Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Existují lidé, kteří riskují všechno, aby odhalili podvod, vraždu, zlo a korupci. Dostávají se do Federálního programu na ochranu svědků a věří, že jsou v bezpečí. A pak někdo, kdo zná jejich tajemství je zradí a nechá na pospas těm, kteří by je rádi viděli mrtvé. V tu chvíli je tu On - Likvidátor - ten, který je chrání a odstraňuje veškeré stopy po totožnosti lidí, jejichž svědectví u soudu ohrožuje jejich životy! (Warner Home Video CZ)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (327)

Phobia 

všechny recenze uživatele

Sympaticky debilní béčko, poslední solidnější vzepětí guvernéra Mr. Universe v akčním filmu, pak už jeho kariéra definitivně zamrzla na úrovni "Batmana a Robina". Nejsem si úplně jistá, nakolik byl "Eraser" míněn vážně, ale já se u toho pokaždé nasměju jako šílený uň a v útlém mládí jsem Arniemu toho drsňáka žrala i s navijákem. Při vzpomínce na padákový souboj v oblacích nebo na ty divné pseudokrokodýly se moje bránice začíná samovolně otřásat, při vizuálním kontaktu by přešla rovnou do burácivého pazvuku. Nemůžu si pomoct, tahle kravina z devadesátých mě svým primitivním způsobem prostě a jednoduše baví. 66% ()

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Nevím proč by se Arnold nudil, naopak se předvedl poctivou filmařinou, ať svou kondicí, tak herectvím, a to je co říct. Scénář taky nebyl k zahození a ve společnosti známých akčních tváří doby minulé mu bylo evidentně dobře, tak jako mě. Další z příjemně natočených filmečků o lumpech, které postupně dohoní tvrdá ruka spravedlnosti. Pokud vypadá a chová se jako velký Arnie ve skvělé formě a s upřímným nasazením, pak nutně přichází Zákon s velkým Z, Zet jako Zábava... Neřvi, Dej se vycpat, Hned jsem u tebe, Právě jste zmizeli! ()

Reklama

Ouwen 

všechny recenze uživatele

Musím uznat, že Arnold hraje opravdu...skvěle? Dobře se na něj kouká, působí stylově. A hlavně mě bavilo, že během akce - ať už během přestřelek, nebo během digitálních volovin, dokáže se svojí mimikou působit "místně", takže funguje napětí. Bohužel, to stejný nemůžu říct o Vanesse, která si nic moc nedělá z toho, že jí jdou žoldáci po krku. Vůbec jsem se o ní nebál, i když jí šlo o kejhák. Samotný záporáci pak působí vyloženě trapně a taktika je to poslední, co je napadne. Jsou to jen palety na odstřel. Akční scény mě moc nezaujali. Nějaké přestřelky, sem tam dobrá likvidace, nápad, chvat. Problém mám s tím, že co se týče postavy Arnolda, vůbec jsem za celou tu dobu neviděl jedinou situaci, po které bych si řekl, že on je fakt nejlepší. Místo těch digitálních volovin, by bylo rozhodně lepší přidat nějakou tu strategickou akci, stealth, něco co by vyžadovalo daleko víc úsilí. Proto jsem byl spíš už unaven, kdy Arnold na konci vezme ty dvě laser pušky do rukou. Už to na mě působilo příliš na efekt a vzhledem k tomu, že film nemá dostatek kaskadérských kousků, tak mi zde chybí balanc v akci. Kdyby polovina filmu měla poctivě odvedený akční scény a pak to bylo zakončený závěrečnou brutální řezničinou, kde bude vše explodovat, rozhodně by to působilo přirozeněji a hlavně by to mělo lepší nádech. Bohužel, ani scénář mě nezaujal ničím, taky protože jsem nespočet momentů vyloženě předvídal dopředu, což mě taky moc nepotěšilo. ()

petaspur 

všechny recenze uživatele

Hláška: "Tady odbory nikdo ochcávat nebude!" pronesená ze strany odborářů směrem k samopaly ozbrojeným členům mafie mě utvrdila v tom, že tenhle film chce jenom pobavit. Arnoldovi to naštěstí tvůrci neřekli. Proto neztratil ani kapku drsnosti na úkor sarkasmu a jeho natrénovaný výraz doktora inteligentního svalstva ho nikdy neopoustil. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Žádná bomba to neni, ale dá se u toho slušně pobavit. Arnold se tady tentokrát moc nepředved a je docela topornej, ale občas nějakou tu hlášku utrousí a jsou tam dobrý akce, hlavně na konci, když si tam Arnie vezme dualy EM pušek a začne tam všechny kosit, ale jinak je to spíš nuda, když tam neni akce a musí si vystačit s blbejma dialogama a s otřepanou zápletkou, ale koukat se na to ještě dá, hlavně když tam je Arnie ()

Galerie (87)

Zajímavosti (27)

  • Jako koordinátor kaskadérů na filmu pracoval Joel Kramer. (Rominator)
  • V 54. minutě si můžeme všimnout, že nožík, který po Deguerinovi (James Caan) hodí Eraser (Arnold Schwarzenegger), je zavěšený na lanku a Deguerinovu ruku skutečně nezasáhne, stojí asi 10 centimetrů před rukou v rukávu košile, kterou prochází viditelné lanko jako dráha letu střely. (Petsuchos)
  • Film se natáčel od 13. září 1995 do 26. března 1996 převážně v New Yorku na místech The Harlem Rail Yard v jižním Bronxu, Central Park's Sheep Meadow a Chinatown. Dále se natáčelo v Los Angeles, Santa Claritě, Wahingtonu D.C. a v kanadském městě Dieppe. (Trajektt)

Související novinky

Zemřel herec James Caan

Zemřel herec James Caan

07.07.2022

Z amerického Los Angeles přichází smutné zprávy, ve věku dvaaosmdesáti let totiž ve středu večer opustil filmový svět americký herec James Caan, jehož si diváci mohou vybavit ze snímků jako Příliš… (více)

Útočiště v minulosti

Útočiště v minulosti

05.07.2008

Nenachází se pouze ve vzpomínkách vaší senilní babičky. Tohle je myšleno doslova. Akční sci-fi Hiding in Time by se dala zjednodušeně nazvat crossoverem Arnoldova Likvidátora a Jean-Claudova Timecopa… (více)

Reklama

Reklama