Reklama

Reklama

Epizody(6)

Obsahy(1)

Šestidílná série z produkce britské ITV vychází ze skutečného kriminálního případu, který ve své době otřásl celou Británíí. V brzkých ranních hodinách v sobotu 19. března 2011 zmizela beze stopy v ulicích Swindonu v jihozápadní Anglii dvaadvacetiletá Sian O’Callaghanová, která si vyšla s kamarádkami do jednoho z klubů v centru města. Vyšetřování jejího zmizení od samého počátku vedl detektiv Stephen Fulcher. Zkušený policejní důstojník vycházel z hypotézy, že Sian se stala obětí únosu a je držena proti své vůli na neznámém místě. Jako svou prioritu si stanovil zajištění jejího bezpečného návratu k jejím blízkým a tomuto cíli podřídil všechny své kroky, čímž si způsobil nemalé problémy. Kriminální thriller, který se postupně vyvíjí v komplikované soudní drama, se vedle samotného vyšetřování a detektiva Fulchera soustředí také na nejbližší rodinné příslušníky, zasažené zločinem a klade si nelehké otázky po podstatě spravedlnosti, na něž neexistují snadné odpovědi. (Česká televize)

(více)

Recenze (38)

marhoul 

všechny recenze uživatele

Martina Freemana totálně miluju tečka. A dabing Davida Švehlíka byla skvělá volba. K seriálu nemám od první části sebemenší výhrady, kromě vydařeného zpracování reálné, příšerné předlohy zdůrazním, že Imelda se Siobhan zahrály mrazivě silně, vlastně každý, kdo se v seriálu mihl, tam byl přesný, forma mi seděla a pocit hnusu zůstává. Obdivuji osobní sílu a odhodlání, kterou předvedla maminka Rebeky, na tohle by neměl energii každý. A Fulcher je taky borec. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Kvalitný seriál, ako sa to v krimi britskej produkcii často stáva, ktorý však niekedy vzbudí ten pud zúrivosti, aká je spravodlivosť stále slepá. Násobný vrah sa vám prizná a privedie vás k dvom telám, jedno z nich dokonca po rokoch. Myslíte si, že je to v suchu. Ale kdeže! Nastúpia debilní právnici a súdy, ktorí nakoniec súdia vás za to, že ste neprečítali obžalovanému práva a vlastne ten chudák vrah je obeť. Na hlavu postavená liberálno-demokratická spoločnosť, ktorá robí z páchateľov obete. A to nie je vec minulosti. To je prípad z roku 2011 a podobné prípady sa dejú každý deň. Spravodlivosť by mala byť založená na odsúdení zjavných zločincov, ale právne skulinky pracujú vždy v prospech psychopatov. Tu to našťastie dopadlo ešte dobre. Ale koľko síl bolo treba vynaložiť... ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Presne takto má vyzerať kriminálka o dokazovaní viny, pričom v konverzáciách sú Briti doslova top v rámci žánru. Výborná vec, chcel som dať štyri, no dám piatu kvôli dokonalému vykresleniu tých nekompetentných dementov, ktorí takmer s pravidelnosťou sedia na kompetentných miestach a od stola za nechutného chlípania kávy či chrumkania Horalky, rozhodujú o veciach, s ktorými prakticky nikdy nemali žiadne skúsenosti. ()

Niflheim 

všechny recenze uživatele

90 %. Velice zdařilá krimisérie, která je (bohužel) velmi uvěřitelná. Martin Freeman excelentní a jakkoliv byly ostatní výkony poměrně neotřelých herců tak přesvědčivé, že jsem nevěděl, jestli ronit slzy nebo otvírat kudlu, tak si celou sérii uzurpoval. Řekl bych spíš neskutečně silný čtyřhvězdičkový kousek, k němuž není potřeba předem znát reálie a vtáhne vás. Jsem bezdětný, svobodný student a nedokážu si představit, jak intenzivně bych sledování takového příběhu prožíval mít doma dospívající dcery… ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Námět je vynikající, stejně tak obsazení, ale v porovnání s mnoha jinými minisériemi tohoto typu (nejen britskými, ale přece jen zejména), Přiznání z toho vychází jako jasný nevítěz. Nicméně, stopáž je zvolena úplně akorát (nepřesahuje padesát minut), zpracováno je to téměř perfektně a finále má opravdu sílu. Každý den mě vtáhl a ve výsledku jsem opravdu velmi spokojen, ale jsem taky zmlsaný o fous kvalitnějšími produkcemi. Přiznání přesto stojí za pozornost, a zdaleka ne jenom proto, že jde o skutečnou, velmi nepříjemnou událost. Je to prostě dobré a na jeden zátah by to možná bylo ještě o něco lepší. 80%. ()

Galerie (66)

Zajímavosti (4)

  • Detektiv Steve Fulcher (Martin Freeman) napsal o případu knihu „Catching a Serial Killer“. (Llaney)

Reklama

Reklama