Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Šestidílná minisérie Mělas to vědět od scénáristy Davida E. Kelleyho (Sedmilhářky) a režisérky Susanne Bierové (Noční recepční) pojednává o úspěšné terapeutce Grace Fraserové (Nicole Kidmanová), jejím manželovi Jonathanovi (Hugh Grant) a milovaném synkovi (Noah Jupe), který navštěvuje prestižní soukromou školu v New Yorku. Jejich zdánlivě idylický život se však znenadání obrátí naruby - bezcitná vražda, zmizelý manžel a místo muže, kterého Grace překvapivě tak málo znala, jen řetězec strašlivých událostí. Nechána napospas katastrofě, která před zraky veřejnosti narůstá do netušených rozměrů, a zděšena tím, že se nedokázala řídit vlastními radami, musí Grace pohřbít svůj dosavadní život a začít kvůli sobě i svému dítěti znovu. (HBO Europe)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (271)

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Pred 15 rokmi by z toho bol dvojhodinový kino film s rozpočtom okolo 50 mega, dnes miesto toho dostávame uťahaný uspávajúci seriál. Pravdaže, nie je to Netflix ale HBO, takže remeslo je solídne (i keď nemá to vizuálny cit Big Little Lies či Euphorie), herci fantastickí (ostatne najmä o ústrednej dvojici to je), ale príbeh je rozťahaný a falošné stopy samoúčelné, že keď dôjde na konci k finálnej konfrontácii, dramatický efekt je udupaný predošlými hodinami zbytočnej vaty (nehovoriac o tom, že záverečná naháňačka je čistý overkill). ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Kelley si vyberá pomerne rovnaké témy. Aspoň tak mi to príde. To mi ale vôbec nevadí, pretože si tú jeho štúdiu charakterov užívam. Bier je výborná režisérka a ťahá z pomerne priamočiarej zápletky dosť na to, aby udržala pozornosť. Tá neistota ohľadom toho, kto čo spravil, sa neustále prehlbuje a do posledného dielu sme ako divák stále na pochybách. Aspoň ja som bol. Takže za mňa to dokonalo splnilo účel. Bavilo ma to do tej miery, že som s napätím očakával čo bude ďalej. A hoci koniec nemal pre mňa tak výraznú katarziu, ako iné Kelleyho projekty, kvôli hereckej kreácií Hugh Granta a hlavne fenomenálnej Nicole Kidman som si ho aj tak užil. Skvostná jednohubka ukazujúca formálnu čistotu a hereckú prirodzenosť. Spokojnosť. ()

Reklama

MoiJe 

všechny recenze uživatele

Videla som e1, 2 a dosť ma štvalo, že ich idea hľadania zmiznutého manžela sa obmädzuje na obnolávanie hotelov, plus ma Nicol výraz "oh bože, čo ak je zlý" už predsa len začínal nudiť. Snažila o 107 a režisér má ňáku úchylku na detaily rozslzeného červeného oka blúdiaceho pohľadom. Nuž tak som potom skočila aspoň na e5+6 a myslím, že som o nič neprišla. Hugh sa na Jonathana ale hodil dobre a najsympatickejší z ansáblu bol teenager Henry. ()

LND 

všechny recenze uživatele

Co tady po herecké stránce předvádí Hugh Grant, je něco opravdu mimořádného. A nejen on, ale i všichni ostatní jsou vynikající. Mysteriózní příběh je chytlavý od samého začátku, kdy je jasné, že se něco děje, ale nevíme co, přes postupná odhalení až do dechberoucího závěru. Atmosféra některých dialogů by se dala krájet. Chválím také to, že na rozdíl od zbytku „detektivního“ žánru tady není jedna scéna, která všechno vysvětlí, ale musí nám to dojít postupně. Seriál rozhodně stojí za zhlédnutí a je to jedna z nejlepších věcí letošního roku. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Dívám se dívám, že David E. Kelley, jinak tvůrce mé oblíbená Ally BcBealové, zažívá poslední dobou nové tvůrčí vzepětí. S tímhle napínavým a paranoidním seriálem jsem neměl vůbec problém. Je metodicky krásně vyprávěn tak, že divák ve svých podezřeních nervně těká a je udržován v permanentním očekávání, jak to dopadne. Navíc scény od soudu, které jsou všeobecně mé oblíbené, dodaly vyprávění další šmrnc. A to, co předvádí z hlediska herectví Hugh Grant v dost netradiční roli, je vskutku paráda. Jen škoda natahovaného děje cca v půlce seriálu. 90%. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (6)

  • V rozhovore pre Harper's Bazaar dostala Matilda De Angelis otázku, ako sa pripravovala na výkon roly postavy, ktorá je úplne nahá a tak zraniteľná. Povedala: "Nie je to prvýkrát, čo som sa ocitla v týchto druhoch scén a situácií. Pred štyrmi rokmi som tvrdo pracovala s trénerom, aby som prekonala tieto hranice, ktoré máme smerom k nahote, čo je niekedy najprirodzenejšia vec na svete. Ale je to niečo, za čo sme sa naučili hanbiť alebo to považujeme za niečo skutočne čudné. Ak však začnete premýšľať o nahote a o svojom tele ako o nástroji na sebavyjadrenie a vyjadrenie emócií, nahota zrazu nie je takým problémom. A je to vlastne oslobodzujúce. Naučila som sa, ako byť ešte viac hrdá, odvážnejšia a  sebavedomejšia, keď som nahá.“ (Weezy22)

Reklama

Reklama