Reklama

Reklama

George Clooney a Quentin Tarantino se vyřádili v rolích nebezpečných bratrů Geckových, jejichž zatím posledním zločinem byla bankovní loupež. Na útěku do Mexika si jako rukojmí vezmou rodinu pastora Fullera (Harvey Keitel, Juliette Lewis). V blízkosti hranic se Geckovi a nedobrovolně i Fullerovi zastaví v baru Titty Twister, kde se bratři musí setkat s převaděči. Nikdo jim však neřekl, že po setmění se místní osazenstvo mění v krvežíznivé upíry! (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (948)

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Quentin Tarantino .. Ještě v půlce snímku, když jsem se doposud poměrně slušně bavil u poctivě odlehčeného thrilleru resp. u poměrně slušné drsné Tarantinovky, jsem si říkal, zda to neměl být nějaký hororový počin (jelikož se mi film léta vyhýbal, netušil jsem vývoj a dosavadní tvar byl mnohem přijatelnější). A pak to přišlo, zbytek snímku byla velice špatná slátanina, kterou neudržel na úrovni ani Rodriguez ani doposud suverénní George Clooney vedle něho byl herec Quentin Tarantino jen slabým přicmrndávačem. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Rodriguez umí točit zábavně s jistým nádechem vtipu i ironie (až parodie?), ale film se mu nevymyká z rukou ani na vteřinu. Příběh je úmyslné béčko, ale divákovi to určitě vadit nebude. Potěší i hvězdné obsazení, i když horor je to opravdu jen těžko. Atmosféra svou hustotou na krev lidí umírajících v baru ztrácí, ale styl to má, ne že ne. ()

Reklama

troufalka 

všechny recenze uživatele

Další pokus o Tarantina. Po 12 minutách jsem to vyhodnotila jako ztrátu času.                                                                           9.3.2018 Druhý pokus o tuto šílenost. Hvězdné obsazení, poťouchlý Tarantino a sposta drsných srandiček a krve. Maskéři se vyblbli. Moje srdcovka to nenií a nebude. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

V případech, jako je Od soumraku do úsvitu si říkám, že Robert Rodriguez a Quentin Tarantino musí být snad pokrevní bratři. Jistě byli odkojeni stejným mlékem, které jim poskytlo základy pro jejich charakteristický styl, který je u obou téměř totožný. Takže, vítejte v pochybném "laciném" podniku, jehož otevírací doba je stanovena "od soumraku do úsvitu", v němž za barem nalévá Danny Trejo a kde tančí vskutku "pekelně" svůdná Salma Hayek. Perfektní obsazení tvoří různí členové sestavy TaranGuezových filmů:) Quentin opět zvrácený, Clooney s parádním tetováním na krku, Harvey coby bývalý pastor a oddaný otec a Juliette Lewis coby dcerka, která se ukáže být velmi brutální a odvážnou bojovnicí. Je to zkrátka nářez, jak má být, s náležitou porcí hlášek a akce. Libový závěr je skvělou tečkou za hodně brutální a natřískanou "party.":) ()

castor 

všechny recenze uživatele

Pořádný ranec fantazie převedl na plátno stále dětinsky nevybouřený Robert Rodriguez. Salma Hayek zde zpečetila pověst jeho hvězdy, George Clooney naopak nastartoval úspěšnou filmovou kariéru a Quentin Tarantino si vedle vtipného scénáře střihnul i roli psychopatického úchyla. Osobně mě více nadchla první polovina snímku (80%), které temperamentní Rodriguez vtiskl svůj svižný režijní rukopis a s gustem se vyžívá ve vypilovaných dialozích (a Tarantino je zde hodně cítit), zatímco v té druhé (50%) se důraz klade zejména na nekonečně krvavé efekty. Nejsou to nikterak zářivé čtyři hvězdičky, ale pořád jsou!! „Kam nás to vezete?“ – „Do Mexika!!“ – „Co je v Mexiku?“ – „Mexičani!!“ ()

Galerie (57)

Zajímavosti (71)

  • Salma Hayek (Santanico Pandemonium) neměla pro svůj taneční výstup připravenou žádnou choreografii. Rodriguez jí řekl, ať prostě cítí rytmus. (Vitason)
  • Když Richard (Quentin Tarantino) pojídá v motelu burger, tak má v záběrech zezadu místo něho v ruce láhev piva. (Fenk)
  • Seth Gecko (George Clooney) používá ve filmu revolver Astra Terminator ráže .44 Magnum. Richard Gecko (Quentin Tarantino) používá pistoli Colt 911. Pete Bottoms (John Hawkes) má revolver Smith & Wesson Model 66 ráže .357 Magnum. Jacob Fuller (Harvey Keitel) používá brokovnici Mossberg 500 ráže 12 Gauge. (dc125)

Související novinky

Zemřel herec John Saxon

Zemřel herec John Saxon

26.07.2020

Ve věku 83 let zemřel v sobotu v americkém státě Tennessee herecký veterán John Saxon. Podlehl zákeřnému zápalu plic, jak médiím potvrdila jeho žena Gloria Martel. Rodák z Brooklynu s italskými… (více)

Zemřela herečka Kelly Preston

Zemřela herečka Kelly Preston

13.07.2020

Herečka Kelly Preston zemřela ve věku 57 let po dvouletém boji s rakovinou prsu. Zprávu přinesl její muž herec John Travolta. Preston započala svoji kariéru v soap opeře Capitol, k jejím nejznámějším… (více)

Lloyd Kaufman na Bloody Xmas Festu

Lloyd Kaufman na Bloody Xmas Festu

23.10.2010

Hororový guru, na kterém vyrostl Quentin Tarantino, přijíždí! Lloyd Kaufman hlavním hostem 2. ročníku Bloody Xmas festu. Lloyd Kaufman je hororová legenda. Quentin Taratino, který na Kaufmanově… (více)

Na planetu predátorů v červenci 2010

Na planetu predátorů v červenci 2010

17.08.2009

Přesněji 7. 7. 2010. To platí pro nás, diváky. Tvůrci Predators (tedy především producent Robert Rodriguez a režisér Nimród Antal) však mají odlet plánovaný už na 28. září 2009. Tehdy totiž v… (více)

Reklama

Reklama