Reklama

Reklama

Podle románu autora Čelistí vznikl v roce 1996 napínavý horor s hvězdou televizních seriálů Williamem Petersenem (Kriminálka v Las Vegas, Beze stopy). Přímořské letovisko Graves Point zažívá jednu z nejhorších sezón své historie. V pobřežních vodách se množí tajemné útoky na rybáře i turisty a celá oblast se obává přítomnosti lidožravého žraloka. Mořský biolog, doktor Talley, však zná děsivou pravdu. Na obyvatele dosud pokojného městečka útočí obří hlavonožec a je na nich samých, aby se s ohrožením vypořádali. Když je však ulovena velká krakatice a útoky nepřestávají, pochopí i ten poslední pochybovač, že v moři číhá něco obrovského. Něco, co má velký hlad… (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (100)

Hixx 

všechny recenze uživatele

Trošku vykrádačka čeľustí akurát s mega chobotnicou na ktorej efektami asi dosť šetrili (z blízka vyzerá ako gumený mop a z diaľky ako z ruskej hry predchodcu gameboya). Ešteže tu bol správny hošík Vip ktorý to uhral zase na happy end, samozrejme mu asistovala krásna deva, morský biológ a milionár pre ktorého peniaze niesu problém no aj tak tam vlezie sám s predpotopnou harpúnou ktorú používal ešte asi kapitán Nemo. No bolo to dosť trápenie vydržať to tie 3 hodiny ale už to mám za sebou a nikdy sa k tomu už nevrátim. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Totálne zbytočne natiahnutý film. Naozaj neviem načo mal 180 minút, keď by celkom stačila polovica. Takto tu bolo veľa zbytočných a aj nudných scén. Film ma miestami bavil, hlavne vtedy keď sa sústredili na zabitie krakatice. Čo ma ale nebavilo, bola ta vata okolo toho. Tie citečky a srdcervúce momenty si mohli vážne odpustiť. Ale na televízny film o morskej príšere celkom dobre a aj herecká zostava veľmi slušne zvolená. Myslel som si, že to bude prepadák, ale okrem toho, že bol príšerne rozťahaný, inú vážnu chybu som tu nezbadal. Tak silne 3*. ()

Reklama

Vitason 

všechny recenze uživatele

Na televizní poměry velice solidní. Se vším, co k televizním projektům patří, včetně častých přechodů přes zatmívačky, do kterých se snadno stříhají reklamy. To časté srovnávání s Čelistmi je docela na místě, protože oba filmy o vraždících mořských potvůrkách jsou totiž natočené podle předloh stejného autora a Peter Benchley se evidentně nesnažil vytvořit příběhu o vraždících kalamárech alespoň trochu odlišnou dějovou kostru, takže i tady máme slizkého byrokrata, který se do poslední chvíle snaží všechno udržet pod pokličkou (jak jinak než v zájmu města), nadšeného biologa a posledního spravedlého, který se musí se zvířetem utkat. Tímto hlavním hrdinou je las vegaský všeználek Wiliam L. Petersen, který zde odvádí solidní výkon. To všechno se dá prominout, ale hlavní problém je jinde. Jde o to, že Krakatice v podstatě není horor. Jednak je to dáno dlouho stopáží, ale hlavně je to tím, že o drajvu Čelistí si může nechat jenom zdát. Celé to působí jako konverzační drama o lidech z malého městečka, na jehož pozadí sem tam stáhnou obří chapadla nějakého nešťastníka pod mořskou hladinu. Ve výsledku se tak jen kecá a kecá, dost často o ničem a tyto ukecané scény jsou často propojovány záběry, jak se něco plazí po mořském dně. To hrůzu opravdu nenahání. Ve výsledku musím za slušné herce, povedené triky a především z nostalgie udělit tři hvězdy. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Na všetko odpoveď nie je. To je proste more.“ Asi by nebolo príliš fér porovnávať to s (filmovými) Čeľusťami. Je tam jeden robustne príšerný počítačový záber uprostred, ale trvá len pár sekúnd. Inak je ústredná „beštia“ stvárnená dobre. Síce sa väčšinu času rafinovane ukrýva v tme, šere a náznakoch (čo ostatne v hororoch funguje na výbornú už od dôb Votrelca... alebo Čeľustí, ehm), ale keď už sa objaví v plnej svojej kráse, je to skutočne niečo, čo budí rešpekt a strach. Kniha Beštia sa mi páčila viac, ako kniha Čeľuste, ale film Krakatica sa mi páčil menej, ako film Čeľuste. Ani on síce nebol zlý, len to proste nebol ten oscarový biják, diabolsky natočený, ani plný kultových scén. Je to „iba“ veľmi solídna televízna (skoro trojhodinová) miniséria s fajn kastingom v čele s Williamom Petersenom (Mladé pušky 2). Ku koncu ma to už každopádne dosť nudilo a trocha ma otravoval mdlý románik. Autor knižnej predlohy, Peter Benchley, sa podieľal na produkcii. ()

breznec 

všechny recenze uživatele

Zabijte mě,umučte mě,umlaťte mě,ale mě se Krakatice líbila,viděl jsem tenhle film už aspoň dvacetkrát a pokaždé se k němu rád vracím(zrovna před chvílí jsem se na to dodíval:-)). Je to taková malá náhražka Čelistí(i když čelisti byli přece jen lepší). Herecké výkony byli taky obstojné a nejlepší byla závěrečná část druhého dílu,jak se banda "námořníků" vydává na moře toho strašného tvora zabít(stejně,jak v Čelistech) Pochopitelně,že zemřeli všichni,kromě hlavních dvou hrdinů..No,to už tak ve filmech bývá. Ale s klidným svědomím dávám čtyři hvězdy. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (2)

  • Whip (William Petersen) označuje nouzový maják pro indikaci polohy jeho iniciálami: E P I R B. Obecně se vyslovuje „Eperb“. (LUKICKK)
  • Natočeno na motivy stejnojmenné knihy Petera Benchleyho. Benchley byl výkonným producentem této televizní adaptace. (LUKICKK)

Reklama

Reklama