Reklama

Reklama

Hutch (Bob Odenkirk) je unavený chlap středního věku, jehož život se smrsknul na otravné každodenní rituály prokládané manželčiným pohrdáním a pubertálními výlevy vlastních dětí. Když do jejich domu vniknou dva lupiči, nechá je beztrestně loupit a praštit svého syna. On se hájí tím, že nechtěl hrotit nebezpečnou situaci, ale všichni v jeho okolí ho mají za zbabělce. Hutch si původně myslel, že to ustojí, ale když se stane jedním z cestujících, které v nočním autobuse obtěžuje banda grázlů, bouchnou v něm nahromaděné saze. A že jich je. Než se usadil, živil se Hutch tím, že s pomocí násilí řešil problémy, na které si nikdo jiný netroufal, a absolvoval kvůli tomu hodně speciální trénink. Krvavá výchovná lekce v autobuse spustí lavinu událostí, které Hutche prověří víc, než cokoliv dosud prožil. Tenhle pan Nikdo má ale pořádně tuhý kořínek. A tajný sejf plný zbraní. (CinemArt)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (862)

tron 

všechny recenze uživatele

V Hollywoode urobili po Johnovi Wickovi to najrozumnejšie, čo pre akčný žáner zrejme urobiť mohli: rozviazali ruky kaskadérom. A podľa toho to aj vyzerá. Nikto produkoval David Leitch, jeden zo spolutvorcov „kaskadérskej“ série John Wick a ako bonus si k sebe prizval režiséra šialenej hardcore akčnej jazdy Hardcore Henry, Ilju Najšullera. Celé to občas až príliš pôsobí ako trochu iný John Wick (kaderníctvo namiesto hotela, neškodne vyzerajúci chlap okolo päťdesiatky žijúci nenápadný život, ale v skutočnosti sa jedná o najnebezpečnejšieho řízka v USA), ale nevadilo mi to, pretože Johna Wicka mám rád, takže mi logicky nevadia ani kópie Johna Wicka. Mimochodom, za to, že je to taká okatá kópia, môže „asi“ fakt, že Nikto napísal dvorný scenárista Johna Wicka, ehm. Nikto je skvelá akčná jazda, ktorá ponúkne jednu trošku povinnú (ale inak peknú) autonaháňačku, ale najmä šialenú scénu v autobuse, drsnú nočnú prepadovku a patrične veľkolepé finále. K tomu absurdne vynikajúci Bob Odenkirk, ktorý sa od začiatku 90. rokov špecializuje na vedľajšie úlohy a robí to perfektne, ale aj tak ho do tohto filmu nikto nepoznal. K tomu charizmatický záporák (ktorý rád tancuje, spieva a pochopiteľne má k dispozícii desiatky po zuby ozbrojených zabijakov) a neopísateľný Christopher Lloyd, ktorý posledné tri desaťročia vyzerá takto. Akčné scény sú dynamické, drsné, vynaliezavé a šikovné, ale super je, že sa to dá pozerať aj mimo nich, pretože postavy sú pútavo napísané, dobre zahraté a zaujíma nás, ako to s nimi dopadne. Jediné, čo som nepochopil, bolo to, prečo ich pustila do autobusu. Inak, okrem Leitcha a Odenkirka to produkoval aj Tobey Maguire. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Ok nejsem totální kverulant docela jsem se bavil a tohle se určitě Najšullerovi povedlo víc než ten jeho první filmový experiment, ale zase netvařme se, že tohle tu už minimálně stokrát nebylo? Jo už vlastně jsem zase ten totální kverulant. Aha tak nic, ale slušný tři hvězdice jsou za mě tak akorát.60% ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

║Rozpočet $16miliónov║Tržby USA $27,568,035║Tržby Celosvetovo $57,510,518▐ Tržby za predaj Blu-ray v USA $6,083,003║ Tržby za predaj DVD v USA $3,348,344║ Nárez, konečne niečo čo má poriadne akčné grády, až na ten mierne prestrelený záver, to má riadnu šťavu, občas aj hlášky dobre rezonujú. Fajn, kľudne by to mohli začleniť do universa Johnna Wicka. /80%/ ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Nemohl jsem zatýkat, tak jsem zařizoval, aby nebylo koho zatýkat." To byl neskutečně originální nařez. Takhle jsem se nebavil už hodně dlouho. Auditor Hutch probouzející se z rodinnýho života byl prostě naprosto dokonalej. Úplně z něj stříkala ta radost, že může někomu ubližovat. Navíc nebyl neprobodnutelnej, nerozseknutelnej ani neprůstřejnej. Každá obdržená rána mu evidentně dělala radost a já jsem si to s ním užíval. Ten film má samozřejmě spoustu chyb a já si dovolím uvést ty podstatný: 1) V celým filmu byli jen dva černoši, proti čemuž BLM zásadně protestuje. 2) Jeden černoch byl dobrej a druhej zlej, což je evidentní rasismus. 3) Hutch ignoruje elektromobilitu a svým ukradeným vozem za sebou nechává hutnou uhlíkovou stopu, což odsuzuje šest z pěti ekoteroristů. 4) V celým filmu nezazněla ani jedna věta na podporu LGTB komunity, z čehož naskakují neziskovejm aktivistům beďary. 5) Režisér nepoužil ani jeden desetiminutovej záběr na zpomaleně letící mraky, takže umění to taky nebude. Přesto jsem se báječně pobavil s Hutchem i jeho stejně ujetým tátou. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„KDO SAKRA JSTE?…“ /// Hele ten úvod – nic se nemá přehánět a voni to věděj... 15 minut a dostáváme důvod k zamyšlení… Super nápad na příběh s nečekanejma (překvapivejma) věcma. Tohle mě fakt baví! Mix „Johna Wicka“ a “Sejmi je všechny“ kterej řeší krizi středního věku pomocí akčně absurdních situací, ze kterejch vytěží maximum. Tady se totiž linka 911 nevolá… Další plus je, jak to sekne do týhle doby - každej Rus je tady jako Putin… Prostě kurevsky zábavnej a (vodlehčenej) akční film, kterejch není nikdy dost! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Miluju přímou úměru – čím víc Rusů, tím víc brokovnic. 2.) Nic mi neudělá radost, jako mrtvej černej Rus. /// Thx za titule „saurix“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR *** AKCE *** NAPĚTÍ ne ()

Galerie (29)

Zajímavosti (20)

  • Film původně začínal scénou vloupání, nakonec však tvůrci přidali počáteční montáž jako zvýraznění Hutche (Bob Odenkirk) jako muže chyceného do pasti stereotypního života rodiny z předměstí. (NiWi)
  • RZA měl na natáčení pouhé 4 dny včetně zácviku, nicméně do akčních scén se vžil velmi rychle. Režisér Ilya Naishuller k tomu řekl, že: „Snad viděl víc akčních filmů než já, což je opravdu vzácné.“ (NiWi)
  • Film se natáčel ve Winnipegu v Manitobě v Kanadě. Točilo se od 30. září do 3. listopadu 2019. (rafix)

Související novinky

Christopher Lloyd si zahraje v Mandalorianovi

Christopher Lloyd si zahraje v Mandalorianovi

20.03.2022

Legendární herec Christopher Lloyd (Návrat do budoucnost, Addamsova rodina) si na stará kolena řekl, že na odchod do důchodu je v 83 letech ještě brzo, a tak fanouškům (a jistě i vnoučatům) dělá… (více)

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

30.12.2021

Rok 2021 proběhl z hlediska kinematografie v o něco menší nejistotě než rok 2020, kdy byly v důsledku virové epidemie zavírány kinosály a filmové premiéry se houfně odsouvaly, což trvalo až do… (více)

Bob Odenkirk zpátky na place Saula

Bob Odenkirk zpátky na place Saula

08.09.2021

Hvězda akčního snímku Nikdo a taky seriálu Volejte Saulovi Bob Odenkirk před pár týdny zkolaboval na place zmíněného spin-offu Perníkového táty. Údajně za to mohl menší infarkt, od té doby byl tak… (více)

Akční Nikdo se dočká pokračování

Akční Nikdo se dočká pokračování

19.06.2021

…tedy nejspíš. Přestože se z akčního snímku Nikdo s Bobem Odenkirkem v hlavní roli stal relativně malý úspěšný hit (snímek vydělal 61,5 milionů dolarů, rozpočet byl přitom jen 16), režisér Ilja… (více)

Reklama

Reklama