Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Z islandského městečka až do finále Eurovize... Je rok 1974 a malý Lars Erickssong v nedávné době přišel o matku a odměřený otec (P. Brosnan) chlapci moc podpory neposkytuje. Když se ale u nich doma schází přátelé, aby sledovali finále Eurovize, kde soutěží také skupina ABBA, Lars při jejím hitu Waterloo nečekaně ožije. Vezme si pak do hlavy, že v Eurovizi zvítězí a tohoto snu se Lars (W. Ferrell) drží i dnes, společně se stejně potrhlou kamarádkou z dětství Sigrit (R. McAdamsová). Vystupují jako popové duo Fire Saga, ale bez větších úspěchů zpívají pouze v jejich rodném malém rybářském městečku Húsavíku. V tu dobu se pořádá výběr soutěžících do Eurovize za Island a prezident tamní televize má o výběru kandidáta jasno. Na papíře však podle regulí musí být kandidátů dvanáct, a při zcela náhodném losování soutěžících do počtu, se na listině objeví také Fire Saga. Když během nominace dojde na jejich číslo, stane se z něj kvůli Larsovi jedna velká fraška a oba pak zdrceně na molu pozorují luxusní loď, na níž se baví ostatní soutěžící. Strašlivé neštěstí na lodi způsobí, že jediným kandidátem do Eurovize za Island zůstane Fire Saga… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (355)

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Náhodou docela příjemnej a na pohodu feel good filmeček. Netflix konečně zase po nějaké době vyprodukoval něco nadprůměrného. Zákulisí Eurovize jakož to prostředku k rychle nabité slávě mám zmapované slušně a nepohoršuje mě to. Přidat ještě víc vtipných situací, tak bych šel i na 4*, takhle dávám nakonec 65% ()

Dadel 

všechny recenze uživatele

Zatím nejlepší komedie roku, která si milým způsobem dělá srandu z této soutěže, aby se na konci překlopila v něco opravdu neironicky dojemného. Potěšily i písničky, ať už převzaté (3x Sigur Rós!) nebo původní (Húsavík bude jistě oscarovým favoritem). Mimochodem, v Húsavíku i Edinburghu jsem byl a je to tam fakt pěkné ;-p ()

Reklama

SaNcHeZ_cz 

všechny recenze uživatele

Sympatická pohodová komedie, která těží z parádního obsazení, výborné hudební stránky a příjemné atmosféry, která jakoby vypadla z libovolného ročníku samotné soutěže. Tohle prostě funguje, baví a ty dvě hodiny utečou jako voda. Pokud člověk alespoň trochu zná šílenosti, které Eurovize každoročně nabízí, je tahle pohodová komedie ideální volbou. ()

Handle 

všechny recenze uživatele

S touhle blbinou osobně nemám sebemenší problém. Film mě bavil a sjel jsem ho jedním dechem, přesto si nemyslím, že se jedná o nějaký filmařský klenot nebo že tvůrci z námětu vytěžili maximum. Chyběl mi trochu větší tah na branku hlavně co se komediální stránky týče (námět sváděl k mnohem větší satirické náloži), ale občas se dějová linka naopak až moc přepískla a zamýšlený vtip až tak moc nevyšel. Nicméně i tak pár super momentů (ale nejsem si jistej, zdali je náležitě docení i nefanoušci Eurovize), fajn herecké výkony, autentický soundtrack a boží prostředí Islandu. Taková prostě trochu krypl-komediální pohádka pro dospělé v tom lepším slova smyslu... :) ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Možná proto, že takhle roztomile sebereflexní komedie tu nebyla už dlouho, a možná z toho důvodu, že ve chvílích nudy jsem si úspěšně představoval, jak stále krásné a dokonalé Rachel McAdams nasazuji snubní prsten a vedu ji na pódium, jsem Eurovizi nakonec tak nějak podlehl. Pretože humoru není tolik, kolik bych od Ferrella očekával, ten upřímně naivní dětinský nádech tomu sluší a Dobkin přesně ví, co točí, takže šablonovitý tuctový děj ve finále funguje. A ty melodie jsou dostatečně nakažlivé.. 70% ()

Galerie (7)

Zajímavosti (29)

  • Príspevky Eurovízie z Bieloruska, Grécka, Islandu a Ruska hrajú švédski speváci, ale švédsky príspevok hrá Američan. (belinko)
  • Z ústredného dua počujeme naozaj spievať len Willa Ferrella. Rachel McAdams mala jej spevácky hlas požičaný od švédskej speváčky Molly Sandén, ktorej je Eurovízia veľmi blízka, keďže ako 14 ročná reprezentovala Švédsko v juniorskej verzii show v roku 2006 v Bukurešti, kde skončila na treťom mieste. Rachel McAdams skutočne spieva len v jednej scéne s klavírom v hotelovej izbe pri skladaní skladby "Husavik". (drake31)
  • Film se natáčel i na severu Islandu, konkrétně ve městečku Húsavík. (SONY_)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (více)

Reklama

Reklama