Reklama

Reklama

Robin Hood: Král zbojníků

  • Česko Král zbojníků Robin Hood (více)
Trailer

VOD (1)

Král Richard vedl třetí křížovou výpravu, které se účastnilo mnoho mladých šlechticů. Robin z Locksley při ní upadne do zajetí. Podaří se mu však osvobodit a společně s maurským přítelem Azimem se vydá do Anglie. Jenže doma zjistí, že jeho otec je mrtvý. Nechal jej zabít šerif z Nottinghamu, který spravuje hrabství. V době královy nepřítomnosti hrabství pustoší, lidé mají hlad, zatímco on je okrádá a vraždí. Mezitím plánuje, že převezme vládu nad zemí tím, že se ožení s královou sestřenicí Marianou. Nikdo nemá odvahu se mu vzepřít. Robin ale musí pomstít svého otce, stane se překážkou, kterou chce šerif odstranit. Robin s Azimem najdou útočiště v táboře zbojníků. Statečný Robin se brzy stane vůdcem zbojnické bandy a začne dávat zemi do pořádku. Přepadává bohaté a peníze poté dává chudým hladovým lidem. Lid ho proto má rád. Brzy jim dojde, že pokud chtějí být skutečně svobodní, budou se muset vzepřít tyranovi a společně s Robinem jej svrhnout. (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (613)

sheen 

všechny recenze uživatele

Určitě nejlepší zpracování Robina Hooda, jaké jsme mohli zatím spatřit. Jeden z mých nejoblíbenějších dobrodružnáků. Co dělá tento film neodolatelným, je ta radost, která z něj přímo čiší. Krásné prostředí v kterých se odehrává, hrady, panství, les ve kterém "straší", hudební doprovod, dějové zvraty, všechno, co má výborný film obsahovat. Určitě také výborné herecké výkony jak Costnera a Freemana a ostatních zůčastněných. Jeden ovšem vyčnívá nad všemi a to Alan Rickman. A nakonec hezké překvapení v podání nezmara Conneryho. Klasika "starší" doby, takové už se bohužel netočí. Ještě před pár lety jsem měl v pokoji obrovský plakát (napnutý hořící šíp), přesně takový jako tady ten obrázek xD, bohužel při malování šel dolů. Dir Cut ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Ve svém žánru romantického dobrodružného filmu klenot nad klenoty, sympatický hlavní hrdina, krásná(no tady to opravdu trošku pokulhává) hlavní hrdinka, hnusný zlý (tady se to zase srovnává) záporák, napětí, akce, krásné exteriéry...všeho kopec, klasická hollywoodská produkce, prostě komerce jak má být.... ()

Reklama

Mi Nü-Chai 

všechny recenze uživatele

Koukala jsem Robina Hooda jen kvůli šerifovi z Nottinghamu a jeho prý údajně povedeným replikám, naneštěstí se tam výše zmíněný vyskytuje o dost méně často, než jsem doufala. Zbytek filmu už za mnoho nestojí. Postavy, včetně hlavního slizouna Robina, jsou nesympatické až běda, patosu nemálo (i na zrození nového života, pravé chlapské přátelství, věrného služebníka a šťastné rodinné shledání dojde), černý vzadu ovládá snad všechny vědy na světě a nejvíc mě dojala postupná dementizace lady Mariany - na začátku ovládá meč suverénněji než kdekterý žoldák a na konci se nezmůže na nic než na zoufalé vřeštění "Robiiiin!" Podobně neuvěřitelné je prostředí, les vypadá jako příměstský parčík a všechny tři hrady je nejspíš jedna a ta stejná papundeklová dekorace. Šerifovi i jeho zavilému bratránkovi sice všechna čest, leč záporná strana, to je to jediné, co je na tomto slaboučkém zpracování legendy o sherwoodském lapkovi povedené. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Legenda o slavném zbojníkovi, tentokrát v hollywoodském kabátě. A nemohu říci, že by jí to neslušelo. Kevin Costner má dostatečné charisma, aby dokázal zaujmout nejen své fanynky a všechny ohromil. Morgan Freeman byl rovněž skvělý, stejně tak Alan Rickman, který svojí roli šerifa z Nottinghamu obohatil oplzlostí, charismatem a tajemnem. Závěrečná píseň Briana Adamse je rovněž nádherná. Nad spoustou věcí je nutno zamhouřit obě oči (Maur v Angii, čarodějnice), všechno je až okázale hollywoodské, ale i tak je to kvalitní dobrodružná podívaná. 80%. ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Vždy mě moc těší, když můžu i po několikerém zhlédnutí staršího snímku najít pro sebe něco nového, něco, co jsem doteď opomíjela, čeho jsem si zase tak nevšímala. Tentokrát jsem si užívala nesporně nejlepšího hereckého výkonu z celého filmu, jedinečného Alana Rickmana. Ve své roli zlého šerifa z Notthingamu doslova zářil. Až jsem se přistihla, že bych spíš měla fandit těm hodným z lesa místo těch, kteří se chtěli zcela nečestně! domoci trůnu. Při závěrečné scéně, kdy chtěl "čistě" zneuctít lady eM jsem se bavila snad nejvíc. Příběh krále zbojníků z Locksley, s Kevinem Costnerem v hlavní roli, je jedním z nejpříjemnějších filmových zpracování. Kevin byl fešák, v té době ještě příliš neokoukaný a mně se přirozeně hodně líbil. Komu jsem nikdy nepřišla na chuť byla Mary Elizabeth. ()

Galerie (105)

Zajímavosti (35)

  • Ve scéně, kdy Keltové napadli Sherwood, hraje skoro každého Kelta, který je zasažen šípem, kaskadér Nick Gillard. (don corleone)
  • Alan Rickman (šerif z Nottinghamu) odmietol úlohu šerifa dvakrát, až keď mu sľúbili, že mu do jeho poňatia tejto filmovej postavy nikto nebude zasahovať, až vtedy súhlasil. (beso74)

Související novinky

Zemřel Alan Rickman

Zemřel Alan Rickman

14.01.2016

V 69 letech nás dnes opustil Severus Snape a Hans Gruber, tedy legendární britský herec Alan Rickman. Hvězda Harryho Pottera a Smrtonosné pasti podlehla rakovině, zanechala po sobě však bohatou… (více)

Dva koncerty filmové hudby

Dva koncerty filmové hudby

01.09.2012

Pražský filmový orchestr zve všechny příznivce filmové hudby na své další dva velké koncerty. První z nich se koná v neděli 14. října v 19.30 ve Dvořákově síni pražského Rudolfina. Diváci budou mít… (více)

Reklama

Reklama