Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Během pouhých pěti let Ted Bundy, jeden z nejobávanějších amerických masových vrahů, unesl a zavraždil stovky žen. Byl inteligentní, přítažlivý a měl charisma. Navždy změnil profil masových vrahů a právě proto je jeho příběh tak děsivý. Ted Bundy žil mezi námi a vraždil přímo před našima očima. Film byl natočen podle skutečných událostí a pokládá divákovi provokativní otázku: poznali bychom takového člověka? Vzbudil by v nás důvěru? (Intersonic)

(více)

Recenze (118)

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Ted Bundy je pro mě postava, o které jsem viděla již mnoho dokumentů, filmů, záznamů a povídání :) Ale tohle pro mě bylo něco jiného. Něco tak surového, co mi jen více přiblížilo, jak Bundy mohl s danýma lidma jedna, zacházet, co po nich chtěl, čeho dosáhl. Za mě si režisér vůbec nebral servítky - a to je jedině dobře, nicméně - ne úplně pro každého to podle mě ok. Burke se role ujal luxusně a myslím si, že film ukazuje plno hlavních činů, které Bundy spáchal a opravdu mi k němu v tu chvíli pasovalo "Zlo s lidskou tváří". ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Postavené především na Burkově výkonu, protože jinak mi to přišlo celé takové bezkrevné a místy nevyvážené. V jednu chvíli je tu Ted Bundy jako totální psychopat a v druhé útržkovitá sekvence jakoby vystřižen z Natural Born Killers, kdy Ted vesele brázdí Státy a nechává za sebou krvavé šmouhy. Docela jsem se těšil na soudní přelíčení, kdy se Bundy hájil sám, ale to vůbec neproběhlo, což je vzhledem k známým faktům velká škoda. Přimlouval bych se za remake. 60% ()

Reklama

zdenny 

všechny recenze uživatele

Pokud je film o sériovém vrahovi natočen podle skutečné události a natočí se stylem ála teenagerovský horror, nejedná se podle mě o film natočený s nadhledem, nýbrž o režisérovu úchylku nebo špatnou interpretaci. Zajímalo by mě, co by cítili rodiče zavražděných dívek, kdyby viděli, jak ve filmu jejich dceru někdo zabíjí, mučí a znásilňuje tak, že vyplují na povrch komické prvky, které už ze slušnosti do takovéhoto filmu nepatří. Bachaři asi taky byli pěkní pitomci, když jim sériový vrah dvakrát utekl. Postava a charakter Teda Bundyho byly i přes dramatické trhliny vykresleny celkem dobře. Pokud chce ale divák vidět o sériovém vrahovi opravdu syrový film, který si nedělá z tragických věcí prdel, doporučuji film "Henry - portrét sériového vraha". ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Díky režisérovi máme možnost sledovat obě povahy Teda Bundyho. Když je v blízkosti své přítelkyně Lee, tak dokáže být citlivý, pozorný a umí si pohrát s její malou dcerkou. Při sexuálních radovánkách má občas dost podivné nápady a tak není divu, že jim to v sexu dost skřípalo. Jde o docela slušné zpracování příběhu masového vraha. Pro mě jde o jeden z nejlepších filmů z podobným tématem. Mé hodnocení je odvozeno především od celkové náplně filmu, výkonu hlavního herce a postavy Teda Bundyho. ()

K.I.N.G. 

všechny recenze uživatele

Velmi dobrý a kvalitně zpracovaný životopisný snímek o nechvalně známém americkém zloději, násilném sériovém vrahovi a zvráceném nekrofilovi. Theodore Robert Bundy, jméno jednoho z nejbestiálnějších zabijáků vůbec. Počet jeho obětí nebyl nikdy přesně vyčíslen, někteří tvrdí, že se mohlo jednat dokonce i o 100 až 150 bělošek ve věku 13 - 26 let, které nejprve nalákal na svůj šarm nebo na velmi vynalézavou lest, poté zabil ranou do hlavy nebo uškrtil a znásilnil. Je nepochopitelné, jak mohli policejní orgány nechat takového člověka dvakrát uniknout na svobodu, ale v USA je zřejmě možné vše. To jediné, co mi na filmu vadilo byl poměrně povrchní přístup. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (5)

  • Další názvy tohoto filmu jsou Bundy a The Ted Bundy Story. (Chatterer)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno