Reklama

Reklama

Září 1971. Spojené státy prohrávají válku ve Vietnamu. Roland Bozz je odveden a nastupuje do armády. Je to však neukázněný voják, který nerespektuje žádnou autoritu. Spřátelí se s dalším rekrutem, Jimem Paxtonem, ctižádostivým spisovatelem, který si své vojenské zkušenosti zaznamenává do deníku. Na rozdíl od Bozze se Paxton přihlásil dobrovolně. Po nástupu na výcvik jim velitel roty, kapitán Saunders, vysvětlí, že každý voják, který projde výcvikem ve Fort Polk, bude následně poslán do Vietnamu a že jakékoli jejich politické názory na válku, jsou irelevantní. Bozz má dobré znalosti vojenských předpisů a najde způsob, jak by se někteří vojáci mohli dostat z armády – například vojín Cantwell, protože má děti a ke všemu také postiženou manželku nebo vojín Mitre, nastoupil do armády, aby dokázal okolí svou mužnost, ale ukáže se, že je nervově labilní. Bozzovo přirozené vedoucí schopnosti a otevřenost vůči velení mu nakonec vynesou titul velitele čety. Je zde však i vojín Wilson, rasový fanatik a rozeštvávač, který ostatní neustále ponižuje. Bozz se s ním dostane do rvačky a snadno ho porazí, čímž si však vyslouží Wilsonovu neutuchající nenávist... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (288)

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Je to naozaj veľmi autentický film, má silu ducha a danej doby. Je uveriteľný so zaujímavým dejom a ako príbeh z vietnamskej vojny je dosť dobrý a má aj posolstvo. Colin Farrell nepatrí medzi mojich obľúbencov, tu však hraje podľa mňa jednu zo svojich životných rolí, na toto sa veľmi dobre hodí, dokonca viac ako na policajta mu podľa mňa sedí úloha vojaka. Tábor tygrov je pre mňa taký polodrsný film, splnil očakávania, ale na mimoriadne dobré hodnotenie to nespĺňa výnimočnosť a nejaké extra dejové body. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Colin Farrell. Pro tohoto irskýho týpka mám prostě slabost. Slovo "přehrávat" je u něj neznámým pojmem, je naprosto přirozený a uvěřitelný, jakoby se pohybovat před kamerou byl naprostý "piece of cake". Svým výkonem hodně zvednul kvalitu Schumacherova snímku, ale ten sám o sobě má i jiné přednosti. Především kvalitní příběh o nepodajném rebelantovi, který "nepotřebuje tu zasranou armádu a tu zasranou válku" a který se vyzná ve všelijakých nařízeních a právnických kličkách v zákoně, které umožňují při správném použití vyjebat s vojnou. Sice bych v závěru uvítal, kdyby z Farrellovy osoby při jednom zlomovém okamžiku scenárista neudělal úplného Mirka Dušína, což by z něho učinilo ještě životnější postavu, ale jinak bez námitek. Celý film se vine především v konverzační rovině se skvěle napsanými dialogy, kdo by čekal nějaké bojové scény, nedočká se. Předností je i syrové, místama jakoby dokumentaristické pojetí snímku, podpořené zajímavě roztřesenou kamerou a ruku v ruce s obrazovou střídmostí se ukazuje známá skutečnost, že nízký rozpočet Schumacherovi velmi svědčí :o). Mimochodem, jen tak pro zajímavost, Tigerland běžel v USA v pouhých pěti kinech a za tři měsíce promítání utržil 139 tisíc dolarů. ()

Reklama

Lavran 

všechny recenze uživatele

Skvělá věc! Z filmů, které jsem od Joela zatím viděl rozhodně jeden z nejlepších a nejzajímavějších tématem (ač je to vlastně ta stará dobrá písnička). Zvláštní, jak výmluvným dojmem dokáží působit (anti)válečné snímky, které se vlastně ke skutečné válce ani nedostanou - zvláště pak ty, které jsou natočeny tak úžasně surovým stylem jako právě Tigerland. Kamera bezchybná, "špinavá" a drsná atmosféra světa zelených hlav bezkonkurenční, ale (jak se shodnu s velkým počtem místních hodnotících) hlavním lákadlem filmu je naprosto Výtečný Colin Farrel. Ruku v ruce s jeho svobodomyslnou a rebelantskou postavou mi přišla na mysl paralela s dvaadvacátou hlavou páně Hellera. Zřejmě nikterak náhodně... :) ()

Laxik 

všechny recenze uživatele

Taková trochu slabší Četa. Ale když se povznesete nad to, že to prostě Stoneův superfilm není, můžete se užívat tu hutnou atmosféru, kde je jeden závislý na druhém a je vám jedno, že tady si ti kluci na válku jen hrají, a že nejde o reál. Colin Farrell je velmi kvalitní herec, pomalu, ale jistě se blíží k mé TOP 10 a imbecilita a byrokracie US Army tomu všemu dodává nádech autentična. Ještě musim vyzdvihnout kameru, která je uprostřed toho všeho pekla místo toho, aby se kochala vší tou nuzností někde z povzdálí. ()

JJ.Gibson 

všechny recenze uživatele

Tábor tygrů je opravdu skvělý snímek, který je pro mě mnohem mnohem lepší než třeba Olověná vesta, ta se věnoval jak výcviku, tak potom i pohybu na bitevní poli, ale to nebylo ono. Kdežto Tábor tygrů se věnuje pouze výcviku a zato pořádně, Joel Schumacher si dal hodně záležet a bylo to vidět. Herecké obsazení bylo taktéž skvělé a Colin Farrell to zvládl na výbornou! ()

Galerie (22)

Zajímavosti (7)

  • Kniha D. Trumba vyšla i v Československu jako "Johny si vzal pušku" na konci 70. let. Byla dokonce natočena i jako TV inscenace v hlavních rolích s M. Peškem a P. Soukupem. (Robbi)
  • Colin Farrell za svůj hvězdný výkon získal cenu pro nejlepšího herce od Bostonské společnosti filmových kritiků. (JARDAHONDA)
  • Slovo "fuck" je ve filmu vysloveno dvěstě sedmdesát šestkrát. (Bakllazaan)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno