Reklama

Reklama

Noční můra v Elm Street 3: Bojovníci ze sna

  • USA A Nightmare on Elm Street 3: Dream Warriors (více)
Trailer

Freddy Krueger se vrací. Stačí jen, aby některá z jeho obětí zavřela oči a s přicházejícím spánkem vstoupila do prokletého domu v Elm Street. Mladá lékařka Nancy Thompsonová tuší, že její pacienty netrápí těžké sny, ale ohrožuje démonický vrah. Naopak doktorka Simmsová sny svých pacientů spojuje se sexuálními problémy. Aniž si to uvědomuje, dává díky svému způsobu léčby šanci Freddymu - a ten nikdy nezaváhá. (Warner Home Video CZ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (328)

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

A Nightmare on Elm Street 3: Breakfast Club. Dream Warriors sú i po tridsiatich rokoch asi jediným slasherom so skutočne skvelo napísanými postavami. Nepotrebujú na to dlhú expozíciu, stačí len pár replík, dôveryhodné kulisy a skvelé herecké výkony. Kľúč k tomu je prekvapivo jednoduchý, i keď paradoxne ťažko napodobniteľný: pôdorys charakterov dôsledne kombinuje ich zraniteľné a zároveň tienisté ľudské vlastnosti. Každý si nesie so sebou nejaké hriechy no i veľký kus nádeje a idealizmu - tak ako v legendárnom Breakfast Club. Odvtedy sa to už nikomu nepodarilo zopakovať a to vrátane tvorcov pokračovaní, ktorí sa o to snažili, no vždy pritom skĺzli do jednorozmerného slasherového klišé. A to pravdaže nie je všetko, okrem toho tu sú skvelé snové pasáže, kreatívne vraždy, dusná atmosféra a rozvíjanie mytológie okolo Freddyho - a franchise okolo Freddyho, tak ako ho poznáme dnes, bol stvorený. PS: rebríček nočných mor: N1, N3, N7, N4, N5, N2, N6 ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Každý má zlé sny.“ Tri roky po kultovej jednotke a rozhodne nekultovej dvojke prišiel veľkolepý comeback. Aspoň teda v porovnaní s dvojkou, ktorá bola skutočná zlátanina. Ale hoci sa nájdu mnohí fanúšikovia, ktorí trojku stavajú dokonca nad jednotku, ja medzi nich určite nepatrím. Uznávam, že je to stokrát lepšie, ako jednotka (a ako decko ma na to prepašoval do kina starší brat, na čo bol následne upozornený riaditeľkou kina, aby niečo také nabudúce už radšej nerobil), ale už to proste nie je ono. Vrážd je viac a sú brutálnejšie (a už tie v jednotke boli pekne drsné), ale začína sa tu na môj vkus priveľmi miešať horor s humorom a hrdinovia mi boli pomerne ľahostajní (najlepšie dopadli navrátilci zminula Saxon a Langenkamp).Prehlbuje sa síce mytológia okolo Freddyho (tentokrát sa dozvieme čo-to o jeho matke a o jeho splodení), ale scenár je miestami prílišné wtf (supeschopnosti hrdinov). ()

Reklama

mzss1 

všechny recenze uživatele

(75%) Třetí NOČNÍ MŮRA Z ELM STREET se aspoň trochu přibližuje k výborné jedničce a snadno překonává slabší dvojku. Atmosférou, hudbou a slušnou technickou stránkou se to v podstatě rovná původnímu filmu. Má to skvělé herecké postavení, které úžasně sehrálo své postavy. Takže jsem jim fandil od začátku do konce. Potěší návrat postavy Nancy. Celé je to neskutečně zábavné, Freddy je zde opět dobrý jako vždy, jen z něj už moc nejde respekt. A co se týče hororový aspektů, tak je jich docela málo, ale to mi v tomto případě nevadilo. Mělo to pohodovější atmosféru, ale zase jsme tu dostali nějaký ten nový nápad navíc, kdy holčina Kristen má schopnost přivolávat ostatní lidi do svých hrůzostrašných snů. Během sledování filmu jsem byl docela nadšen, ale přeci tu nedostatky jsou. Třeba bych úplně vynechal linii s Nancyným otcem, který mě zde otravoval a scéna, kdy Freddy jako kostra útočil, byla naprosto otřesná, ale snažil jsem se nepokazit si celkový dojem ze snímku. Takže až na tuto dějovou linii to byla slušná část téhle hororové ságy. O dost lepší jak dvojka a mírně slabší jak původní dílo. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Chuck Russsell vrátil Noční můře to, co ji vzala příšerná dvojka a dokonce i něco přidal. Freddy je v jeho podání dokonalý, zlý, sarkastický a sršící fantasticky černým humorem, prvky fantasy okořeňují už tak skvělý scénář a na svou dobu slušné triky a skvěle promyšlený příběh jsou dokonalým pozváním do snové říše mistra hrůzy Freddyho Kruegera... ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Tak tomuhle říkám parádní odčinění za opravdu špatnou dvojku! Všichni přeživší z jedničky se vrátili, Freddy zde má pár opravdu vynikajících scén ("Welcome to prime time, bitch!") a konečně se dozvídáme něco o tom, jak to vlastně s Freddym začalo. Zkrátka a dobře, jsem spokojený. Ne tak, jako u dokonalé jedničky, ale myslím, že 80 % tomuto třetímu dílu s přehledem dám. ()

Galerie (135)

Zajímavosti (17)

  • Lék potlačující sny „Hypnocil“ se objevuje také ve filmu Freddy vs. Jason (2003) nebo v komiksu „Freddy vs. Jason vs. Ash“ (2007) od scenáristy Jamese Kuhorica a kreslíře Jasona Craiga. (Terva)
  • Freddyho (Robert Englund) rukavice, která se během natáčení ztratila (pravděpodobně byla odcizena fanoušky, kterým se podařilo proniknout na plac) se posléze objevila na zdi kůlny ve filmu Smrtelné zlo 2 (1987). (HellFire)
  • Natáčelo se v Kalifornii. (Varan)

Související novinky

Zemřel skladatel Angelo Badalamenti

Zemřel skladatel Angelo Badalamenti

13.12.2022

Svět filmové hudby přišel o jeden ze svých významných hlasů, ve věku pětaosmdesáti let totiž v neděli v New Jersey zemřel americký hudební skladatel Angelo Badalamenti. Informaci o úmrtí zveřejnili… (více)

Darabontova procházka s mrtvolami

Darabontova procházka s mrtvolami

13.08.2009

Známe ho především jako tvůrce Vykoupení z věznice Shawshank, ale Frank Darabont se odjakživa rád brodil především zatuchlými hororovými vodami. Začínal jako scenárista třetí Noční můry, druhé Mouchy… (více)

Reklama

Reklama