Reklama

Reklama

George Clooney a Quentin Tarantino se vyřádili v rolích nebezpečných bratrů Geckových, jejichž zatím posledním zločinem byla bankovní loupež. Na útěku do Mexika si jako rukojmí vezmou rodinu pastora Fullera (Harvey Keitel, Juliette Lewis). V blízkosti hranic se Geckovi a nedobrovolně i Fullerovi zastaví v baru Titty Twister, kde se bratři musí setkat s převaděči. Nikdo jim však neřekl, že po setmění se místní osazenstvo mění v krvežíznivé upíry! (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (951)

Pumiiix 

všechny recenze uživatele

Svěže natočené, bez problému odehrané a hlavně podporované peprnými dialogy a silným scénářem, který může tomuto filmu, hodně jiných jen tiše závidět. Rukopis dvou „bratrů“ Tarantina a Radrigueze se prostě nezapře. Stejně jako v Gaunerech i zde hraje Tarantino bez chyby, jeho hlášky, paranoia a šílené pohledy jsou úchvatné ;-) Finální vyvražďovačka je dost akční. Jsou použity dobré nápady, kango-kůl, křížová-brokovnice a jiné jistě potěší. A koho nepotěší tančící Salma je divný ;-) 8/10* ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Kdysi jsem jedné zdejší uživatelce půjčoval nějaké filmy a na její otázku "A co je to vlastně Od soumraku do úsvitu?" jsem odpověděl "Taková veselá komedie s Georgem Clooneym." Za dva dny mi přišla vyděšená SMS "Co jste mi to půjčil za horor?!? Teď neusnu!" :o) Ale vážně - copak je to horror? Je to komedie! Naturalistická, to jistě. Ale všechny ty násilnosti jsou tak legračně béčkově naivní... A jsou vždycky součástí nebo pointou nějakého gagu. Ostatně, dvě hrozivě nepovedená pokračování ztroskotala právě na tom, že sázela na horrorovost a humor vypustila. 80% ()

Reklama

Rimsy 

všechny recenze uživatele

S těžkým, přetěžkým srdcem dávám jen čtyři hvězdy. Film byl parádní, skvělá zábava, kterou Tarantino uměl (umí) vždy vykouzlit z ničeho a Rodriguezovi jsem koneckonců taky časem na chuť přišel. Jediná škoda je trochu nevyužitý potenciál. FIlm mohl být klidně o polovinu delší a jestli by si býval udržel podobnou kvalitu, byla by to jedna z nejlepších blbostí 90s:). Takhle mě jen mrzelo, že některé scény skončily zbytečně brzo, jiné ani nevznikly, přestože si o to doslova říkaly. Ještě že se QT poučil a ve svých vlastních opusech se řídí heslem "2 hodiny žádná míra". Díkybohu za to:). Tentokrát tedy pro mě jen 85%... ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

První půlhodinka probíhá přesně ve stylu Quentinových filmů. Perfektní dialogy a bezvadný černý humor. "Mohl bych si prosím vás půjčit váš kyblíček na led? Vratím vám ho potom opravdu zpátky." Druhá část se už spíš podobá Rodriguezovu DESPERADOVI - rychlý spád, akce a masakr v baru. Předěl mezi těmito dvěma nesourodými polovinami tvoří "pekelný tanec" nádherné a úchvatné Salmy Hayek (Quentin si to holt umí zařídit ;-) ). Možná je to právě nesorodost obou polovin, kvůli které jsem nedal plný počet bodů. I když napodruhé se mi zdál ten rozdíl menší než minule. Třeba se napořetí dopracuju i k pěti. Za zmínku ještě stojí Cheech Marin, který si zahrál v jednom jediném filmu hned tři role: Celníka, uvaděče v Titty Twisteru a Karlose. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Po nějakém čase opět něco solidně zábavného. Magor Tarantino splodil scénář krvavé černočerné hororové komedie, která se s nikým a s ničím nesere - ani s diváky. Tradičně Tarantinovská první polovina se později zvrhne na béčkový parodistický masakr, jaký jsem už dlouho neviděl. Quentin Tarantino sice není žádný převratný herec, ale pro sebe dokáže napsat part, který mu bezvýhradně sedí. Juliette Lewis mne příliš neoslovila, Harvey Keitel taky nedostal roli, která by mu nějak extra sedla. Ovšem George Clooney byl naprosto dokonalý a Seth Gecko je parádní role, psaná jemu přímo na tělo. Máte-li rádi řádně ujetou zábavu, která se nebere ani chvilku vážně, směle do toho. 80%. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (71)

  • Quentin Tarantino (Richard Gecko) původně chtěl film i zrežírovat. V cestě mu však stálo několik problémů. Nedařilo se mu obsadit hlavní role, ani sehnat dostatečné finanční prostředky na natáčení. (gogos)
  • Salma Hayek (Santanico Pandemonium) neměla pro svůj taneční výstup připravenou žádnou choreografii. Rodriguez jí řekl, ať prostě cítí rytmus. (Vitason)
  • Německá skupina Rammstein se v klipu ke své písni "Engel" inspirovala scénou, v níž Santanico Pandemonium (Salma Hayek) tancuje a vylévá si tequilu na nohu, kterou pak vkládá Richiemu (Quentin Tarantino) do úst. (ČSFD)

Související novinky

Zemřel herec John Saxon

Zemřel herec John Saxon

26.07.2020

Ve věku 83 let zemřel v sobotu v americkém státě Tennessee herecký veterán John Saxon. Podlehl zákeřnému zápalu plic, jak médiím potvrdila jeho žena Gloria Martel. Rodák z Brooklynu s italskými… (více)

Zemřela herečka Kelly Preston

Zemřela herečka Kelly Preston

13.07.2020

Herečka Kelly Preston zemřela ve věku 57 let po dvouletém boji s rakovinou prsu. Zprávu přinesl její muž herec John Travolta. Preston započala svoji kariéru v soap opeře Capitol, k jejím nejznámějším… (více)

Lloyd Kaufman na Bloody Xmas Festu

Lloyd Kaufman na Bloody Xmas Festu

23.10.2010

Hororový guru, na kterém vyrostl Quentin Tarantino, přijíždí! Lloyd Kaufman hlavním hostem 2. ročníku Bloody Xmas festu. Lloyd Kaufman je hororová legenda. Quentin Taratino, který na Kaufmanově… (více)

Na planetu predátorů v červenci 2010

Na planetu predátorů v červenci 2010

17.08.2009

Přesněji 7. 7. 2010. To platí pro nás, diváky. Tvůrci Predators (tedy především producent Robert Rodriguez a režisér Nimród Antal) však mají odlet plánovaný už na 28. září 2009. Tehdy totiž v… (více)

Reklama

Reklama