Reklama

Reklama

Epizody(3)

Obsahy(1)

Dramatický příběh slibného mladého herce zasazený do počátku padesátých let dvacátého století. Mnoho mladých lidí tehdy muselo volit stejně jako on: totalitnímu režimu se postavit, přizpůsobit, nebo se na něm dokonce aktivně podílet. Volba hlavní postavy minisérie Herec je přitom ještě o řád složitější. Standa v sobě totiž skrývá velké tajemství. Pro někoho traumatizující handicap, pro něj však překvapivá cesta ke kariéře. Minisérie je studií lidského charakteru a jednání ve vyhrocených situacích, kdy otázka morálky a chování hrdiny není zdaleka jednoznačná. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele quokam k tomuto seriálu (2)

Herec (2020) 

Vice nez solidni drama, kteremu skodi kapka prvoplanovosti a kycovitosti, byt bych jej nezatracoval az tak moc jako xxmartinxx. Protoze na druhou stranu nabizi vykresleni atmosfery doby a vynikajici herecke vykony. V primo životní forme zde hraji Finger, Nedbal, Bartek, Vesely, v mensich rolich Vagnerova, Liptak, Kankovsky. Vybrorna taktez byla Bokova a velice dobrej titulni Cina. Zajimava byla premena Judit od naivni zamilovane divky do zrale zeny. Drama nabizi studium moralnich dilemat a lidskeho padu, syndrom jezynek, podani certu prst a koalic se zlem. 7.5/10 ()

Epizoda 3 (2020) (E03) 

Nesouhlasim s odsuzovanim teto epizody. Ano, prestrelka na nemecke strane hranice byla nesmyslna a siegfried prestrelenej. Na druhou strane si i Jan C "konecne" mohl taky "neco" zahrat a spolu s Jenovefou a Janem N byl vynikajici. Ponurost popisu doby i psychologicky vyvoj postav je kontinualni s predchozimi dily. Chvalme maskery.  Co se tyce svalovce v saune, dranaticke dilo je stake dramatické dilo a ne historicky dokument a ma plne právo na vyuziti dramatickych nonverbálních vyrazovych prostředků určené pro toho, kdo se na dilo diva, a ne pro toho, kdo dobu zazil nebo kdo ji studuje z vedeckych duvodu. 7/10. ()

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (více)

Finále Plzeň je! Od 25. do 30. září

Finále Plzeň je! Od 25. do 30. září

15.09.2020

Ačkoli je podzim, Finále Plzeň je! I přes složité jarní období se organizátoři rozhodli největší plzeňský filmový festival nezrušit, ale pouze přesunout. Během šesti dnů včetně prodlouženého víkendu… (více)

Reklama

Reklama