Reklama

Reklama

Kolo času

(seriál)
  • USA The Wheel of Time
Trailer 1
USA, (2021–2023), 16 h 43 min (Minutáž: 54–69 min)

Tvůrci:

Rafe Judkins

Předloha:

Robert Jordan (kniha)

Hudba:

Lorne Balfe

Hrají:

Rosamund Pike, Daniel Henney, Madeleine Madden, Michael McElhatton, Zoe Robins, Marcus Rutherford, Josha Stradowski, Daryl McCormack, Sophie Okonedo (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(16)

Kolo času se odehrává v epickém fantasy světě a sleduje osudy Moiraine (Rosamund Pike), členky neuvěřitelně mocné ženské organizace zvané Aes Sedai, která přijíždí do městečka Dvě řeky. Odtamtud se vydává na nebezpečnou cestu křížem krážem světem s pěti mladými vesničany, z nichž jeden je – jak praví proroctví, Znovuzrozený drak... ten, který buď zachrání, nebo zničí lidstvo. (Prime Video)

(více)

Diskuze

Ladas

Ladas (hodnocení, recenze)

Ingtar2

Sám sem četl celou ságu už 2x, takže sem se neskutečně těšil na serial... Ale to co z toho udělali je totalni odpad... Jako sorry ale dneska sem koukal 5 díl a pulka z něho byla o strážci co tam absolutně nemá co dělat. 30 minut ktery mohli věnovat postavam co tam sou dost podstatny a vubec tam nejsou jako třeba Perinuv mentor nebo Min... Vsadim se že z toho udělaj love story Rand a Egvain... (to že spolu spali ani nemluvim). Je to jak kdyby scenarista četl knihy a za 20 let si řekl tak a ted to z paměti natočím... Nebo jak Logain překonal zaštítění od Aes Sedai což je uplna blbost bo jak je jednou zapadlej nelze ho překonat. Nebo jeho odříznutí (utišení) od Saidínu bez toho aby bylo 13 Aes sedai. Perinova manželka. Matova rodina. Utok hospodske. Napadeni stinem ve statku. Bože můj tam snad není jediná věc podle knihy. Už se na to dívám jako na tragickou komedii... Dal bych nvm co za to zeptat se scenaristu co hulijou za matroš a proč tak skvělou ságu cupují na kusy.

na příspěvěk reagoval Ingtar2

Uživatel Ladas smazal svůj příspěvek.

Jaeger

Jaeger (hodnocení, recenze)

Ingtar2

Ale Lan nemal priatelov, bol upaty na jediny ciel jeho zivota, chranit Morain. Az po jej "smrti" sa jeho priority trosku posunuli. Daval si odstup od ostatnych strazcov, od buducich poddanych. Jedine s kym vychadzal, kde ukazal trosku citu, bol Rand a potom Nyneive. A teraz ho vykreslili, ako ticheho citliveho chlapika, ktory vlastne potrebuje spolocnost, len sa to hanbi dat najavo.

Ingtar2

Ingtar2 (hodnocení, recenze)

Jaeger

Zasa nehroť to - je pravda že Lan je v kniháh ako stroj ale aj tak - V Great Hunt pri rozprávaní s Nyneivou sa potrebuje ukľudňovať hlbokými nádychmi. V Shadow Rising naziape na Nyneivu a má obrovský problém s ukľudnením sa. To sú len dva príklady ktoré si pamätám. Navyše pokiaľ viem z kníh tak Stepin bol Lanov 'priateľ' in a non sexual way, čiže to, že vybrali Lana dáva zmysel. Áno, extrémne tieto črty hyperbolizujú a nie som z toho zrovna nadšený ale ľudí, ktorí nečítali knihy a nemajú dôvod sa tešiť na "I didn't come here to win, I came here to kill you" by pravdepodobne tvrdý Lan veľmi nebavil.

na příspěvěk reagoval Jaeger, Ladas, Ladas

Jaeger

Jaeger (hodnocení, recenze)

Ingtar2

Nj, filmari vybrali na plačku(viem ze mourner znie lepsie) postavu, ktora sa za 14 knih ani nezacervenala, dava to zmysel. Ale chapem, aj v Friends bola epizoda, kde Jennifer Aniston randila s Bruce Willisom, ktory hral kamennu tvar...az kym ho nepresvecila, aby sa otvoril citom, a on potom nevedel prestat plakat. Asi WoT budem brat ako Friends, situacnu komediu. Nastastie bez smiechu publika v pozadi.

na příspěvěk reagoval Ingtar2

Ingtar2

Ingtar2 (hodnocení, recenze)

Jaeger

Bol vybratý ako "Mourner" - ten kto za všetkých ukáže bolesť. Navyše myslím si že do toho nedal len bolesť zo smrti toho človeka ale takisto tam bolo cítiť aj Malkier. Plus to mohol ešte trochu prifilmovať že by nebol za debila. Rafe vysvetľuje, že mourner je bežný v niektorých kultúrach.

na příspěvěk reagoval Jaeger

Jaeger

Jaeger (hodnocení, recenze)

 

05/01 ...14 romanovy cyklus, a oni jednu cast z 8  z prvej serie spravia o nicom. vlastne bachorky, ktore by sa dali popisat 5minutovym dialogom. A Lanov plac, popiči :D

 

len tak dalej

na příspěvěk reagoval Ingtar2

Uživatel Jaeger smazal svůj příspěvek.

Gubi23

Gubi23 (hodnocení, recenze)

Wysch

Mně se zdá, že v zahraničí to bude docela úspěch, slyším hodně reakcí ze všech stran, tak to asi má dost velké publikum. Tady to samozřejmě bude propadák a ani to jinak nemohlo dopadnout, protože tady tak 80 % lidí, co si platí třeba Netflix, o Prime Videu ani neslyšelo, natož aby si ho zaplatili s tím ne příliš širokým katalogem. A to musí být silný vidět takhle adaptaci po dlouhých letech fanouškovství. Já jsem sérii dočetl poprvé někdy v srpnu a už tak to dokáže vyvolat silné emoce, když se trefí scéna do černého, si ani neumím představit po 20 letech :))

Ingtar2

Ingtar2 (hodnocení, recenze)

Jaeger

Naopak, ja dúfam, že sa to podarí ukončiť a budú aj spinoffy, ktorých sme sa nedočkali v knihách. SPOILERY NA CELÚ SÉRIU: Zaujímalo by ma ako si vedie Mat v Seanchane, čo robil Rand po tom ako odkráčal od ohňa, ako funguje Drakov mier, či sa splnila Aviendhina vízia, kto je Nakomi a tak ďalej :D Tých možností a nevypovedanýh príbehov je naozaj nekonečne veľa.

Wysch

Wysch (hodnocení, recenze)

Jaeger

Tak tady nezalezi ani tolik na tom, jaky hodnoceni to ma, ale kolik penez to vydela, resp. kolik zhlednuti to mit bude. Amazon to prodava v nasich koncinach imho celkem spatne (obecne Prime si v mem okoli nikdo, ale vubec nikdo, neplati), ale uz jsem ze zapadu strasne dlouho pryc a tak nedokazu odhadnout, jakou sledovanost si Kolo casu udrzi. Podle me soudit, jestli bude mit WoT tri rady nebo sest v tuhle chvili je absolutne irelevantni a zavadejici. Pockejme si na nejaky cisla, zatim to vypada, ze start serie byl na Prime tou nejsledovanejsi premierou roku.

Jinak ja jako ctenar jsem zatim spokojenej, ale nedokazu bejt objektivni, protoze o adaptaci Kola casu snim uz skoro dvacet let, takze jsem rad, ze jsem se vubec neceho dockal :)

na příspěvěk reagoval Gubi23

TheDarKnig

TheDarKnig (hodnocení, recenze)

Sakra, druhá polovina 4. epizody byla tak dobrá. Nejblíže k pěti hvězdám zatím. 

na příspěvěk reagoval Ladas

Gubi23

Gubi23 (hodnocení, recenze)

Jaeger

Nemyslím si, že čtenáře tak naštvali, co jsem tak četl, tak většinou jsou to dost pozitivní reakce. Jasně jsou tam ty hodně negativní komentáře, ale tak je to vždycky, že ta minorita s extrémními názory je víc slyšet. S tím jestli to dotáhnou do konce, tak je to složitější, ale pořád je to jen první série, mají na čem stavět a když se bude v dalších sériích zlepšovat, což čekám, tak by to mohlo dopadnout. Hodnocení nejsou zas tak důležitý, když na to budou lidi koukat, tak to jen tak nezruší. Už nějakou dobu mají potvrzenou třetí sérii, takže podpora z Amazonu tam je. Navíc do toho dali dost peněz, tak to nebudou chtít jen tak zabalit.

na příspěvěk reagoval Ladas

Jaeger

Jaeger (hodnocení, recenze)

Ingtar2

No nechcem predpovedat, ale neverim, ze to potiahnu az do konca, tymto stylom. Citatelov asi dost nastvali, a pre vsetkych ostatnych (tj beznych konzumentov serialov) to zatial nie je az take vynimocne. Na imdb to ma 7,5, takze ide s hodnotenim dole(zacali nad 8+). Ja predikujem, ze po 3 seriach to ukoncia

na příspěvěk reagoval Gubi23, Wysch, Ingtar2

Jaeger

Jaeger (hodnocení, recenze)

Arcey

Inac, Shannara nebola jebnuta do postapo len tak z nicoho nic, v celej sage bolo kopec naznakov uz od spisovatela, on to tam jebol sam

Ingtar2

Ingtar2 (hodnocení, recenze)

Arcey

Zaujímavé na Wheel of Time je práve to, že to je Postapokalyptické scifi a zároveň not-so-medieval fantasy. Dobré je to že WoT je jeden z najúspešnejších projektov amazonu za tento rok a zároveň to, že odteraz majú predlohy len lepšiu kvalitu :D A úprimne asi som divný ale WoT ma zatiaľ baví OVEĽA viac ako GoT.

na příspěvěk reagoval Jaeger

Arcey

Arcey (hodnocení, recenze)

Gubi23

Neviem, porovnávať to s úrovňou Shannary mi príde úplne z cesty. Vo WoT sú oveľa drsnejšie scény a Shanara bola uletená tým, že to bolo čistokrvné fantasy, hoci úplný kopíraká LOTRa a oni to jebli do postapokalyptického sveta. Veľa ľudí vytýka kasting, ale podľa mňa sa veľmi od predlohy nelíší. Keby nebolo GoT tak podľa mňa toľko kritiky tento seriál neschytáva... ja verím, že i napriek tomu to dokončia až do konca, majú už natočenú polku druhej série a odklepnutú tretiu, Rafe sa vyjadril, že chce mať 8 sezón. 

na příspěvěk reagoval Ingtar2, Jaeger

Ingtar2

Ingtar2 (hodnocení, recenze)

NewPerson

Včera mal Rafe Judkins na reddite QnA a povedal. že veci sa naplno rozbehnú až v 4. epizóde, čiže som zvedavý. Plus sme dostali zaujímavé odpovede na otázky či už bola Aviendha castnutá a takisto kto hrá Seléné.

Gubi23

Gubi23 (hodnocení, recenze)

NewPerson

Ty jo, Shannara, to je docela drsný :dd Nemyslím, že je to něco extra zatím, rozhodně se to nepřibližuji k tomu levelu třeba GoT, co bych si přál, ale zas tak hrozný to není. Myslím, že se to bude jen zlepšovat a vidím solidní potenciál, ale možná ze mě mluví jen fanda předlohy, co to rád vidí na obrazovce.

na příspěvěk reagoval Arcey

Damocles

Damocles (hodnocení, recenze)

Jsem nezatížený knižní předlohou, takže když jsem se přes všechny nabídky Netflixu, HBO apod. proklikl na Prime TV, které také mám, nechal jsem se zlákat reklamou.  Vůbec jsem netušil, že se to točilo v ČR s podporou Fondu na podporu kinematografie a crew je z velké části česká. A to jsem se rozplýval nad krajinou:) Seriál je klasická dobrá filmařina, rozhodně má spád, akci, počítačové efekty jedou na plné koule a rozhodně to není moc pro malé děti - viz scéna s upalováním členky Aes Sedai, zvracení netopýra a podobně. Na Prime TV mne baví rozklikávání hereckého obsazení, což jiné streamovací služby nemají, protože ta jazyková různost angličtiny jednotlivých herců je očividná - je tam obsazení od Austrálie, přes Zéland, Irsko, Anglii a samozřejmě i Státy. Obsazení neokoukané, výrazné typy. Bude asi velmi spektakulární podívaná:) 

Gubi23

Gubi23 (hodnocení, recenze)

Ingtar2

Oooh, mám pomalu husí kůži jen si na tyhle momenty vzpomenu, to je sen vidět v důstojné podobě v seriálovém provedení.

Ingtar2

Ingtar2 (hodnocení, recenze)

Gubi23

Spoilery na celú knižnú sériu:

Fúha Rand medzi Semirhage a Dragonmount bol fakt sila :D Plus ešte veta "I've never liked Aes Sedai. I was happy to get rid of them when I returned to my farm. A bully is a buly, Whether she uses the strength of her arm or other means." A samozrejme nesmieme zabudnúť na "Asha'man kill" a celú Golden crane flies for Tarmon Gai'don sekvenciu. Ak toto dostaneme v show... budem ako malé dieťa :D

na příspěvěk reagoval Gubi23

Gubi23

Gubi23 (hodnocení, recenze)

Jinak za tím "multikulti" v Emond's Field/Two Rivers bych nehledal nějaký extra důvody, nemyslím, že se to budou nějak snažit zdůvodňovat, jen to tam naházeli, smysl to moc nedává, byl bych radši, kdyby to tak neudělali, ale extra mi to nevadí.

Gubi23

Gubi23 (hodnocení, recenze)

Ingtar2

Osobně mám ještě moc rád linku Egwene ve věži a vlastně obecně Darth Randa, ale jinak souhlas a hlavně Dumai's Wells! Pokud to udělají dobře, tak to může mít podobný efekt jako Red Wedding.

na příspěvěk reagoval Ingtar2

Ingtar2

Ingtar2 (hodnocení, recenze)

Arcey

Opäť spoilery na celú knižnú sériu:

Lepšia ako Perrinova linka z tSR je už len Aviendhina linka v Rhuideane, Randov moment na Dragonmount a samozrejme Dumai's Wells. Nemôžem sa dočkat až uvidím na plátnu Dumai's Wells, Randovu kamarátku krabicu (Sám Josha Stradowski povedal že to je jeho obľúbená scéna, toho chalana začínam mať veľmi rád, ako prvý z celého castu dočíta celé WoT) a Tarmon Gai'don. Noa snáď ani nemusím hovoriť o Balthamelovi a Aginorovi na konci EotW ktorí nás čakajú ešte v tejto sérii.

na příspěvěk reagoval Gubi23

Související novinky

Comic-Con čelí krizi

Comic-Con čelí krizi

24.06.2023

Je to pár dní, co pořadatel herní akce E3 oznámil, že se letošní i ten příští ročník ruší. Důvody jsou zřejmé, většina herních společností si začala pořádat své vlastní online konference, a když už… (více)

Amazon chystá God of War

Amazon chystá God of War

08.03.2022

Společnost Sony to s adaptacemi svých herních sérií myslí vážně a po The Last of Us, Uncharted nebo Ghost of Tsushima nás tak čeká oficiálně také fantasy řežba God of War. K té se nakonec přihlásilo… (více)

Amazon ve velkém rozjíždí investice do obsahu

Amazon ve velkém rozjíždí investice do obsahu

05.02.2022

Když Amazon oznámil poslední finanční výsledky, podstatná sekce ohlášení náležela audiovizuální zábavě, která je pro firmu čím dál podstatnější. Za filmy, seriály a hudbu loni utratila 13 miliard… (více)

WandaVision je nejstahovanějším seriálem roku

WandaVision je nejstahovanějším seriálem roku

29.12.2021

Letošní žebříček nejstahovanějších seriálů roku ovládlo studio Marvel spolu se studiem Disney. Pirátství samozřejmě není nic chvályhodného a prvenství v tomhle směru vlastně není až zase taková výhra… (více)

Reklama

Reklama