Reklama

Reklama

Nesmrtelný

  • Itálie L'immortale (více)
Trailer 3

Snímek Nesmrtelný vychází z italského kriminálního seriálu Gomora. Poté, co je Ciro střelen svým jediným skutečným přítelem Gennym do hrudi, noří se do temných vod Neapolského zálivu. Čím hlouběji klesá, tím více vzpomínek vyplouvá napovrch… Chladné objetí vody prorážejí tlumené zvuky - jsou to výkřiky paniky. Je rok 1980. Následkem ničivého zemětřesení se budovy řítí k zemi. Zpoza suti se přesto ozývá pláč zrovna narozeného dítěte. Není to nikdo jiný než Ciro di Marzio. Od tohoto dne je považován za “Nesmrtelného.“ O mnoho let později Ciro přežije i tento osudný výstřel. To, co o něm říkají, je zjevně pravda - nikdo a nic nemůže zabít nesmrtelného. Od chvíle, kdy se stal sirotkem, až po svůj současný exil na Baltu, od svých prvních drobných krádeží, až po otevřenou válku s gangy - Ciro odvážně čelí všemu, co mu přichází do cesty - ve světě, kde je nesmrtelnost jen další formou prokletí. (Cinemax)

(více)

Videa (8)

Trailer 3

Recenze (68)

EllienPM 

všechny recenze uživatele

Může obsahovat Spoiler! ´´´´´´´ Chtěl jsem bezprostřední pokračování shození z lodě maličko jinak, líp, ale nevadí. Nesmrtelný se musí dokoukat do konce, chvíli v první hodině může nudit, ale vše má svůj důvod, každý výraz tváře, zasklených očí... Vydržel bych se dívat ještě hodinu navíc. Je to prostě boží. Boží. Na závěr jsem si v přístavu hezky pobrečel. Plnohodnotný dezert před pátou sérií. Líbí se mi mj. jak - nás, velmi znalé seriálu - nás vmanipuluje do stavu "byl jako můj otec", i když my, znalci, víme, že to byl ve skutečnosti někdo jiný a Ciro o něj přišel ve skladu v 1. sérii, a po polovině filmu nám Ciro dokonale objasní a vyvrátí, proč nemohl být "jako jeho otec". Tohle je fakt skvělé a promyšlené do detailů, které většina zdejších komentářů nepochopila. (zkuste si po dvojnásobném vyhoření a trojím "vytáhnutí z vody" dál "s chutí" žít). 1. vytáhnutí - retro, 2. neutonutí - Španělsko/Conte, 3. vytáhnutí - party Modré krve. Marco to hraje a napsal skvěle. Já nemám (kritických) slov. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Předskokan Suburry. Charizma hlavního hrdiny je nepopiratelné. Práce s narativem děje působivá a drží pozornost. Jen škoda toho příliš kovbojského finále, které sraží jinak vcelku podařený mafiánský feeling a syrové prostředí studeného Lotyšska. A na rozdíl od Suburry, kde jsou postavy zajímavé vlastně všechny, tak tady je pouze ta hlavní. ()

Reklama

Theker 

všechny recenze uživatele

Pre nás "gomorristov" sa jedná o nutnosť. Cirov príbeh je tu obstojne spracovaný. Tak dôležitá postava Gomorry si proste vlastný príbeh pýtala. Aj keď seriál má o triedu lepšie tempo, tak ani tento film nie je na zahodenie. Naopak - priam si pýta pomalejší štýl rozprávania doplnený o asi najsilnejšie časti - flashbacky. Som rád, že je to len jeden film, pretože väčšie naťahovanie by príbehu asi uškodilo. Cirov príbeh je tu vyrozprávaný aspoň v jednej rovine, aj keď stále neuzavretý. Nuž, keď je niekto nesmrtelný... 70% ()

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Pro fanoušky seriálu Gomora asi povinnost, přestože to žádná velká pecka není. Spíš to vypadá, že když v seriálu skončil M. D´Amore, tak chtěl chytit šanci za pačesy a využít momentální popularitu své postavy. Napsal kus scénáře, stoupnul si za kameru a zároveň si střihl i hlavní roli. No, na jednu stranu obdivuhodnej výkon, na druhou ten výsledek, to prostě není ono. Už jenom to, že se fanoušci na jeho postavu těší a on přitom za celý dvě hodiny řekne jen pár vět, jinak se zachmuřeně čumí, nasazuje si a zase sundává sluneční brýle. A to je prostě málo! Linka flashbacků z jeho dětství je možná zajímavá, dozvíme se, jak se vlastně dostal k mafii, ale postupem času začne nudit. Naopak odkazy na seriál potěší. V Itálli sice nejnavštěvovanější film za poslední dekádu, ale jinak slabej odvar skvělýho seriálu. ()

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

Seriál jsem neviděl a mám velký pochybnosti, jestli si ho po tomhle celovečeráku vůbec někdy pustim. Dějová linka ze současnosti byla vcelku v pohodě, byť bych u ní uvítal víc akce a napětí. Mnohem horší už to bylo s dětskejma flashackama, který možná měly značný opodstatnění vzhledem k seriálu, ale mě v bijáku strašně nudily. Celkově bych uvítal víc thrillerový složky a nezaobíral bych se tolik hlavní postavou a její minulostí, dvě silnější hvězdy. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (2)

  • Natáčalo sa na autentických miestach v Lotyšsku, predovšetkým v metropole Riga a v talianskom meste Neapol. (MikaelSVK)
  • L'immortale vydělal v den premiéry více než 602 000 eur, čímž se stal nejvýdělečnějším italským filmem za období 2014–2019 a celkově třetím nejvýdělečnějším ne-komediálním italským filmem. V den premiéry film v kinech navštívilo více než 87 000 diváků. (PozorGranat)

Reklama

Reklama