Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Z islandského městečka až do finále Eurovize... Je rok 1974 a malý Lars Erickssong v nedávné době přišel o matku a odměřený otec (P. Brosnan) chlapci moc podpory neposkytuje. Když se ale u nich doma schází přátelé, aby sledovali finále Eurovize, kde soutěží také skupina ABBA, Lars při jejím hitu Waterloo nečekaně ožije. Vezme si pak do hlavy, že v Eurovizi zvítězí a tohoto snu se Lars (W. Ferrell) drží i dnes, společně se stejně potrhlou kamarádkou z dětství Sigrit (R. McAdamsová). Vystupují jako popové duo Fire Saga, ale bez větších úspěchů zpívají pouze v jejich rodném malém rybářském městečku Húsavíku. V tu dobu se pořádá výběr soutěžících do Eurovize za Island a prezident tamní televize má o výběru kandidáta jasno. Na papíře však podle regulí musí být kandidátů dvanáct, a při zcela náhodném losování soutěžících do počtu, se na listině objeví také Fire Saga. Když během nominace dojde na jejich číslo, stane se z něj kvůli Larsovi jedna velká fraška a oba pak zdrceně na molu pozorují luxusní loď, na níž se baví ostatní soutěžící. Strašlivé neštěstí na lodi způsobí, že jediným kandidátem do Eurovize za Island zůstane Fire Saga… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (354)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Trochu mi to pripomenulo Blades of Glory len si tu Will Ferrell namiesto krasokorčuľovania robí srandu zo spievania na súťaži Eurovision Song a jeho hrdina je podobný lúzer ako Eddie the Eagle. Prvým problémom filmu je, že ja na tieto súťaže nie som a príliš ma nebavili všetky tie hudobné výstupy. A druhým problémom je, že to vlastne ani nie je príliš vtipné. Ono sa to väčšinu filmu berie dosť vážne a vtipov je tu minimum. Na druhej strane hlavným kladom filmu je, že má srdiečko a všetky tie klišé o tom ako lúzer v nejakej súťaži porazí ostatných a prekoná pri tom rôzne prekážky, fungujú a ja som mu fakt fandil. Naviac hlavný hrdina nie je full retard a v určitý moment prizná, že si uvedomuje jak na tom skutočne je, ale aj tak si ide za svojím snom. Takže keby to bolo buď kratšie alebo o triedu vtipnejšie, tak by som tomu dal aj tretiu hviezdičku. Takto je výsledkom tesný podpriemer, ktorý príliš často nudí. 4/10. ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Já jsem sám sebe přemlouval, že přece tři hvězdičky dát mohu. Ale opravdu nemohu, ten film je hrozně divný, v mnohem mi připadá hrozně špatný, nicméně objevilo se pár momentů, které mě oslovily - některá hudební a taneční čísla byla povedená a sem tam jsem se zasmál. Tyhle střípky byly však zabity americkými klišé a divností, ta fakt prostupuje celým filmem. Aspoň na tu Rachel se pořád příjemně dívá... ()

Reklama

POMO 

všechny recenze uživatele

Milá feel-good komedie takřka bez záporné postavy, se srdíčkem obhajující pozitivní hodnoty a různorodost Evropy, a opepřená trefnými vtípky na společenské témata (vztah Islanďanů k Amíkům; v Rusku nejsou žádní gayové atd.). Upřímně mě dojala a potěšila. Čtvrtou hvězdu dávám nejspíš proto, že mám velkou slabost pro Island (zrovna Húsavík jsem přes 2-denní čekání na lepší počasí viděl pouze v oparu a dešti) a protože jsem jeden z mála v mém okolí, kterým nevadí Will Ferrell. Tohle si zrovna i spolunapsal a spoluprodukoval, což potvrzuje jeho zasloužené místo v koruně žánru. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Klasický holyúdský povrchní sračkoidní rektobol a degenerativní homomédie bez jediného vtipu, určená pro celou (už tak retardovanou) rodinu, po které by měla následovat mezinárodní žaloba Islandu na toho slizkého trapáka Ferela za to, že dělá z jeho obyvatel přitroublé čuráky. Nasraně druhé je to taková vcelku neškodná, hloupá kokotinka, způsobující jen odumírání zbytku mozkových buněk, a nikoliv obvyklou maligní rakovinu vkusu, kde Ferel v další sériové roli odpudivého žinantního debila tentokrát moc neprdí ani nežere hovna, je prostě tak nějak jenom normálně slizký a uboze trapný. Kokotinka patetická, kýčovitá a plná plytkých kolotočářských cajdáků a homopissniček, podtrhující současný tytrubkový trend, že i sebevětší retard se může dočkat svých patnácti minut, že, Misho, jen proto, že je retard. Ovšem kdyby mi někdo držel u hlavy devítku s tím, že pokud se znovu nepodívám na nějakou ukrutnou buzikálovou sračku, tak mě zabije, a na menu by byli ještě Bídníci a LA LA Shit, nadšeně zvolím tohle. Tudíž nádherná dvojka, a teď mě omluvte, musím jít hladit kočky a nažehlovat si puky na riflích. ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

5/10 za tu jednu nečekanou, strašně zábavnou a výborně celým filmem budovanou scénu, která vlastně v krásně absurdním stylu dovrší celý hlavní motiv příběhu. Úvodní a závěrečná písnička super, Rachel úžasně roztomilá po celou dobu, Will v této roli snesitelný většinu času (když už ovšem začne být otravný, tak je zase pořádně), ale jinak nic moc. Předvídatelné, moc slaďoučké, moc obyčejné a nejhorší je, že humor mi přišel strašně slabý (resp. zbytečně nevkusný, na víc se tvůrci fakt nezmohli?). Těch pár povedených vtípků film nespasí. Aspoň jsem konečně viděl, jak to na té Eurovizi vlastně probíhá a vypadá (pravděpodobně). Po tom zveřejnění Volcano Man klipu jsem čekal větší bžundu, snad i pořádnou satiru, nakonec jsem dostal jen přehlídku nevkusných kostýmů, sem tam slušné písničky a camea nějakých hvězdiček. Zase musím ale uznat, že při té docela vražedné délce jsem se až tolik nenudil. 1 hlas pro Island navíc. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (29)

  • Pesnička zobrazená ako fínska nominácia je aktuálna pesnička "Fool Moon" od britskej indie kapely Anteros a Will Ferrel ju vybral do filmu sám. Kapela nemohla uveriť, že bola požiadaná o účinkovanie vo filme a spevák si celý čas myslel, že je to len vtip. (belinko)
  • Když se Alexander Lemtov (Dan Stevens) snaží přesvědčit Sigrit (Rachel McAdams), že s ním má zůstat, nabízí jí, že ji mimo jiné koupí Fabergého vejce. To bylo důležitou součástí zápletky předchozího filmu, ve kterém Rachel hrála, Noční hra (2018). (Mygel)
  • Z ústredného dua počujeme naozaj spievať len Willa Ferrella. Rachel McAdams mala jej spevácky hlas požičaný od švédskej speváčky Molly Sandén, ktorej je Eurovízia veľmi blízka, keďže ako 14 ročná reprezentovala Švédsko v juniorskej verzii show v roku 2006 v Bukurešti, kde skončila na treťom mieste. Rachel McAdams skutočne spieva len v jednej scéne s klavírom v hotelovej izbe pri skladaní skladby "Husavik". (drake31)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (více)

Reklama

Reklama