Reklama

Reklama

Epizody(6)

Obsahy(1)

Šestidílná minisérie Mělas to vědět od scénáristy Davida E. Kelleyho (Sedmilhářky) a režisérky Susanne Bierové (Noční recepční) pojednává o úspěšné terapeutce Grace Fraserové (Nicole Kidmanová), jejím manželovi Jonathanovi (Hugh Grant) a milovaném synkovi (Noah Jupe), který navštěvuje prestižní soukromou školu v New Yorku. Jejich zdánlivě idylický život se však znenadání obrátí naruby - bezcitná vražda, zmizelý manžel a místo muže, kterého Grace překvapivě tak málo znala, jen řetězec strašlivých událostí. Nechána napospas katastrofě, která před zraky veřejnosti narůstá do netušených rozměrů, a zděšena tím, že se nedokázala řídit vlastními radami, musí Grace pohřbít svůj dosavadní život a začít kvůli sobě i svému dítěti znovu. (HBO Europe)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (271)

JitkaCardova 

všechny recenze uživatele

Chce se to lacino svézt na slávě i twistech první (té kvalitní) série Sedmilhářek, ale nestačí tomu dech v žádném ohledu. Oploštěnější a hlavně drhnoucí scénář i obsazení, rozpadlost a návodná polopatičnost děje, ani přerývaná atmosféra to neudrží pohromadě. *** Navíc tedy, když už tam bylo tak důležité to téma otcovství, dost jsem si všech šest dílů lámala hlavu s tím, jak můžou mít zrovna Nicol Kidman s Hughem Grantem (ze stejně moodrookých postav rodičů) za potomka hnědookého kudrnáče s rysy, s nimiž jako by vypadl z Alvesovic rodiny, ale protože to nakonec vůbec žádnou roli v ději nehrálo, připadá mi, že jediný z tvůrců, kdo tu pobral trochu vtipu, byl někdo z castingu. Aspoň že tak, protože jinak by si to moji zvědavost ničím neudrželo. *** Všem, koho tahle slátanina neuspokojila, doporučuju zahojit se na prvních Sedmilhářkách jako jednoznačném nedosažitelném předobrazu. A co se týče zpracování tématu empatie a vztahu k "blízkým" osobám, není lepšího seriálu než Breaking Bad, alespoň dokud si nepustíte Better Call Saul. *~ ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Vážne zaujímavý miniseriál, hoci na tie najvyššie méty určite nemá. No dokázal celý čas držať v napätí a úspešne miasť ohľadom hlavného vinníka. Moje podozrenie neustále oscilovalo od jedného podozrivého k druhému, hoci niekde v podvedomí vo mne driemala neradostná pravda. Slušný nadpriemer. 80/100 ()

Reklama

marhoul 

všechny recenze uživatele

Takové mám ráda. Bezprostředně po shlédnutí jsem dala plnou palbu, dneska jsem malinko vychladla, protože přeci jen, už jsem viděla i lepší věci, nicméně výborný počin, ve kterém se vedle, poslední dobou excelentního hráče Hugha Granta a tradičně standardně dobré Kidman, blýskla v roli státní žalobkyně Sofie Gråbøl, která je čelní představitelkou dánského seriálu Forbydelsen (Zločin). Pro mě představuje konkrétně první řada špičkový kriminálně psychologický počin, napsaný a zahraný tak, že se od Dánů spousta nadšených tvůrců krimi má stále hodně co učit, i třináct let po té. Ona existuje i, u nás zjevně známější, americká verze, je taky kvalitní, ale já si na seriál původní sáhnout nenechám. A velice mě těší, že se Sofinka ukázala i v tomto novém počinu, sedlo jí to, a tak se těším, že ji budeme vídat častěji. A taky že se třeba najde další zástup diváků a pustí se do dánského Zločinu, který jim zajisté velmi dobře padne a možná trochu napoví, kde všude brali inspiraci všechny ty Temné případy atd... Mělas to vědět bylo v obdobném duchu, chválím, líbilo, bavilo, Nicol se sice pomalu ale jistě proměnila z šedé zubaté myši s prasečím nosem, přes zplastikovanou rádoby Grace Kelly na cosi, co bych ve tmě potkat nemusela, jinak Vřískot, ale dobrý vkus a odhad na zpracování atraktivní látky, ani herecké umění jí upřít nelze. Fakt šikovná, pracovitá baba. ()

vanadium 

všechny recenze uživatele

Zezačátku pomalé a nepříliš zajímavé, ale postupně to graduje a graduje až do brutálně napínavého a nejlepšího možného konce. Skvěle zahrané (není divu, když je tam tolik hereckých kapacit). Z důvodu chybějících a postupně průběžně dávkovaných informací si prakticky až do posledního dílu nemůžete být jistí, kdo je vrah. Takže to zjevně vidím dost opačně než mnozí zde komentující. Souhlasím ale s tím, že to mohlo být kratší a svižnější. ()

Marze 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pracovně úspěšná a krásná postava Kidmanové s výhledem na Central park z bytu, obklopená úspěšnými muži je najednou v kolotoči vyšetřování vraždy ženy, kterou ani pořádně neznala. K tomu tvůrci přibalili v Americe módní linku obžalobu bohatých mužů. Děj krimi příběhu se rychle sune a psychoterapeutka se dozvídá nové věci, kterých si v životě nevšímala a o o svých příbuzných skryté šokující věci. To vše je zabalené do temná atmosféry, která se mi u těchto bohatých lidí jeví poněkud směšná. Mě stačil pouze jeden díl, takže ani nevím, jestli kriminální linka v závěru přinesla nějaké rozuzlení. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (6)

  • Herec Michael Devine, který hraje detektiva Paula O'Rourkea, byl skutečným detektivem seržantem newyorské policie i v reálném životě. (MTHRFCKR)
  • V rozhovore pre Harper's Bazaar dostala Matilda De Angelis otázku, ako sa pripravovala na výkon roly postavy, ktorá je úplne nahá a tak zraniteľná. Povedala: "Nie je to prvýkrát, čo som sa ocitla v týchto druhoch scén a situácií. Pred štyrmi rokmi som tvrdo pracovala s trénerom, aby som prekonala tieto hranice, ktoré máme smerom k nahote, čo je niekedy najprirodzenejšia vec na svete. Ale je to niečo, za čo sme sa naučili hanbiť alebo to považujeme za niečo skutočne čudné. Ak však začnete premýšľať o nahote a o svojom tele ako o nástroji na sebavyjadrenie a vyjadrenie emócií, nahota zrazu nie je takým problémom. A je to vlastne oslobodzujúce. Naučila som sa, ako byť ešte viac hrdá, odvážnejšia a  sebavedomejšia, keď som nahá.“ (Weezy22)

Reklama

Reklama