Reklama

Reklama

Loki - Season 1

(série)
Trailer 1
USA, 2021, 4 h 47 min (Minutáž: 42–53 min)

Tvůrci:

Michael Waldron

Režie:

Kate Herron

Předloha:

Stan Lee (komiks), Larry Lieber (komiks), Jack Kirby (komiks)

Kamera:

Autumn Durald

Hrají:

Tom Hiddleston, Sophia Di Martino, Richard E. Grant, Gugu Mbatha-Raw, Owen Wilson, Wunmi Mosaku, Eugene Cordero, Tara Strong, Derek Russo, Erika Coleman (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Ihned poté, co se zmocní Teseraktu, je Loki zatčen Úřadem časových odchylek (TVA). Poté, co spatří svou předpokládanou budoucnost, se Loki pokusí uprchnout, ale je znovu dopaden. TVA ho naverbuje, aby pomohl odchytit zběhlou Lokiho variantu, která působí potíže. Společně s Mobiusem a B-15 pak vyšetřují apokalyptické události, zatímco odhalují tajemství ukrývající se ve zdech TVA. (mikki089)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (111)

moviefreak 

všechny recenze uživatele

Zatiaľ pre mňa najlepší Marvel seriál a hlavne seriál, ktorý som čakal od začiatku od veľkého Marvelu. Wanda aj Falcon boli produkčne Bčka, a pomaly som sa začal báť, že rozdiel medzi filmami a seriálmi začne byť priepastný natoľko, že keď sa povie "Marvel seriál" tak si všetci povieme MEH... Našťastie Loki je vizuálne úplne inde, potešil nielen skvelým hlavným multi hrdinom, hravou réžiou, návykovým soundtrackom, ale hlavne ORIGINÁLNYM príbehom, ktorý na nás vypustí poriadne desivého hlavného zlolotra pre Fázu 4!!! ()

Muel 

všechny recenze uživatele

| Marvel Studios | Loki je zatiaľ zďaleka najlepší MCU seriál. Puto medzi Sylvie a Lokim ma prekvapivo dosť bavilo a prirodzene sa vyvíjalo. Dej bol zábavný a počas celej série som bol vždy natešený a zvedavý, čo sa bude diať ďalej. Najmä štvrtá epizóda je plná skvelých momentov a fenomenálnych dejových zvratov. Po WandaVision, ktoré dosť spoliehalo na záver a dopadlo pomerne priemerne a po až podpriemernom a nezábavnom Falconovi je tu konečne poctivý MCU seriál nadpriemernej kvality. | Hodnotenie: 8/10 | ()

Reklama

Kaka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Alternativní přístup se hrubě nevyplatil. Loki je přepálený, nesourodý, zmatený, místy lacině vypadající, s akcí na úrovni televizních popkulturních fláků z devadesátek. Zdánlivě superchytrý scénář je patlanina všeho, co v jiných marvelovkách bylo lépe provedené, s větším emocionálním zápřahem směrem na diváka. Loki je místo obávaného padoucha jen bezduchá figurka, skákající z jednoho nesmyslného světa do jiného. Nic nedřzí pohromadě, nic nedává smysl, všechno je divákovi úplně jedno. Dokoukáno jen z úcty k dnes již klasickým filmům, jinak je to v polovině na vypnutí. ()

DJ_bart 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zatímco génius Einstein tvrdil, že čas je relativní, tak Marvel tvrdí, že čas je irelevantní. Seriál 'Loki' totiž s nečekanou vervou inovativně využívá rozmanitý reálie marveláckého universa a hrátky s časem, a zábavně je implementuje do jednoho z nejambicióznějších seriálů, který letos s největší pravděpodobností zavítal na obrazovky.... První série sólového debutu skandinávského Boha lží je totiž stylovým comebackem Toma Hiddlestona v roli všemi milovaného a zároveň nenáviděného antihrdiny Lokiho, jemuž perfektně sekunduje jeho ženská varianta Sophie Di Martino a samozřejmě sympaťák Owen Wilson - nejde avšak o typicky konzumní produkt Marvelovský mašinérie, ale l koherentně, konzistentně a překvapivě konstruktivně budovanou expozici nadcházející etapy Marveláckého univerza. 'Loki' je totiž z hlediska prizmatu standardů televizních soap oper plnohodnotný seriálový blockbuster, který nejenže figuruje jako terapeutická kúra pro Lokiho ambivalentní narcistní charakter, ale zároveň i jako polytematický experiment, který zkoumá různá žánrová teritoria. A ač je 'Loki' bezpochyby poutavý vědeckofantastický spektákl s atraktivní futuristickou estetikou, na jehož zevnějšku je vysoký rozpočet citelně znát, neustále mě po zhlédnutí celý série doprovázel pocit neúplnosti a divácký nenasytnosti - jako by seriálu chybělo cosi esenciálního - v prvý řadě za to může velice dynamická metoda vyprávění, kvůli čemuž vše působí tak trochu na jedno brdo - a v řadě druhý šlo z konceptuální rozmanitosti jednoznačně vyždímat víc potenciálu.... Každopádně největším klíčovým prvkem pro celou sérii určitě byla závěrečná epizoda, jež bez sebemenších okolků či kompromisů definuje zcela novou charakteristiku nadcházející etapy Marveláckého univerza - nejenže totiž determinuje směr, jakým se budoucnost MCU bude nesmiřitelně ubírat, ale zároveň představuje i samotného antagonistu nadcházející éry, který v ní bude mít nezastupitelnou a neméně stěžejní roli, jelikož je zároveň jak jejím katalyzátorem, tak jejím středobodem, díky čemuž s ním divák naváže jistý sympatie.... Takže kdo se bude chtít v následující fázi celý Marvel franšízy obezřetně orientovat, bude muset onen drahocenný čas investovat do Lokiho dobrodružných eskapád - páč dokonce i já znalý originálního komiksovýho kánonu musím přiznat, že tenhle clusterfuck - kterej za celým tím časoprostorovým brajglem zanechává dost otevřený konec - moje palice fakt nepobrala..... Jako prolog k Multiversu však ve finální rezoluci Loki funguje na výbornou, a v rámci televizní mytologie Marvelu jde o prozatimně nejkvalitnější seriálový fragment, který má v oné kompletní MCU mozaice zdaleka nejdůležitější asociaci. A to musím laskavě podotknout, že Lokiho jako postavu upřímně nesnáším - o to víc se ale každopádně těším na nášup. My tak jen můžem bezděčně děkovat Hulkovi, že se tehdá nevydal výtahem, a šel radši po schodech.... // VERDIKT: aneb jak rozjebat časoprostor snadno a rychle. 8,3 hodinek s vodotryskem z 10 // ()

Elerrina 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

(původní text z 12.9.2021) To nejzajímavější na seriálovém Lokim je, že je někým trochu jiným než byl ten filmový. Je tak nějak slabší, a zároveň i mnohem lidštější, takže i když se celých šest epizod v podstatě akorát řítí z průseru do průseru, stihne si kupodivu při tom všem získat přítele a dokonce ještě sbalit holku. Což asi není přesně to, co fanoušci téhle postavy čekali, ale určité kouzlo to má taky. "Mohl bys být, kýmkoliv chceš .." Scénáristicky i vizuálně trochu nevyrovnaný seriál, který působí jako lepší a dražší spin-off Doctora Who, a který táhne nahoru nadstandardně charismatický Hiddleston spolu se sympatickým Owenem Wilsonem. ()

Galerie (94)

Zajímavosti (68)

  • V prázdnotě se objeví torpédoborec USS Eldridge (DE-173), který se měl zúčastnit tzv. Filadelfského experimentu, při kterém měl být zneviditelněn, aby ho nebylo možné zaznamenat nepřátelskými pozorovacími zařízeními. (Matej.Krajci)
  • V čase 34:05 má padající měsíc tvar Pac-Mana, postavičky ze stejnojmenné videohry. (Lad2000)

Reklama

Reklama