Reklama

Reklama

Within the Woods

Krátkometrážní / Horor / Thriller
USA, 1978, 31 min

Obsahy(1)

Jeden z prvých krátkometrážnych filmov dnešného režisérskeho velikána Sama Raimiho bol natočený ako prequel ku kultovému The Evil Dead. Natočený za predĺžený trojdňový víkend v Michigane, s minimálnym rozpočtom a príbehom. Partia tínedžerov si spraví výlet a ubytujú sa v chate, hlboko v lese. Prebudia sily zla, ktorý sa ich jedného po druhom snažia zabiť. (genetique)

(více)

Recenze (89)

AnanAss 

všechny recenze uživatele

Víkend, který měl být proložen pikniky u jezera, hraním deskových her a případným sexem, se pro čtveřici přátel změní v pravé peklo, poté co naleznou starou indiánskou dýku a znesvětí hrobku. Postupně se začínají měnit v démony a teror v chatce může být šikovně rozehrán a masakr začíná. Je fakt, že dostupná kvalita je příšerná a poznat, co se před kamerou děje, je někdy velký problém. Hudební složka je ale opět působivá a kamera nápaditá… na to, že si to kámoši natočili jako takovou blbinu přes víkend, klobouk dolů. A hlavně, díky této Raimiho hororové prvotině, si poté mohl natočit dvakrát to samé v celovečerní stopáži (poprvé v ryze hororovém pojetí a podruhé s pořádnou dávkou humoru, převažující nad tou strašidelnou složkou). Sakra, Same nebo Bruci, vytáhněte už tento kraťas ze svých šuplíků a dopřejte ho nám konečně v ucházející kvalitě. ()

TheRaven 

všechny recenze uživatele

Když jsem zjistil, že existuje tento, jakýsi nultý, díl k mé oblíbené sérii Evil Dead, musel jsem ho mít. Dlouho se nedařilo, ale nakonec, i když v opravdu velmi špatné kvalitě, kterou si jistě někteří z vás taktéž mohli užít:-), to vyšlo. Kdybych neznal další filmy, možná by mi to tak nepřišlo, ale takhle to bylo prostě jak pohlazení na duši. ()

Reklama

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Pri pozeraní tohto prequelu Evil Dead sa mi vybavili príjemné nostalgické spomienky, keď sme na chatách počúvali Mortician s ich kultovými intrami (zasvätení vedia o čom je reč:).. Práve rušivé "distortion" zvuky sú dominantné a spolu s amatérskou kamerou utvárajú veľmi nepríjemnú atmosféru strachu...Odporúčam pozerať pred spaním potme a na sluchátkach,:))) ()

mis-ko 

všechny recenze uživatele

Práve je 14 min. po polnoci a ja som dopozeral toto naozaj zaujímavé dielko. Krátkometrážny hororv prvej tretine pôsobí dojmom predchodcu Blair Witch Project, približne od 15. minúty však už nie pochýb o jeho splatterovom zameraní. Tento predchodca Evil Dead ponúka tradičných zombies a ich tentokát netradičného likvidátora. Vlastne likvidátorku. Bez okolkov priznávam, že na mňa zapôsobil viac ako prvý Evil Dead. Len tie zvukové ruchy boli niekedy až príliš rušivé. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Neboj se, budeš prokletá jenom když znesvětíš hroby mrtvých........... První Evil Dead u nás kolovala pod názvem Kořeny, tento prequel má podnázev V lese. Mám velice špatnou kvalitu, film je sice nahrán na dvd, ale je značně poškozen. Kdysi byl na VHS a ta už byla tak zničená, že se z tím nedá nic dělat. CITÁT - Přidej se k nám........... 30 minut totálního řevu, krve a masakru. Cesta do sklepa je nejklidnější část příběhu. CITÁT - Půjdem na piknik, Bruci ?........... ()

Galerie (4)

Zajímavosti (9)

  • Film byl natáčen na rodinné farmě v Tapert Marshall, Michigan, USA. (prokda)
  • Film měl premiéru v Detroitu v kině s názvem "The Punch a Judy" v srpnu roku 1979. (prokda)
  • Ve filmu kromě Mary herci používají svá vlastní jména. (prokda)

Reklama

Reklama