Reklama

Reklama

Epizody(8)

Obsahy(1)

Nedívej se. Neptej se. Neklikej. Patnáctiletý Marty měl celý život před sebou. Teď je ale mrtvý. Zbyla po něm jen série mrazivých videí, které natáčel krátce před svou smrtí. Truchlící otec skládá dohromady střípky Martyho online života, aby odhalil okolnosti jeho tragického konce. Osmidílný thriller #martyisdead inspirovaný skutečnými případy kyberšikany získal hlavní cenu na mezinárodním festivalu Serial Killer. (MALL.TV)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (134)

Kothy 

všechny recenze uživatele

Zajímavý internetový počin Mall.tv. Je to hezká ukázka internetové šikana a toho, kam až člověka může taková nepříjemná situace dostat. Martinovi rodiče až po smrti svého syna zjišťují, jaké měl problémy a co všechno k této tragické události vedlo. Nehrají tam moc známé osobnosti. Postupně odhalujeme střípky z Martyho života s zjišťujeme, proč dělal, co dělal. Postupně nás překvapí pár zajímavých zvratů. Za jakých okolností Marty umřel a kdo v tom měl všechno prsty? To vše se postupně dozvíme. "Uděláš všechno, co ti řeknu." ()

Trevor 

všechny recenze uživatele

Napriek relatívne silnému odkazu sa treba zamyslieť skôr nad inými vecami. Jednak je spracovanie najmä v poslednej epizóde veľmi zlé, aj keď sa kamerou snažili zvýšiť autenticitu videa a viac vtiahnuť diváka do deja dosiahli opačný efekt že to celé pôsobí nesúrodo a prehnane hlasná hudba na zážitku tiež nepridala. Generácia Ypsilon, miléniové deti majú veľmi zvláštny rebríček hodnôt (česť výnimkám) a podstata tohto projektu vystihuje ich zmýšľanie - ja môžem kritizovať každého, mňa nikto (online názory mladých na politiku sú toho jasným príkladom) a ich naivita že v kyberpriestore si môžu robiť čo chcú im dodáva odvahu, ktorá im chýba pri konfrontácii s problémami v skutočnom svete. Podstatne lepší je dokument Na hory a je aj podstatne kratší, ale problém kyberšikany vykresľuje oveľa lepšie. Facebook nastavený v jazyku angličtina, polícia nekoná pri smrti mladého človeka a samozrejme nakoniec ešte dáme nefungujúci súdny systém. Tieto bludy iba dokreslili to aký slabý je tento projekt a aké hodnoty sú pre dnešných mladých ľudí podstatné. Lajky, lajky a ešte raz lajky. K ostatným komentárom a vysokému hodnoteniu iba toľko, chlapec čo hrá Martyho je pekný tak to má seriál za 5*...Aj toto je ďalším dôkazom vyspelosti dnešnej mladej generácie. Česť výnimkám. ()

Reklama

Aljak 

všechny recenze uživatele

Vynikajúci a mimoriadne aktuálny krimi thriller, ktorý je zrejme inšpirovaný úspešným americkým filmom Searching. Nič to však nemení na fakte, že #martyisdead vynikajúcim spôsobom odprezentoval hrozby sociálnych sietí, internetu a prílišnej dôvery k cudzím ľuďom, ktorá veľmi ľahko môže skĺznuť ku kyberšikane a totálnemu psychoteroru. Dejovo to bolo vyvážené, plné zvratov a zaujímavým vývojom až k rozuzleniu. Kiežby takéto filmy pomohli odvrátiť tú prílišnú dôveru mládeže v sociálne siete. Jednoznačne, 5* ()

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Na poměry české tvorby skvělý, napínavý seriál, který se rozjíždí pomalu, ale zhruba v polovině graduje a přináší dost uspokojivý závěr - aneb koloběh pokračuje. Jen si trochu říkám, zda s tou svou kontroverzí a poselstvím, že je lepší jednat na vlastní pěst, než se obracet na policii, trochu nehazarduje. ()

boshke 

všechny recenze uživatele

Ano, mohli bychom žehrat (a někteří žehrají) na přílišnou (a nemístnou) atmosféričnost počinu, ale za mne smysl díla jednoznačně převažuje. Naproti počinům, které mohou být po profesionální stránce bez chyby, ale nerozumím, co se divákovi snaží sdělit, popř. sdělují nesmysly. Moje dětsví naštěstí nebylo takovýmito "věcmi" poznamenané a lituji po mně následující generace, že se s něčím takovým musejí vypořádávat... 80% ()

Galerie (39)

Zajímavosti (14)

  • Na začátku epizody hraje „Call Me“ od Sprint Edge a ve 3. minutě hraje „Long Way“ od Sprint Edge. (SONY_)
  • Tvůrci seriálu se nechali slyšet, že jedním z důvodů, proč seriál vznikl, bylo i to, že každý rok kvůli kyberšikaně spáchá sebevraždu v Česku přes deset dětí. (Duoscop)
  • Režisér Pavel Soukup uvedl, že se inspiroval kauzou Modrá velryba z roku 2017. (SONY_)

Související novinky

Český seriál #martyisdead získal cenu Emmy!

Český seriál #martyisdead získal cenu Emmy!

23.11.2020

Včera proběhl online přenos 48. ročníku předávání mezinárodních cen Emmy, které jsou pokládány za televizní obdobu filmových Oscarů. Ocenění udílí americká Akademie televizních umění a věd, která je… (více)

Český seriál usiluje o mezinárodní Emmy

Český seriál usiluje o mezinárodní Emmy

27.09.2020

Přestože hlavní ceny Emmy za loňskou seriálovou tvorbu již byly rozdány, existuje vedle nich také mezinárodní seriálová soutěž – a právě v té teď mezi nominovanými skončil i jeden český seriál.… (více)

Reklama

Reklama