Reklama

Reklama

Zámek a klíč

(seriál)
  • USA Locke & Key
Trailer 1
USA, (2020–2022), 21 h 31 min (Minutáž: 34–57 min)

Předloha:

Joe Hill (komiks)

Hrají:

Kevin Alves, Thomas Mitchell Barnet, Coby Bird, Asha Ashanti, Laysla De Oliveira, Griffin Gluck, Eric Graise, Connor Jessup, Emilia Jones, Hallea Jones (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(28)

Otec tří dětí je zavražděn. Sourozenci se tak nastěhují do domu, který je plný klíčů proměňujících realitu. (Netflix)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (165)

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Locke & Key je přesně to, co seriálová scéna potřebovala. Oddechová, krátká série o teenagerech, kteří najdou klíče a kolotoč hrůzy začíná. Mělo to něco od středoškolského života, něco od prvků hororu a rodinného dramatu, ale hlavně to mělo výborné, skvěle napsané, sympatické postavy a solidní tempo. Až na občasné stupidní chování postav (nad kterým by se pozastavil i blbec) seriálu nemám co vytknout, každou epizodu jsme dostávali slušnou porci nových otazníků, přinášejících do děje další vývoj, objevilo se i pár monster, schopnosti klíčů byly zajímavé a vizuál nekompromisní. Samotné finále nebylo až tak dusné a velkolepé, jak by se na sérii takového rázu slušelo, ale závěrečný plot twist byl taková nálož, že tady rád půjdu s hodnocením o hvězdu nahoru i přes drobné malé nedostatky. ()

Praxis 

všechny recenze uživatele

Začíná to slibně, hrátky s klíči baví, ale konec mě vyloženě nasral. Neurazilo, ale výrazně nenadchlo. Srovnání se Stranger Things vs. Letopisy Narnie na místě, ale protentokrát bych si vyloženě dal každý seriál/film zvlášť. Zkratkovité, uspěchané, a místy jsem měl pocit, že se chvílemi koukám na teen dramedy, abych za pár minut sledoval fantasy o klíčích. Bylo to zvláštní. Nejlíp hrál Bóďa, který postupem času dostával čím dál méně prostoru. Nina podivná, Tyler nesympatický, stejně tak jeho sestra Kinsley. Finta baví. Škoda, potenciál měly Klíče o mnoho větší, ale drtivě se vyčerpaly na začátku. Ke konci spíš nudily. 60% ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Seriál se mi velmi líbil a moji oblíbenou komiksovou předlohu jsem poznával od začátku do konce – Zámkovi (tedy až na Rendella) jako by se zhmotnili přímo ze stránek a jsou takoví, jací mají být. Především tedy Bóďa, kterého nemůžete nemilovat, když řádí v chodbách a pokojích Klíčova a nadšeně objevuje jedno tajemství za druhým. Skvělá je i tajemná atmosféra, tak trochu připomínající Stranger Things, za niž Zámek a klíč vděčí i výpravě, režii a super soundtracku (ať už vyjde!), a líbilo se mi postupné odhalování rodinné minulosti. Proč tedy jen čtyři hvězdičky? Kvůli uspěchanosti posledních epizod, které najednou a zbytečně začaly řešit věci, o nichž do té doby takřka nebyla zmínka. A to jen pro "velké finále". Především Korunu stínů nebylo třeba vytahovat se vším všudy a mohla zůstat schována až do druhé řady. Ne snad, že by bitva se stíny nebyla povedená, ale v seriálu jsem do té doby viděl spoustu mnohem působivějších scén a ani se v nich nemuselo bojovat - třeba Bóďovo poletování nebo Ninu se skříní a popelem. Méně je někdy více (a lépe). ()

Ratemus 

všechny recenze uživatele

Překvapivě svěží a velmi příjemná podívaná, která dodržuje základní kameny předlohy. Je to příběh o dětech, ovšem ne pro děti, herci a postavy velmi sympatické a celé je to takové hezky koukatelné. Na tohle jsem se velmi těšil, protože předloha je skutečně perfektní a seriál se i na drobné změny a odklony povedl na výbornou. ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zámek a klíč je přesným prototypem rodinných rychlokvašek z dílny služby, která se hned po Disneym této tématice věnuje nejvíc, příliš jí to ale nevychází. Tohle jsme předloni zkusili, aby se seriál rychle přetavil v ten případ, který dokoukáváte jen z čiré setrvačnosti. Každou sérií totiž kvalita klesla prudce dolů. ()

Galerie (331)

Zajímavosti (6)

  • Komiksová předloha se odehrává ve městečku Lovecraft, pojmenovaném podle spisovatele H.P. Lovecrafta. V seriálové adaptaci chtěl autor komiksu i scénáře Joe Hill uctít dalšího svého oblíbeného hororového tvůrce, a tak se městečko jmenuje Matheson podle Richarda Mathesona. (D.Moore)
  • Natáčení probíhalo v Novém Skotsku v Kanadě, konkrétně v městečku Lunenburg, a v Ontariu (v Hamiltonu, na Humber College Lakeshore Campus v Etobicoke a v Torontu – včetně Cinespace Film Studios). (noelcoward73)

Reklama

Reklama