Reklama

Reklama

Podle románu autora Čelistí vznikl v roce 1996 napínavý horor s hvězdou televizních seriálů Williamem Petersenem (Kriminálka v Las Vegas, Beze stopy). Přímořské letovisko Graves Point zažívá jednu z nejhorších sezón své historie. V pobřežních vodách se množí tajemné útoky na rybáře i turisty a celá oblast se obává přítomnosti lidožravého žraloka. Mořský biolog, doktor Talley, však zná děsivou pravdu. Na obyvatele dosud pokojného městečka útočí obří hlavonožec a je na nich samých, aby se s ohrožením vypořádali. Když je však ulovena velká krakatice a útoky nepřestávají, pochopí i ten poslední pochybovač, že v moři číhá něco obrovského. Něco, co má velký hlad… (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (100)

curunir 

všechny recenze uživatele

,,ALE ČO NÁM NATO POVIE GRAVES?" ,,LEPŠIA OTÁZKA JE, ČO MU POVIEME MY." __ Ako aj pre iných i pre mňa to je jeden z filmov, ktorý som ako menší rád pozerával a teda mám k nemu osobitý vzťah. A aj keď som v ňom po rokoch objavil mnoho slabín, stále má veľmi dobrý feeling a dokonca nebyť predovšetkým slabších efektov, bolo by ťažké rozpoznať jeho televízne korene. Krakatica preto v mnohom nad svojimi kolegami z rovnakého súdka vyvstáva ako nadpriemerný film a na televízny produkt disponuje bohatým hereckým obsadením a už spomínanou solídnou hudbou, ktorá dopomáha filmu na jeho atmosfére. Čo by sa dalo vyčítať je práve stopáž, ktorá síce drží pozornosť, no ku koncu som viacej očakával titulky než vyvrcholenie príbehu. Ten je zaujímavo košatý (schválne nepoužijem slovo epický), povedal by som, že je rozhodne ku prospechu filmu, len ako to už býva niekedy je predvídateľný, inokedy nelogický a tie ,,Beverly Hills" pasáže radšej nechám tak. Vo výsledku tie 3* nie sú úplne čisté, avšak niekedy má film naviac, občas na menej, ako pri prílive a odlive... ()

Yardie 

všechny recenze uživatele

Tento film jsem viděl kdysi a teď jsem kouknul znovu, když ho opakovali. Musím dát 3*, protože mám pro tyto filmy se zlými zvířátky slabost. Prostě se mi tyto filmy s žraloky, piraněmi, chobotnicemi atd. líbí. Samozřejmě, že hlavně triky s krakaticí jsou dosti slabé a určitě by filmu prospělo více peněz, ale jako televizní film je to dobrý a bavilo mě to. Howgh! ()

Reklama

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Tenhle formát možná nepovalí na kolena, ale ani nijak neznechutí. Je to prostě sázka na klasiku. I proto možná Benchley použil formát Čelistí znovu, jen místo žraloka použil jiného mořského tvora. A stejně tomu je i ve filmové verzi. prostě starý prověřený formát, u kterého se nudit nebudete, i když přesně víte, co se bude dít. Faktem však je, že oproti knižní předloze je filmová verze možná zbytečně natažená. ()

borec999 

všechny recenze uživatele

Slávna kniha Petra Benchleyho, William Petersen známy dnes najmä zo CSI New York, televízne spracovanie a trikovo obstojná krakatica. Takýto koktejl nám ponúka dnes už skoro 25 ročný film pojednávajúci o obrovských hlavonožcoch potápajúcich lode. V prvom rade, technická stránka aj herci sú na televízny film veľmi schopné a nemám im príliš čo vytknúť. Téma tiež zaujímavá, keďže pre podobné monster/animal horory mám slabosť. Jediná slabina je dĺžka. 3 hodiny sú proste na podobnú záležitosť neúmerne veľa a vďaka tomu je vo filme veľa zbytočnej vaty, ktorá miestami spôsobuje nudu diváka. Keď je však na scéne ústredná Krakatica, tak to baví a aj efekty sú na televízny film a rok vzniku okej. U mňa veľmi slabé 3, ale chápem že pre ľudí, ktorých téma neosloví už po prvotnom prečítaní obsahu to bude trojhodinové trápenie a strata času. 50% ()

danny_21 

všechny recenze uživatele

Peter Benchley a jeho další děsivá, mořská, přerostlá, nenažraná obluda. Na tehdejší tvorbu podobného ražení rozhodně lepší průměr, obstojí i trikově, až jeden nevěří, že jde o televizní produkci. Na jedno zkouknutí bez problému k přežití, rozhodně lepší než Anakondy nebo třeba Čelisti od dílu 3 - 60 % ()

Galerie (10)

Zajímavosti (2)

  • Natočeno na motivy stejnojmenné knihy Petera Benchleyho. Benchley byl výkonným producentem této televizní adaptace. (LUKICKK)
  • Whip (William Petersen) označuje nouzový maják pro indikaci polohy jeho iniciálami: E P I R B. Obecně se vyslovuje „Eperb“. (LUKICKK)

Reklama

Reklama