Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Čtrnáctiletého Marca dopadne policie na dánských hranicích ve vlaku z České republiky. Jak se dostal k pasu pohřešovaného státního úředníka obviněného ze sexuálního zneužívání? A proč odmítá vypovídat a prchá před gangem zabijáka Zoly (Zdeněk Godla)? Oddělení Q, série dánských detektivních thrillerů podle bestsellerů Jussiho Adler-Olsena, přichází s novým filmovým pokračováním. Tým detektivů v čele s Carlem Mørckem a jeho asistentem Asadem se tentokrát pustí do rozplétání případu utajené dávné vraždy, jejíž stopy sahají až do České republiky. (Aerofilms)

(více)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (65)

verbal 

všechny recenze uživatele

Mižigarovi se vydali z těch našich odporně xenofobních lůzrů a hnojů do hřejivě nerasistického, neomarxisticky předpisově korektního a tolik filantropického Dánska, aby dělali to, co jim jde nejlépe. Tedy stali se dokonale asimilovatelnými, kulturu majority a zákony respektujícími, naprosto neparazitujícími a pro blaho své nové vlasti do úmoru pracujícími prvotřídními občany, s nimiž je prostě čirá radost mít dvojdomek. Neúnavnou a více než chvályhodnou migrační snahu naší milé Žižkovské spojky však všemožně hatí jednak bezskrupulózní bílí korupčníci, s nimiž mělo být dávno v každé patřičně na hlavu si seroucí společnosti po bolševicku zatočeno, a druhak odporně represivní, zcela netolerantní a zjevně diskriminační orgáni, zřetelně odporující závěrům I. sjezdu BLM. Hnus! Satanžel se pomalu senilnějící Olsen začíná prvoplánově zjednodušovat a poplatně světu, mířícímu do prdele, i populisticky cyklit, čemuž ještě nasadil trnovou korunu přáním, aby dosud výrazný, dokonale sehraný i zahraný tandem A&A - sympatický Arab a famózní Autista - přeobsadili nevýrazným, dost nahovno sehraným i zahraným tandemem E&P - nesympatický Egypťan a strnule sešklebený iritující Podivín. Navíc scénáristu najali na pracáku v rámci rekvalifikačního programu pro propuštěné hypnoterapeuty a totálně prkenný, ostřílený recidivista Godla by se měl objevovat v televizi maximálně tak při reportážích z Mírova. Podtrženo, sečteno a odbornými adjektivy filmově teoretické vědy vyjádřeno se z popiči napínačů pomalu, ale jistě stávají napiču napínače, a je zřejmě už jen otázkou času, kdy po vzoru Jakuba Obligace začne oddělení Queer vyšetřovat zdánlivě šťastnou náhodu u smrti nebinárního syrského transaktivisty při chirurgické změně pohlaví ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Ulrich Thomsen je dobrý herec, o tom žádná, ale Nikolaj Lie Kaas dával roli Carla výraznější charakterové rysy, klíčové pro drajv filmu. A “nový Asad” je naprosto nevýrazný side-kick, takže buddie chemie mezi nimi, tak podstatná pro tuto detektivní sérii, je takřka fuč. Ještě větší problém je ovšem - a to i kdybychom film vnímali nezávisle na předešlých dílech - v samotném zpracování. Marco effekten je mdle a staticky zrežírovaný, dialogy přeplněnému ději chybí dynamika, neumí ztrhnout a akční scény (pokud je tak vůbec můžeme nazvat) působí jako z průměrného českého TV seriálu (nejmarkantnější je to v honičce na staveništi). Motiv s českými Romy coby šedou zónou příběhu bude už z principu v našich končinách kontroverzně vnímaný, ale i odhlédnouc od lokálních spojitostí působí rozpačitě. Bohužel, pokud se s příštím dílem něco výrazně nezmění, tato zajímavá série skončila předešlou Složkou 64. ()

Reklama

petikacka 

všechny recenze uživatele

Takže tady máme dánský film s našimi romskými herci. Děj filmu byl vlastně takový nijaký a naši Romové ještě víc. A to jsem zjistila až teď při recenzi, že je to pokračování série oddělení Q, které normálně žeru. Takže tohle se moc nepovedlo a ukázalo to akorát, že nastavovaná kaše za každou cenu je prostě nepoživatelná. Za mě 60% ()

kolemjdouc odpad!

všechny recenze uživatele

totální fiasko.To není o tom,že chci aby bylo všechno oukej podle prvních tří dílů Oddělení Q.Jde o zpracování.Věčně zuřivě přežvykující Morck .Kdy už to vě mě vzbudilo podezření že mu scénář neudělil pár řádků ve scénáři pro stávající záběr,tak ho nechali přežvykovat jako tura ve stáji?.Nevýrazný Assad a o Rose se ani nezmíním....Tvůrci zřejmě vsadili na úspěch předešlých scénářů a stylem "vono to ňák dopadne "sesmolili toto dílko.A navrch posadili Romy z Čech.Fakt reklama..Mám doma čtyři knihy Oddělení Q do té poslední jsem investovala nemalý peníz, ale Marca doma nemám.Vzbudilo ve mě podezření téma.A tak jsem ji raději vynechala. Mizerná kamera,která jakoby pronásleduje herce do záběru.To není dokument ale film!Neskutečně protahované záběry na obličeje kdy se dočkáme jen toho že Morck polomrkne.Ve finále všechno špatně od začátku!Do posledního písmenka souhlasím s Arsenal83 koment 5.10.2021 ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Opravdu jsem nepochopila, proč se po třetím (!!!) filmu rozhodli pro kompletní přeobsazení. Oficiální vyjádření hovořilo o nespokojenosti autora předlohy se zobrazením postav. OK, to bych dejme tomu i pochopila, ale mohl by mi někdo ukázat, v čem je ten avizovaný rozdíl?!? Nový Carl je stále stejný zoufalec, nový Asad je stále poměrně atraktivní a na jeho back story se z vysoka kašle a nová Rose se předloze dokonce vzdálila, takže jediné, čeho ve finále docílili, je vizuální znesympatičtění postav a zabití úžasné někdy-jsi-neskutečnej-kokot-ale-stejně-tě-miluju-kámo chemie. Co se týče kritizované kamery, tak potvrzuji, že je opravdu špatná (příliš roztřesená, s mizerným zoomem a s ještě mizernějšími střihy) a za zmínku tak stojí pouze ústřední hudební motiv a sem tam nějaká trochu povedenější scéna. 2,5*. R.I.P., moje milovaná dánská série. :-( ()

Galerie (55)

Zajímavosti (1)

  • Film se natáčel v České republice, zejména v Praze. (Yardak)

Reklama

Reklama