Reklama

Reklama

První krok

(seriál)
Česko, 2009, 13 h 21 min (Minutáž: 57–74 min)

Kamera:

Petr Adámek

Hudba:

Jan P. Muchow

Hrají:

Klára Issová, Dominik Turza, Pavel Kříž, Veronika Žilková, Filip Cíl, Oldřich Navrátil, Jan Cina, Linda Fernandez Saez, Oldřich Vlach, Světlana Nálepková (více)
(další profese)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Seriál je nabitý hudbou, tancom, vášňou a emóciami pretavenými do všetkých tanečných štýlov od klasického baletu až po hip hop. Ponúka vzťahy, intrigy a lásku v prostredí vyššej tanečnej školy a tanečných súborov. Večný boj profesorov a študentov, tanečníkov a choreografov mu dodávajú to správne napätie a spád... (oficiální text distributora)

Recenze (233)

casef 

všechny recenze uživatele

Nevim, jak někdo může ohodnotit seriál za 5 minut sledování a dát tomu odpad. Asi si chce honit triko a dokazát si, že je inteligentním divákem, aby se na takovou hrůzu díval. Nechci tady tvrdit, že to má strhující děj a vynikající dialogy, hlavně studenti by měli mluvit odpovídajíc svému věku, ale herecké obsazení se myslim vcelku povedlo, kombinací starších a zkušenějších (Žilková, Issová, Kříž) a mlydých a potenciálních (hlavně Vaculíková a Cíl). Vlastně ani nedokážu přesně říci, proč jsem dal 4 hvězdy a dost možná, že kdybych byl mladší, tak dám i 5 hvězdiček. Ale asi proto, že mám rád tanec a je to příjemná oddychovka, která neurazí a navodí úsměv i dobrou náladu v porovnáních s ostatními českými seriály, kterými nás denně zásobuje televize. Jednoduše mě to baví a hlavně čekám, jak se vybarvý "Ruda z Ostravy" ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Herecké výkony jsou mizerné, což jsem omlouval tím, že hlavní hrdinové jsou profi tanečníci a něco ukážou. Tak to jsem se šeredně spletl, protože ani ukázky špičkových tanečních čísel jsem tam nepostřehl. Jediná dějová linka, která mne zaujala, tak byl učitel herectví Pavel Kříž a alkoholička Issová. Přes mizerné herecké výkony jsem se i párkrát nasmál a jako jediný ze současných seriálů mne zaujal. Charlotte Doubravová je za dvě hvězdy!!! Nějak jsem nepochopil, že premiéru tenhle seriál měl už v roce 2009 na Slovensku. ()

Reklama

SFalconJ 

všechny recenze uživatele

Cokoli, z čeho by člověk mohl mít dobrý dojem, sráží na kolena naprosto příšerné konverzační scény, promiňte, "konverzační". Jejich tupost a nereálnost bolí a tluče do očí, uší a snad i dalších smyslových orgánů lidského těla. Musel je psát buď zaostalý člověk a nebo někdo, kdo absolutně nemá tušení, jaká je realita. ()

topi80 odpad!

všechny recenze uživatele

Svůdně papundeklové kulisy mají svůj původ zřejmě v odložených rekvizitách podobně vyvedených skvostů jako jsou Ulice či Ordinace. Tato díla však mají štěstí v tom, že se v nich ztrapňují zejména zkušení herci, kterým člověk leccos odpustí, jelikož všichni z nich byli v minulosti přistiženi aspoň při jedné pěkné roli. Teenageři z veledíla První krok však toto štěstí nemají. Představuji si, že tento skvost vznikal jako školní besídka. Děti, jež byly od svého dětství drženy mimo dosah televize, dostaly za úkol, aby na place zaimprovizovaly, jak si představují televizní seriál. Se scénářem si nikdo hlavu nelámal, improvizace je zcela absolutní. Dohledem nad celou touto uměleckou výkladní skříní byl pověřen režisér, jehož jedinou kvalifikací bylo sledování venezuelských telenovel. Těch teenagerů, kteří si jenom chtěli hrát na herce, a přitom je někdo zákeřně natočil, je mi líto. Ale mám pro ně útěchu. Naštěstí je u tohoto historického znemožnění nikdo neuvidí, na ulici je nikdo nepozná, takže mohou bez problémů žít své životy a věnovat se profesím, v nichž najdou narozdíl od herectví smysl. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Pohodovka z taneční školy aneb česká mutace Fame. 1) Fakt, že většina protagonistů neumí moc hrát ani tancovat, mi nevadí. Jsme v jakési obskurní soukromé střední škole, kam, jak to tak v Česku bývá, se uchylují ti, co je nevzali na státní a jejichž rodiče jsou ochotni rozmary svých dětí platit. Většina absolventů podobných ústavů v umělecké branži pohoří, protože na ni nemají, a budou se přiživovat na internetu, v reality show a v podobném prostředí._____ 2) Ve prospěch seriálu naopak mluví intelektuální úroveň odpadových komentářů, jejichž autoři mnohdy mají problém s tím, sestavit správně česky větu._____ 3) Problém je, že seriál pracuje s telenovelovým scénářem, kamerou i režií, přitom se snaží telenovelou nebýt. Klasické diváky soap oper to neosloví, protože to "není ze života", zatímco mládež to zavrhne hlavně proto, že se všichni chovají právě jako v telenovele._____ 4) Ale hezky se na to kouká. Z pedagogického sboru mě zaujala 48letá Veronika Žilková (ředitelka školy), 68letý Oldřich Vlach (školník), 48letý Pavel Kříž s parádní postavou (svérázný učitel herectví) a 51letý Oldřich Navrátil (ekonom školy a učitel dějin umění). Mezi studenty stojí za zmínku 20letý talentovaný Filip Cíl (Tomáš Doubrava, hlavní postava, má problémy s financemi), 26letý pěkný Dominik Turza (Robert Hakl, frajer, soupeří s Tomášem o dívku), 21letý Jan Cína (homosexuální Saša), roztomilý Karel Váradi (Rom Imrich) a 19letý tehdy ještě dlouhovlasý Přemysl Pálek (Patrik Lokvenc v sexy džínách)._____ 5) Za zmínku stojí některé scenáristické úlety: společné sprchy a šatny pro muže i ženy, vystoupení, které si sežene student po telefonu, aniž jakkoli doloží, kdo je, nebo třeba okolnosti krádeže hodinek. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (5)

  • Seriál byl původně nabídnut také televizi Nova. Ta jej však po zhlédnutí pilotního dílu odmítla. (Dlee)
  • V druhém díle v klubové scéně učinkoval jako komparzista Radim Šrahůlek, známý ze soutěže VyVolení (od r. 2005). Kvůli přepracování seriálu se však jeho postava již neobjeví. (Dlee)
  • Po dokončení filmování musel být téměř celý seriál natočen znovu, protože TV Markíza nebyla s výsledkem spokojená. (Dlee)

Reklama

Reklama