Reklama

Reklama

Zámek a klíč

(seriál)
  • USA Locke & Key
Trailer 1
USA, (2020–2022), 21 h 31 min (Minutáž: 34–57 min)

Předloha:

Joe Hill (komiks)

Hrají:

Kevin Alves, Thomas Mitchell Barnet, Coby Bird, Asha Ashanti, Laysla De Oliveira, Griffin Gluck, Eric Graise, Connor Jessup, Emilia Jones, Hallea Jones (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(28)

Otec tří dětí je zavražděn. Sourozenci se tak nastěhují do domu, který je plný klíčů proměňujících realitu. (Netflix)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (165)

vyfuk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

1. série: Klíčov s Bóďou a rodina Zámečků. Chvála lokalizaci. No hlavně jde o adaptaci komiksu, na kterou dost lidé čekali. Je otázka jestli dostali, co chtěli. Já jakožto heretik nemohu hodnotit s komiksem. A i bez něj to není žádná sláva. I přes velmi hladké a skvělé zpracování obrazu a efektů a v technické stránce to vyjde stejně. Problém je, že jelikož je seriál opět stylizován a cílen spíše pro mladší diváky, tak se jednoduše stane, že aby byl děj šťavnatější, tak se postavy jednoduše začnou chovat jako čuráci. A nejednou vás to nesere a bije do očí. Tento seriál se ale může jako jeden z mála pyšnit, že to má nějak mysticky alespoň vysvětleno. Najdou se super momenty a na postavy se skvěle zvyká. Obecně nejde o nijak extra špatný seriál. Spíše není cílen přímo na mě. Splnil však super funkci v tom, že mě asi donutí si přečíst komiks, abych věděl a dokázal si užít původní formát. Druhá série tedy půjde mimo mě. Ne v zášti, ale kvůli tomu, abych si v dobrém vzpomínal relativně a šel na původní obsah. ()

Pajky3 

všechny recenze uživatele

1. série - I když neznám původní předlohu, tak mě trailer na nový seriálu od Netflixu zaujal a já se ho rozhodl vyzkoušet. Čehož s odstupem času určitě nelituju, ale pokud je komiks ještě lepší (jak tvrdí snad každý, kdo s ním měl tu čest), tak se do něj asi budu muset pustit. Když jsem prvně viděl ten dům, tak mě napadlo přirovnání k The Haunting of Hill House a tím, že jsou v hlavní roli děti se nabízí i přirovnání ke Stranger Things. Obě jsou ale pro seriál hodně krutá, protože je přeci jen jiný a snaží se zaujmout jiné a hlavně širší publikum. Tohle je mnohem víc příjemná rodinná oddechovka, kde sice občas hrdinové nejednají úplně logicky, ale i tak to pořád slušně funguje. Já jsem si první řadu užil, bavilo mě zjišťovat, co se bude dít dál a jaký další klíč se objeví. Jestli bude další řada, tak se na ni s chutí podívám. 2. série - Druhá série k mému zklamání více méně jen opakovala schéma první řady. Navíc se vytratilo kouzlo z objevování klíčů, a i celkově to ztratilo na zajímavosti a Gabe je oproti Dodge vážně nudnej. Pořád je to příjemná rodinná oddechovka, ale nenabídne to nic navíc. Cliffhanger sice dává naději, že by to příště mohlo být o něco lepší, ale obávám se, že se opět bude opakovat, to co už jsme viděli. A k tomu přibude další hromada nelogických rozhodnutí. 3. série - Paradoxně pomohlo to, že se jedná o poslední sérii a očekával se uzavřený závěr. Je dobře, že přesně tohle třetí řada nabídla a závěr se podle mého vcelku vydařil a ságu o Lockových slušně uzavřel. To kouzlo, které to mělo na začátku je pryč, ale to se nedá nic dělat. Škoda je i toho, že záporák nebyl úplně využitej. ()

Reklama

666Carnage 

všechny recenze uživatele

Díky karanténě můžu dokoukávat a rozkoukávat věci co jsem měl v plánu a Zámek a klíč byla jedna z nich. Seriál má sympatické herce a je to takové spíše fantasy než horor a jelikož jsem komiks nečetl jen o něm vím tak mě seriál i v celku bavil. A komiks si určitě doženu. Deset dílů uteče protože jeden mám v průměru 45 minut. Zápletka je docela zajímavá a klíče dávají velký prostor i samotnému divákovi. Několikrát jsem se přistihl jak přemýšlím co bych s daným klíčem udělal já. Efekty a kamera super a co se mi líbilo bylo, že asi až v po půlce série jsem to celý prokoukl, že to nebylo hned. Příjemný seriál s jasným koncem, který nechává otevřené rovnou vrata pro druhou sérii. 75% ()

Flopik 

všechny recenze uživatele

Ale mne sa tento seriál veľmi páčil. Sympatický herci , hlavne malý Boďák, predlohu som nečítal neviem ako sa to líši možno aj preto som sa tak bavil. Horor rozhodne nie skôr fantasy ale zase niekedy nejaká scéna prekvapí.Nápad je to skvelý a ten svet má veľa čo ponúknuť.Hudba a soundtrack skvelé.Aj napriek tomu, že seriál sa niektorými dielmi vôbec neposúval vpred tak mňa bavil a pozeralo sa nato naozaj dobre. Posledný diel prvých 20 minút skvelých ale snáď každému bolo jasné ako to naozaj je a zvyšok bola už len výplň čo je škoda. Zatiaľ si nechám poslednú piatu hviezdu a verím že po druhej sérke ju dám. Inak určo doporučujem. ()

gumbo 

všechny recenze uživatele

1. série: Začátek a objevování klíčů je super. Tady je vidět invence a hodnocení se blíží vrcholu. Postavy nejsou černobílé a psychologie každého je dobře rozkreslena. V druhé polovině se bohužel trochu vytrácí atmosféra neznáma a když jsou v posledních dílech doslovně vysvětlována všechna tajemství, z nichž většinu už divák odhalil o pár dílů dříve sám, je to trochu zbytečné. A konec už zavání kopírováním konce jakékoliv řady Stranger Things. I přesto je to nadprůměr a solidní 4hvězdičková zábava. 80% ()

Galerie (331)

Zajímavosti (6)

  • Autoři komiksové předlohy Joe Hill a Gabriel Rodriguez si v této epizodě zahráli dvojici zdravotníků. Nebylo to přitom poprvé – zdravotníci s jejich tvářemi se objevili už v knize „Zámek a klíč 6: Alfa a omega“. (D.Moore)
  • Komiksová předloha se odehrává ve městečku Lovecraft, pojmenovaném podle spisovatele H.P. Lovecrafta. V seriálové adaptaci chtěl autor komiksu i scénáře Joe Hill uctít dalšího svého oblíbeného hororového tvůrce, a tak se městečko jmenuje Matheson podle Richarda Mathesona. (D.Moore)

Reklama

Reklama