Reklama

Reklama

Kolo času

(seriál)
  • USA The Wheel of Time
Trailer 1
USA, (2021–2023), 16 h 43 min (Minutáž: 54–69 min)

Tvůrci:

Rafe Judkins

Předloha:

Robert Jordan (kniha)

Hudba:

Lorne Balfe

Hrají:

Rosamund Pike, Daniel Henney, Madeleine Madden, Michael McElhatton, Zoe Robins, Marcus Rutherford, Josha Stradowski, Daryl McCormack, Sophie Okonedo (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(16)

Kolo času se odehrává v epickém fantasy světě a sleduje osudy Moiraine (Rosamund Pike), členky neuvěřitelně mocné ženské organizace zvané Aes Sedai, která přijíždí do městečka Dvě řeky. Odtamtud se vydává na nebezpečnou cestu křížem krážem světem s pěti mladými vesničany, z nichž jeden je – jak praví proroctví, Znovuzrozený drak... ten, který buď zachrání, nebo zničí lidstvo. (Prime Video)

(více)

Diskuze

TheDarKnig

TheDarKnig (hodnocení, recenze)

Ingtar2

Zase, u tebe mám v případě WoT adaptace pocit, že jsi ultra mírný a někdo by po tom tvém nadšením očekávání druhé série mohl říct, že jiné hodnocení než pět sis ani nepřipustil... a samozřejmě, pět hvězd jsi dal, no :D 

A jiným výborným filmům a serialum dáváš zase ty odpady a dvouhvezdy :-(( 

na příspěvěk reagoval Ingtar2

Ingtar2

Ingtar2 (hodnocení, recenze)

3 AM Code

Všetko je oveľa lepšie ako prvá séria, Rotten Tomatoes má 80 percent kritikov a 91 ľudí, len tu sa proste ľudia rozhodli dávať málo hviezd. Niektorí dokonca mali nahodené dve hviezdy na všetky 3 epizódy už keď som sa pozeral tesne po tom ako to vyšlo :D 

na příspěvěk reagoval TheDarKnig

Jaeger

Jaeger (hodnocení, recenze)

TheDarKnig

zase, keby tie knihy dostal do ruky niekto na prepis, vie z 15 casti urobit cca 6. je tam strasne mnozstvo vaty. Je fajn vediet, ze sa stretne 20 zien ktore vedia spriadat saidar, ale zistovat na 3 stranach, ktora ako vyzera, co ma oblecene, ako sa tvari a ako to vnutorne precituje, ze k nim pride Nyneiva ....nebolo vobec ocarujuce. A na druhu stranu, popis toho, co robili forsaken je slendriansky oddzubany...

ked tak nad tym premyslam, nechce niekto odkupit tu kniznu sagu? dam knihu za 1€

+posto

3 AM Code

3 AM Code (hodnocení, recenze)

První tři epizody S2 sou masivní zlepšení proti S1 snad po všech stránkách od VFX po dialogy.

na příspěvěk reagoval Ingtar2

Ingtar2

Ingtar2 (hodnocení, recenze)

W.Dow

Prvé ohlasy z premiér hovoria, že je to oveľa lepšie ako prvá séria, postavy dostávajú čas, a všetko vyzerá oveľa lepšie :D

na příspěvěk reagoval W.Dow

W.Dow

W.Dow (hodnocení, recenze)

Ingtar2

Tak sama jsem zvědavá jak si druhá sezona povede, taky si ale myslím že v rámci sledovanosti to nebude žádné terno, protože sice někteří fanoušci můžou být nadšení, tak věřím že drtivá většina diváků co knihy nezná, se k tomuhle po první sérii nejspíš nevrátí. Ona premiéra je jedna věc, dokoukat ale věc druhá, protože snad nic horšího jsem neviděla osobně, takže si počkám až jak to dopadne a jen kdyby byly moc dobré ohlasy, dám tomu druhou šanci.

na příspěvěk reagoval Ingtar2

TheDarKnig

TheDarKnig (hodnocení, recenze)

Ingtar2

Ok, já to nečetl, takže jsem spíše dělal odhad na základě mých zkušeností s fantasy literaturou a obecně s adaptacemi knih. Pokud se to povede adaptovat celé, a navíc v obstojné kvalitě, tak super. Čím víc dobrých fantasy adaptací, tím lépe.

na příspěvěk reagoval Ingtar2

Ingtar2

Ingtar2 (hodnocení, recenze)

TheDarKnig

Malú sledovanosť? Veď S1 bola jedna z najväčších premiér Amazonu :D Navyše ani zďaleka nie som jediný čitateľ ktorý je optimistický ohľadom druhej série. Navyše napríklad v knihe 10 sa nestane reálne že nič, čiže to všetci chápu.

Malazan chápem. Tam by sa to nedalo. Eye of the world je tiež pomerne obsiahle. Ale kolo času má pár kníh, ktoré by nebol problém sfilmovať ako jednu sériu, respektíve urobiť z nich len pár epizód.

na příspěvěk reagoval TheDarKnig, W.Dow

TheDarKnig

TheDarKnig (hodnocení, recenze)

Ingtar2

8 sérií na všech 15 či kolik knih? No to nevím, fanoušci (asi kromě tebe :D) definitivně nebudou spokojeni. Už i tak vtěsnat do jedné série jednu knihu je v rámci těch delších fantasy knih obtížné a musí se toho hodně vynechat. 

A nefanoušci, no tam záleží na kvalitě scénářů, čím zatím v první sérii nikoho moc nepřesvědčili. Takže uvidíme teď a podle toho se nejspíš rozhodne. Jestli to zase bude mít malou sledovanost a úspěšnost, tak papá :)

na příspěvěk reagoval Ingtar2, Jaeger

TheDarKnig

TheDarKnig (hodnocení, recenze)

Ingtar2

Stejně... i když to bude třeba o něco (či dokonce o hodně) lepší, do jakého bodu si myslíš, že se tahle adaptace dostane? Myslím celkově, kolik sérií než to zaříznou nadobro. Je to prostě příliš dlouhé, no. Podobně jako One Piece, u jehož LA taky není šance na celkovou adaptaci (i když tam to je i kvůli tomu, jak moc by musel narůst taky rozpočet pro některé další sezony). 

na příspěvěk reagoval Ingtar2

Ingtar2

Ingtar2 (hodnocení, recenze)

UŽ POZAJTRA! A zo všetkých scén, ktoré postli, to vyzerá na oveľa lepšie divadlo ako bola prvá séria. Lepšie osvetlenie, strih, Dialóg PRIAMO Z KNÍH.... man, I am hyped.

na příspěvěk reagoval TheDarKnig

Jaeger

Jaeger (hodnocení, recenze)

goosebumps by som mal, keby riesili to co bolo v knihach, ale oni riesia len girl power vo svete, ktory je jing/jang. prvu seriu totalne rozosrali. meh

Ingtar2

Ingtar2 (hodnocení, recenze)

WoT gets renewed for season 3!

Plus Rafe Judkins odpovedal na isté otázky a toto sú odpovede:

- Uvidíme viac ako len jedného Forsaken

- Základ 2. série sú knihy 1-3

- Dievča, ktoré Seanchania zabili na konci prvej série vlnou si to zaslúžilo, rovnako ako aj celá jej dedina a pobrežie.

- Druhá séria má stále 8 epizód, ale sú dlhšie (vďakabohu)

- Istá scéna s Matom a jeho palicou z tretej knihy tu bude (Hype!)

- Judkins je sklamaný, že v 8. epizóde Egwene vyliečila Nynaeve takto retardovane, pôvodne to malo byť pomocou byliniek, ale Covid im neumožnil stretávanie.

- Weaves (čiže tie biele veci ktoré ste mohli vidieť pri čarovaní) už nebudú len biele, ale budú bližšie ku knihám. Farebne ;)

- Tretia séria sa začne filmovať čoskoro keďže Josha Stradowski (Rand) si musí nechať dorásť vlasy (lol)

- Tretia séria bude mať základ vo štvrtej knihe 'Shadow Rising'

Tiež boli vydané nejaké fotky, ale k tým sa momentálne neviem dopátrať.

Ingtar2

Ingtar2 (hodnocení, recenze)

Jaeger

Spoilery ku knihám: Agree, scény medzi Min a Random v siedmej epizódy patrili k tomu najlepšiemu zo seriálu. Avendhu tam ale drbli len na to aby mal Rand rasovo vyvážený Harem.

na příspěvěk reagoval Jaeger

Související novinky

Comic-Con čelí krizi

Comic-Con čelí krizi

24.06.2023

Je to pár dní, co pořadatel herní akce E3 oznámil, že se letošní i ten příští ročník ruší. Důvody jsou zřejmé, většina herních společností si začala pořádat své vlastní online konference, a když už… (více)

Amazon chystá God of War

Amazon chystá God of War

08.03.2022

Společnost Sony to s adaptacemi svých herních sérií myslí vážně a po The Last of Us, Uncharted nebo Ghost of Tsushima nás tak čeká oficiálně také fantasy řežba God of War. K té se nakonec přihlásilo… (více)

Amazon ve velkém rozjíždí investice do obsahu

Amazon ve velkém rozjíždí investice do obsahu

05.02.2022

Když Amazon oznámil poslední finanční výsledky, podstatná sekce ohlášení náležela audiovizuální zábavě, která je pro firmu čím dál podstatnější. Za filmy, seriály a hudbu loni utratila 13 miliard… (více)

WandaVision je nejstahovanějším seriálem roku

WandaVision je nejstahovanějším seriálem roku

29.12.2021

Letošní žebříček nejstahovanějších seriálů roku ovládlo studio Marvel spolu se studiem Disney. Pirátství samozřejmě není nic chvályhodného a prvenství v tomhle směru vlastně není až zase taková výhra… (více)

Reklama

Reklama