiže ak by išlo o nejaký bonusový kraťas, ktorý by pojednával len o prvom stretnutí Timona a Pumbu, tak by som to bral. Ale zvyšok filmu je prakticky úplne zbytočný. Hudba sa tu tiež opakovala z jednotky. Pútavý príbeh s poučením pre deti tiež absentuje, pretože ide skôr len o komédiu bez hlbšieho významu. Animácia je krásna, to musím tvorcov naozaj pochváliť. Že síce je to dejovo väčšinou nuda, ale aspoň sa na to dobre pozerá a vizuálne to uchváti. Takže moje odporúčanie je také, že pokiaľ vás bavili tie 2 filmy a nemáte toho dosť, tak si môžte pozrieť aj tento prequel. Len si od toho veľa nesľubujte. Skôr je to taký filler obsah pre prvý diel. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (11)

  • Ani v jednom díle Lvího krále nezazní, že Timon je surikata. (Winster)
  • V části, kde Timon mluví s opičákem a dívá se po okolí, tak mu v jednom záběru chybí půl ruky. (KajusaK)
  • Píseň, kterou zpívá Timon, "That's All I Need", je předělané verze "Warthog Rhapsody", což je předchůdce písně "Hakuna Matata". (HappySmile)

Reklama

Reklama