Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bezstarostnému Ryanovi jednoho dne zazvoní telefon, v němž ho neznámá žena prosí o pomoc. Byla údajně unesena, jmenuje se Jessica a jen náhodou se jí podařilo zprovoznit rozbitý telefon. I když je nejdřív Ryan na pochybách, díky telefonu slyší, jak únosci Jessicu bijí. Chystají se zbít i jejího syna, a to se už Ryan rozhodne jednat. Na policii dojde ke rvačce a místní šerifové na něj nemají čas, a tak se rozhodne jednat sám. Sebere auto bezpečnostní služby a únosce pronásleduje. Kvůli baterii v telefonu je však ztratí. Podaří se mu ale zjistit, že únosci se vydali na letiště pro manžela Jessiky, a rozhodne se jejich plán dalšího únosu zmařit. Ryan navíc odhalí i další tajemství - záznam na videokameře, kde se policisté dopouštějí vraždy. Brzy tedy pochopí, že stojí proti zkorumpovaným strážcům zákona... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (410)

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Asi nejseriózněji podaný film od mého velkého oblíbence Davida R Ellise. I když jeho charakteristický styl a schopnost umět celé téma vhodně odlehčit se projevuje i tady. První půlka se bere celkem vážně, no v té druhé už nám režisér dává tak trochu najevo, že to zase až tak horký nebude, ale mě to nepřekáží. Spíš naopak. Statham jako záporák je naprosto bombastickej a ta role mu padla jako ulitá. Jinak dokonalý příklad efektivního využití mobilního telefonu ve filmu. Děj odsejpá slušně, není šance se nudit a tak snad jenom zarazí pár do očí bijících nelogičností u kterých by mě, ale vůbec nepřekvapilo, kdyby byli přímo tvůrčím záměrem.80% ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Tak na mé překvapení hodně kvalitní filmařina. Čekal jsem dobrý film ale spíše v tom smyslu že se budu bavit jako u Hadech v letadel nebo Noc žraloka. Nicméně tenhle film je brán sakra vážně. A to je dobře protože tenhle film mi ukázal že se dá natočit parádní thriller bez větších akčních scén. Co mě překvapilo byly herci. Neříkám že hrály nějak extra ale je tu hodně známých jmen a to potěší. Tak jako potěší Statham kterýmu role sakra sedla. Příběh sice není nijak extra dobrý ale je překvapivý že film s mobilem dokáže takhle zaujmout(stejně jako Telefonní budka). další věc co mě dost zaujala byla kamera která byla parádní a ty nájezdy kamer mi dost připomínaly Hitchocka. Je tu sice pár chyb a nedostatků které mě nutí nedávat filmu plné hodnocení ale rozhodně film doporučuji. Našlapaná jízda. ()

Reklama

Superpero 

všechny recenze uživatele

Zábavná blbinka od scénáristy Telefonní budky. Jenže na rozdíl od nervydrásající budky se Cellular veze v pohodovém duchu. Dokonce ve scéně kde Jason Statham honí Chrise Evanse po střeše a v každym filmu by hrála postupně gradující hudba v Cellular hraje Sinnerman od Niny Simone :-) Gigantickým neduhem tohohle filmu jsou až trapné nelogičnosti např. Proč bad guys nespoutaj Kim Basingerovou ale nechaj jí běhat po půdě a volat telefonem (i když ho teda předtim rozmlátili obřim kladivem ale to je jedno). Dále proč na to molo kde má dojít k předávce musí jít i William H. Macy "aby poznal Chrise Evanse" když byl ráno Evans v televizi? Nebo proč hajzl kterej vochcal Kim Basingerovou, když ho škrtila a dělal že je mrtvej počkal až si celá rodina sundá pouta a pak na ně teprve začal mířit? No a nevětší hardcore je "Xena chvat" s krevním oběhem, to snad ani tvůrci nemysleli vážně. Ale dost hnidopišství, protože všichni herci jsou v pohodě (až na Kim Basinger) plus malá role Jessicy Biel a tak to mám rád. A hlavně je to ZÁBAVA a o tu jde až v první řadě, takže jestli se přeneste přes extrémě neschopné padouchy a občasnou stupiditu tenhle film si užijete. Stejně jako já. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Spousta klišé, to ano, ale líbil se mi ten přímý tah na branku, bez nějaké leckdy až neuvěřitelně nastavované omáčky okolo. Cellular nabídne možná uvěřitelný, možná neuvěřitelný příběh, jenž umí vtáhnout do děje i přinutit diváka k okusování nehtů (vlastní zkušenost :-) ). Jistě se dá namítnout, že je řada jiných, skvělých thrillerů, tak proč ztrácet čas s tímhle, když je tak klišovitý. Co třeba odpověď "Prostě proto."? Klišé u thrilleru nemusí být nutně na škodu, pokud jsou jen doplňkem scénáře, a nikoliv jeho kostrou. Tady jsou jen doplňkem. Proto dávám 4*. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Libový surfař bez handsfree, Basinger s pytli od erteplí pod očima, Yun-Fat Macy bez párátka a učitelsky přísný pohled Stathama jako pojítko mezi snímky Crank a Cellular - v jednom je potřeba udržet adrenalin, ve druhém signál a hlavně víčka.. Ellis natočil lehce zapomenutelnou toboganovou jízdu pro děti, co vás na konci vyplivne do velmi plytkého bazénu a jak praví reklamní slogan, že Nokia spojuje lidi, tak já jsem byl po dobu 94 minut spíše dočasně nedostupný. A myslím, že i kdyby zavolali později, spojení se nezdaří.. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (16)

  • Snímek měl původně tzv. turnaround status, což znamená, že studio vlastnící práva se ho vzdává, a tak si film může zakoupit jiné studio. Takto se dostal Mobil ze Sony do New Line Cinema. V této pozici se však neocitnou jen filmy, které nejsou úspěšné, pochodili takto i Černý jestřáb sestřelen či Traffic: Nadvláda gangů. (imro)
  • Film měl před spuštěním natáčení chvíli „utrum“ kvůli ostřelovači, který terorizoval obyvatele Marylandu a Virginie v roce 2002. (imro)

Reklama

Reklama