Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Z islandského městečka až do finále Eurovize... Je rok 1974 a malý Lars Erickssong v nedávné době přišel o matku a odměřený otec (P. Brosnan) chlapci moc podpory neposkytuje. Když se ale u nich doma schází přátelé, aby sledovali finále Eurovize, kde soutěží také skupina ABBA, Lars při jejím hitu Waterloo nečekaně ožije. Vezme si pak do hlavy, že v Eurovizi zvítězí a tohoto snu se Lars (W. Ferrell) drží i dnes, společně se stejně potrhlou kamarádkou z dětství Sigrit (R. McAdamsová). Vystupují jako popové duo Fire Saga, ale bez větších úspěchů zpívají pouze v jejich rodném malém rybářském městečku Húsavíku. V tu dobu se pořádá výběr soutěžících do Eurovize za Island a prezident tamní televize má o výběru kandidáta jasno. Na papíře však podle regulí musí být kandidátů dvanáct, a při zcela náhodném losování soutěžících do počtu, se na listině objeví také Fire Saga. Když během nominace dojde na jejich číslo, stane se z něj kvůli Larsovi jedna velká fraška a oba pak zdrceně na molu pozorují luxusní loď, na níž se baví ostatní soutěžící. Strašlivé neštěstí na lodi způsobí, že jediným kandidátem do Eurovize za Island zůstane Fire Saga… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (355)

Handle 

všechny recenze uživatele

S touhle blbinou osobně nemám sebemenší problém. Film mě bavil a sjel jsem ho jedním dechem, přesto si nemyslím, že se jedná o nějaký filmařský klenot nebo že tvůrci z námětu vytěžili maximum. Chyběl mi trochu větší tah na branku hlavně co se komediální stránky týče (námět sváděl k mnohem větší satirické náloži), ale občas se dějová linka naopak až moc přepískla a zamýšlený vtip až tak moc nevyšel. Nicméně i tak pár super momentů (ale nejsem si jistej, zdali je náležitě docení i nefanoušci Eurovize), fajn herecké výkony, autentický soundtrack a boží prostředí Islandu. Taková prostě trochu krypl-komediální pohádka pro dospělé v tom lepším slova smyslu... :) ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Takový šedý tuctový popkulturní průměr, asi jako nadpoloviční většina soutěžních kousků každého ročníku Eurovize, ale jakmile dojde na diskvalifikační píseň, tak ta urve gumu od trenclí či jiných libovolných spoďárů. Rachel McAdmas je v mnoha ohledech hodně dobrá a hlavně vcelku uvěřitelná, úplně v pohodě bych jí věřil i ten zpěv, kdyby to opravdu zpívala ona. Naneštěstí se tohle nedá říct o Ferrelovi. Možná se snažil až moc, každopádně jeho výkon a přehrávání až bije do očí. Jak ho mám rád, brát Fire Sagu za skutečnou kapelu, Sigrit by ho měla kopnout do prdele. Potěšilo mě zasazení na Island, který minimálně v roce 2018 do Eurovize vyslal vcelku netypickou a zajímavou kapelu Hatari. 2.5* ()

Reklama

silentname 

všechny recenze uživatele

"Eurovision Song Contest: The Story of Fire Saga" bude jeden z najdlhších titulov posledných rokov. A celé to pôsobilo, že Netflix chcel urobiť svoj veľký projekt Eurovízie, kde by sme mohli vidieť ako to celé funguje. Po zhliadnutí tohto filmu, no súčasne aj potom čo som videl niektorých víťazov posledných ročníkov súťaže som dospel k poznaniu, že celá súťaž mi príde skôr ako keby mali vybrať čo najväčšieho "exota" akého sa im podarí nájsť. A myslím si, že aj v tomto filme tú myšlienku celkom dobre podporujú. Film nie je nejako výnimočne napísaný. Je to podľa mňa typický film, kde máme veľkého snílka, ktorý si chce splniť sen, no nikto mu neverí, no potom bude mať trošku šťastia, veci sa začnú budovať a bla bla bla. Typický "underdog" film, ktorý v podstate môže označiť všetky štvorčeky na svojom zozname ako vybavené. No film prekvapivo priniesol postavy, ktoré som chcel sledovať, pár dobrých humorných momentiek (niektoré aj celkom čierne) a okrem toho sú tu hudobné čísla, ktoré sú vo väčšine prípadov fenomenálne. Myslím si, že by som možno chcel vidieť niektoré čísla trošku viac, no to sú detaily. Naši hlavní hrdinovia v podaní Willa Ferrella a Rachel McAdams sú mi sympatickí a dokážu film počas celej doby ťahať správnym smerom. Bavilo ma ich sledovať a scénky medzi nimi pôsobili úprimne. Vo filme je aj niekoľko "cameos" víťazov minulých ročníkov, ktoré sú tu dokopy skutočne len ako spevácke cameos. A máme tu aj Demi Lovato, ktorá si vzala celkom zaujímavú rolu. Možno by som ju osobne aj chcel vidieť trošku viac. Mínusom filmu (okrem toho, že je celkom predvídateľný) je ale pre mňa aj fakt, že niekedy si zvolí veľmi zvláštne magické momentky, ktoré mi nedávajú úplnú logiku. Viem, že je film komédia, no súčasne som to počas všetkého ostatného dokázal brať celkom seriózne. No magické elementy to trošku potápajú. Za pozornosť ale podľa mňa stojí, som rád, že som filmu venoval svoj čas a ako oddychová komédia na Netflixe to splnilo svoj účel. Hodnotenie: B+ ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Klasický holyúdský povrchní sračkoidní rektobol a degenerativní homomédie bez jediného vtipu, určená pro celou (už tak retardovanou) rodinu, po které by měla následovat mezinárodní žaloba Islandu na toho slizkého trapáka Ferela za to, že dělá z jeho obyvatel přitroublé čuráky. Nasraně druhé je to taková vcelku neškodná, hloupá kokotinka, způsobující jen odumírání zbytku mozkových buněk, a nikoliv obvyklou maligní rakovinu vkusu, kde Ferel v další sériové roli odpudivého žinantního debila tentokrát moc neprdí ani nežere hovna, je prostě tak nějak jenom normálně slizký a uboze trapný. Kokotinka patetická, kýčovitá a plná plytkých kolotočářských cajdáků a homopissniček, podtrhující současný tytrubkový trend, že i sebevětší retard se může dočkat svých patnácti minut, že, Misho, jen proto, že je retard. Ovšem kdyby mi někdo držel u hlavy devítku s tím, že pokud se znovu nepodívám na nějakou ukrutnou buzikálovou sračku, tak mě zabije, a na menu by byli ještě Bídníci a LA LA Shit, nadšeně zvolím tohle. Tudíž nádherná dvojka, a teď mě omluvte, musím jít hladit kočky a nažehlovat si puky na riflích. ()

Nin 

všechny recenze uživatele

Velmi fajn reklama na Eurovision pro ty, co ho neznají (především Američanu), a zároveň fajn snímek pro už stávající fanoušky Eurovision, kteří docení mnoho narážek. A vlastně je to vhodný film i pro všechny ostatní. Eurovision Willa Ferrella boduje hrozně pěkným prostředím. Island a později Skotsko jsou tu pečlivě zobrazovány jako atraktivní destinace a (nejen) díky tomu má film skvělou, pohodovou atmosféru. Hlavní dvojka "blbé a ještě blbějšího" je taky moc milá a na poměry Willa Ferrella i dost civilní. V každém případě "Saga of Fire" není bohužel zdaleka tak vtipná, jak by mohla být - ve filmu jsou asi jen tak tři výborné fóry. Taky příběh je dost obyčejný. Pořád je to ale velmi příjemná komedie a upřímně řečeno, mnohem lepší film, než jsem čekal. (7/10) ()

Galerie (7)

Zajímavosti (29)

  • Při vyhlašování výsledků v semifinále se mezi zeměmi nachází i Česká republika, v dalším záběru ovšem zmizí a pak se znovu objeví až jako postupující země do finále. (Mara97)
  • Počas sledovania finále Eurovízie v Lisabone v máji 2018, sme na obrazovkách mohli vidieť aj Willa Ferrella. Neskôr sa ukázalo, že tam nebol len ako fanúšik show a že svoju účasť bral ako prípravu na film o tejto súťaži. O mesiac neskôr bolo oznámene, že Farrell nebude len hrať vo filme inšpirovaným Eurovíziou, ale taktiež sa bude podieľať na scenári a produkcii filmu pre streamingového giganta Netflix. (drake31)
  • Počas filmu sa hovorilo o tom, že ak Island vyhrá spevácku súťaž, bude musieť usporiadať budúcoročnú súťaž a to si Island nemohol dovoliť. To sa v minulosti už skutočne stalo. Toto pravidlo o víťaznej krajine, ktorá usporiada súťaž v nasledujúci rok, bolo zavedené v roku 1958. V roku 1974 sa súťaž konala v anglickom Brightone, napriek tomu, že víťaznou krajinou roku 1973 bolo Luxembursko (Anne-Marie David spievala „Tu te reconnaîtras“). Aj v roku 1979 Izrael vyhral súťaž s Gali Atari & Milk and Honey s piesňou „Hallelujah“, ale z finančných dôvodov sa súťaž Eurovision Song Contest 1980 uskutočnila v holandskom Haagu. (belinko)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (více)

Reklama

Reklama