Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Čtrnáctiletého Marca dopadne policie na dánských hranicích ve vlaku z České republiky. Jak se dostal k pasu pohřešovaného státního úředníka obviněného ze sexuálního zneužívání? A proč odmítá vypovídat a prchá před gangem zabijáka Zoly (Zdeněk Godla)? Oddělení Q, série dánských detektivních thrillerů podle bestsellerů Jussiho Adler-Olsena, přichází s novým filmovým pokračováním. Tým detektivů v čele s Carlem Mørckem a jeho asistentem Asadem se tentokrát pustí do rozplétání případu utajené dávné vraždy, jejíž stopy sahají až do České republiky. (Aerofilms)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (64)

Tosim 

všechny recenze uživatele

Spousta producentů pokazí, co může. Přeobsazení hlavních rolí by nebyl až takový problém (Ulrich Thomsen je vynikající herec), Marco však svými logickými lapsy a nijakou atmosférou nesahá ani po kotníky předchozím dílům, obzvláště pak vynikající Složce 64. Škoda. A adaptace další knihy, Nesmírný, už se chystá, tak uvidíme, jestli se filmaři v dalším snímku poučí. ()

angel74 

všechny recenze uživatele

Nemyslím si, že by přeobsazení Nikolaje Lie Kaase Ulrichem Thomsenem bylo krokem vedle. V jeho podání dostává postava detektiva Carla Mørcka maličko uvážlivější charakter, což k danému námětu celkem sedí. Kámen úrazu bude spíš v poněkud mdlém scénáři. Po režijní stránce však nemám vážnější výhrady i hudba se mi docela zamlouvá. (60%) ()

Reklama

Jossie 

všechny recenze uživatele

Ano původní herecké obsazení vůbec neodpovídá předloze, ale vůbec to nevadilo, když to skvěle fungovalo, tohle byl děs. Naši romové tomu moc nepřidali, to byly otřesné herecké výkony. Nový Carl neumí chodit, natož běhat a na jeho věčné přežvykování se nedá koukat. A celkově je to taky nuda a to mě kniha dost bavila. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Nová Q košťata nemetou. Minimálně pětinu stopáže Marco jede ve vlaku, pozoruje noční Dánsko, utíká po ulicích před agresivním mosteckým popelářem, nebo jen zasmušile kouká a k tomu zbytku to má mizivý vztah. Možná ani nevadí, že je kriminální zápletka banální a její konec, kdy si nový Asad hraje na Martina Riggse, po kterém brzy půjde ombudsman, nedává moc smysl. Spíš je problém, že Zandvliet z toho udělal statickou televizní povídku, která se chvílemi lepí na podrážky jak Carlovy nikotinové žvýkačky.. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Kompletní recast sice nepotěší, ale hodně rychle jsem si na nové herce zvykl. Je to minimalističtější, jak co do hereckých projevů, tak režijně, a celý příběh působí spíše jako delší epizoda klasické televizní kriminálky. Jenže takové té seversky chladné, umírněné a přesto do děje vtahující kriminálky, takže i když to není ani zdaleka taková pecka, jako díl předchozí, pořád je to vlastně dost dobré. Česká stopa potěší a Zdeněk Godla se i nekomediální role k mému překvapení chopil se ctí. ()

Galerie (55)

Zajímavosti (1)

  • Film se natáčel v České republice, zejména v Praze. (Yardak)

Reklama

Reklama