Reklama

Reklama

První krok

(seriál)
Česko, 2009, 13 h 21 min (Minutáž: 57–74 min)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Seriál je nabitý hudbou, tancom, vášňou a emóciami pretavenými do všetkých tanečných štýlov od klasického baletu až po hip hop. Ponúka vzťahy, intrigy a lásku v prostredí vyššej tanečnej školy a tanečných súborov. Večný boj profesorov a študentov, tanečníkov a choreografov mu dodávajú to správne napätie a spád... (oficiální text distributora)

Recenze (233)

Rousse odpad!

všechny recenze uživatele

Nebudu řešit to, že se v seriálu pořád někdo dohaduje, jestli ten či onen učí podle osnov nebo ne, když podle UČEBNÍCH OSNOV se neučí minimálně 5 let (nahradily je ŠVP) - o takové detaily tu fakt nejde. Spíš bych se chtěla zeptat: proč je to proboha tak trapné? Jedinému herci nevěřím ani půl slova, scénář je snůška totálních žvástů a celé to jsou podle mě vyhozené peníze. Jediné, co mě opravdu pobavilo byli žáci, kteří přišli na první hodinu s dotyčnou učitelkou tance a na konci vyučovací hodiny už zvládli bezchybně celou novou 5 minutovou choreografii včetně pyramidy - "bravo", přátelé, jsem ráda, že o supermany v ČR není nouze. ()

MTHRFCKR odpad!

všechny recenze uživatele

Že je Jiří Vejdělek komerčním režisérem jsem věděl už od první chvíle, co se ke mě dostal film Ženy v pokušení. Jeho komerčnost však působila tak nějak elegantně, nenásilně a s čechovitostí ve smyslu humoru. Tento seriál je ale jedním velkým obrovským krokem vedle. A o to víc mě zklamala plejáda výborných českých herců jako jsou 2O - Oldřich Navrátil a Oldřich Vlach nebo Pavel Kříž. Seriál na mě působil dojmem reklamy pro mladé lidi toužících po showbyznysu a neustálé snahy amerikanizace komerčních televizí v Česku. Dost bylo nových talentů v umělých reality-show, a nechci to vidět ani v seriálovém pojetí. ()

Reklama

Scelleton 

všechny recenze uživatele

Taková běžná telenovela alá TV Nova okořeněná pěknýma mladýma holkama. Seriál ale není tak hrozný jak se na první pohled zdá. Když se totiž na place sejde více jak 4 lidi, je to skvělé, nedostanou totiž šanci žádné trapné dialogy, u kterých se člověk stydí, jen se na to dívá. Řešení vztahů "kluk+holka" nebo "otec+syn", jak je podáno zde, je totiž klišé tak trapné, že by se člověk zahrabal až k protinožcům. Zbytek ale rozhodně stojí za to a přetrpět těchto pár nedostatků nejen tohoto seriálu, ale i celé tvorby České republiky se určitě dá. Říkejte si mi třeba podprůměrný divák, ale hodnocení nezměním. | 1. série - 50% | ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Pohodovka z taneční školy aneb česká mutace Fame. 1) Fakt, že většina protagonistů neumí moc hrát ani tancovat, mi nevadí. Jsme v jakési obskurní soukromé střední škole, kam, jak to tak v Česku bývá, se uchylují ti, co je nevzali na státní a jejichž rodiče jsou ochotni rozmary svých dětí platit. Většina absolventů podobných ústavů v umělecké branži pohoří, protože na ni nemají, a budou se přiživovat na internetu, v reality show a v podobném prostředí._____ 2) Ve prospěch seriálu naopak mluví intelektuální úroveň odpadových komentářů, jejichž autoři mnohdy mají problém s tím, sestavit správně česky větu._____ 3) Problém je, že seriál pracuje s telenovelovým scénářem, kamerou i režií, přitom se snaží telenovelou nebýt. Klasické diváky soap oper to neosloví, protože to "není ze života", zatímco mládež to zavrhne hlavně proto, že se všichni chovají právě jako v telenovele._____ 4) Ale hezky se na to kouká. Z pedagogického sboru mě zaujala 48letá Veronika Žilková (ředitelka školy), 68letý Oldřich Vlach (školník), 48letý Pavel Kříž s parádní postavou (svérázný učitel herectví) a 51letý Oldřich Navrátil (ekonom školy a učitel dějin umění). Mezi studenty stojí za zmínku 20letý talentovaný Filip Cíl (Tomáš Doubrava, hlavní postava, má problémy s financemi), 26letý pěkný Dominik Turza (Robert Hakl, frajer, soupeří s Tomášem o dívku), 21letý Jan Cína (homosexuální Saša), roztomilý Karel Váradi (Rom Imrich) a 19letý tehdy ještě dlouhovlasý Přemysl Pálek (Patrik Lokvenc v sexy džínách)._____ 5) Za zmínku stojí některé scenáristické úlety: společné sprchy a šatny pro muže i ženy, vystoupení, které si sežene student po telefonu, aniž jakkoli doloží, kdo je, nebo třeba okolnosti krádeže hodinek. ()

Erinien 

všechny recenze uživatele

Koukám, že je tu spousta odpadu. Mě se to ale docela líbí. Připomíná mi to mé oblíbené Glee a protože fandím české tvorbě, tak si myslím že po 4teens je to další pokus vytvořit něco zajímavého pro mladé. I když do reality to má ürčitě hodně daleko. Je to takový česko americký zlatý sen. Nevyvolává to závislost, ale také to nenudí. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (5)

  • V závěrečném díle, kdy se Eliška (Šárka Vaculíková) těsně před představením baví s Tomášem (Filip Cíl) o citech, si zapně džínovou vestu. Poté, co se kamera zaměří na Vlastu (Světlana Nálepková) a pak zpět na Elišku, má však vestu zcela rozepnutou. (ČSFD)
  • Po dokončení filmování musel být téměř celý seriál natočen znovu, protože TV Markíza nebyla s výsledkem spokojená. (Dlee)
  • V druhém díle v klubové scéně učinkoval jako komparzista Radim Šrahůlek, známý ze soutěže VyVolení (od r. 2005). Kvůli přepracování seriálu se však jeho postava již neobjeví. (Dlee)

Reklama

Reklama