Reklama

Reklama

Noční můra v Elm Street 3: Bojovníci ze sna

  • USA A Nightmare on Elm Street 3: Dream Warriors (více)
Trailer

Freddy Krueger se vrací. Stačí jen, aby některá z jeho obětí zavřela oči a s přicházejícím spánkem vstoupila do prokletého domu v Elm Street. Mladá lékařka Nancy Thompsonová tuší, že její pacienty netrápí těžké sny, ale ohrožuje démonický vrah. Naopak doktorka Simmsová sny svých pacientů spojuje se sexuálními problémy. Aniž si to uvědomuje, dává díky svému způsobu léčby šanci Freddymu - a ten nikdy nezaváhá. (Warner Home Video CZ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (328)

mzss1 

všechny recenze uživatele

(75%) Třetí NOČNÍ MŮRA Z ELM STREET se aspoň trochu přibližuje k výborné jedničce a snadno překonává slabší dvojku. Atmosférou, hudbou a slušnou technickou stránkou se to v podstatě rovná původnímu filmu. Má to skvělé herecké postavení, které úžasně sehrálo své postavy. Takže jsem jim fandil od začátku do konce. Potěší návrat postavy Nancy. Celé je to neskutečně zábavné, Freddy je zde opět dobrý jako vždy, jen z něj už moc nejde respekt. A co se týče hororový aspektů, tak je jich docela málo, ale to mi v tomto případě nevadilo. Mělo to pohodovější atmosféru, ale zase jsme tu dostali nějaký ten nový nápad navíc, kdy holčina Kristen má schopnost přivolávat ostatní lidi do svých hrůzostrašných snů. Během sledování filmu jsem byl docela nadšen, ale přeci tu nedostatky jsou. Třeba bych úplně vynechal linii s Nancyným otcem, který mě zde otravoval a scéna, kdy Freddy jako kostra útočil, byla naprosto otřesná, ale snažil jsem se nepokazit si celkový dojem ze snímku. Takže až na tuto dějovou linii to byla slušná část téhle hororové ságy. O dost lepší jak dvojka a mírně slabší jak původní dílo. ()

Joker Punx 

všechny recenze uživatele

Další Noční můra v Elm Street s názvem Bojovníci ze sna - Už v režii vynikajícího Chucka Russella. Trojka už navazuje na výbornou jedničku. Ve filmu máme opět postavu Nancy (Heather Langenkamp) a jejího otce, kterého zase hraje John Saxon. Děj se odehrává v psychiatrické léčebně a hlavní hrdinka Kristen (Patricia Arquette) tam skončí kvůli nočním můrám s Freddym. V psychárně jsou další postavy co mají problémy se snama. Jo trojka má fakt skvělý speciální efekty a mnohem lepší atmosféru než ve dvojce. Skvělý scény s obří hlavou Freddyho. S chodící obětí Freddyho s trčícíma žílama, to bylo fakt nechutný :D Freddyho hlava z televize. Postelová scéna s jazykama :D Jo ta sestřička byla dobrá kunda, slušný cecky měla a pěknou prdelku :D Scéna se stříkačkama taky skvělá. Překvapil mě tam mladej Laurence Fishburne v roli Maxe. Známej hlavně ze série Matrix. Robert Englund zase výbornej a ostatní herci taky dobrý. Trojka je skvělý pokračování. ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Spolu s jednotkou to najlepšie s týmto sympatickým popáleným pánkom. Dokonca by som povedal, že to bolo ešte desivejšie, krvavejšie a hlavne dejovo prepracovanejšie. Nezabudlo sa ani na príslovečný Kruegerovský čierny humor a hranie si so zabíjaním, pri ktorom Freddy využíva najväčšie slabiny svojich obetí. Veľká spokojnosť. 85/100 Videné v rámci Horror Challenge Tour. ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Kdybych byl vládce pekel, chtěl bych, aby mi Freddy udržoval oheň pod tím největším kotlem... samozřejmě bych mu dovolil, aby si občas odskočil do světa snů ulovit si nějakýho 'elmstreeťáka'... V tomto díle jsou naprosto unikátní zabijákovy výstupy. Vodovodní Kruegerhoutek, alá 'loutkový Freddy' si brutálně pohraje s Phillipem, ze kterého si jednoduše vyrobí Hurvínka, o chvíli dříve si jeho obří hlava skoro pochutná na Kristen. Freddy se nezapře ani coby moderátor a umí nechat nahlédnout člověka přímo do vysílání (doslova). A když je potřeba, zahraje si na nadrženou vyvinutou zdravotní sestřičku... Při těchto momentech jsem se bavil výborně. Působivé je i zjištění, jak se vlastně Kotelník z Elm Street zrodil (nejenom Amanda ze Saw si prožila krušné chvíle). Všechno kolem se vyznačuje pomalejším, občas přibržděnějším tempem, finále se ale zase parádně rozjede a třeba Místnost zrcadel je stylová. Dříve než skončili závěrečné titulky, měl jsem nasazen starý klobouk, na prstech pravé ruky přilepeny čtyři špejle a sbíral jsem odvahu, abych se naklonil nad svíčku a sežehnul si obličej.... Freddy je prostě borec, kterej by i z Wolverinea nadělal krvavé puzzle... Nebýt jeho, nevím, jestli bychom dnes znali bratry Wachovské nebo Fishburnea... ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Jo tak třetí díl Freddyho je to nejlepší, co v těchhle letech mohlo vzniknout. Freddy je nepřekonatelná postava ( Má děsivý vzhled, hláškuje, má perfektní vražednou zbraň, může se měnit do různých podob, ano z něj opravdu respekt jde), dokonce má film až neuvěřitelně kvalitní vizuál i efekty, které neurazí ani dnes a nechybí i slušné Gore, takže zasloužená 5* pro nejlepší hororový námět i postavu. ()

Galerie (135)

Zajímavosti (17)

  • Ve scéně, kdy Freddy (Robert Englund) zabije Jennifer (Penelope Sudrow), měl Freddy říct: „Tady to máš, tvoje velké vystoupení v televizi!“ Robert Englund tuto větu zopakoval při prvních dvou pokusech, ale při třetím ji změnil na: „Vítej v hlavním vysílacím čase, děvko!“ Režisér Chuck Russell se nemohl rozhodnout kterou větu použít, a tak je zkombinoval. (HellFire)
  • Ve scéně v čase 01:06:00, kdy vchází Nancy (Heather Langenkamp) do místnosti, kde chce s pacienty provést hromadnou hypnózu, je v záběru vidět mírně se pohybující hypnotické závaží. V následujícím záběru je závaží naprosto v klidu a v dalším záběru se opět mírně pohybuje. (BrianStorker)
  • Film bol zakázaný v Nórsku, v rokoch 1988 – 2003. (Paldiny)

Související novinky

Zemřel skladatel Angelo Badalamenti

Zemřel skladatel Angelo Badalamenti

13.12.2022

Svět filmové hudby přišel o jeden ze svých významných hlasů, ve věku pětaosmdesáti let totiž v neděli v New Jersey zemřel americký hudební skladatel Angelo Badalamenti. Informaci o úmrtí zveřejnili… (více)

Darabontova procházka s mrtvolami

Darabontova procházka s mrtvolami

13.08.2009

Známe ho především jako tvůrce Vykoupení z věznice Shawshank, ale Frank Darabont se odjakživa rád brodil především zatuchlými hororovými vodami. Začínal jako scenárista třetí Noční můry, druhé Mouchy… (více)

Reklama

Reklama