Reklama

Reklama

Kalifornie

Trailer

Vzrušující dobrodružství i nepředstavitelné hrůzy čekají na dva hlavní hrdiny během jejich cesty do Kalifornie. V tomto mrazivém psychologickém thrilleru si zahráli vynikající Brad Pitt a Juliette Lewis, která podala neuvěřitelně přesvědčivý výkon. V dalších rolích uvidíte neméně přesvědčivého Davida Duchovnyho a Michelle Forbes. Intelektuální městský pár Brian a Carrie se vydají na cestu napříč zemí, aby načerpali informace pro svou knihu věnovanou tématu sériových vrahů. Společníky jim jsou jejich noví známí Early a jeho přítelkyně Adele. Jeden vůz, jeden cíl a jedna velká snaha o společné téma k hovoru je provází prvními kilometry. Když se ale začnou konečně všichni sbližovat, projeví se náhle Earlyho prudká povaha a vyděšení Brian a Carrie zjišťují, že za poznatky o nemilosrdných vrazích nebudou muset cestovat tak daleko, jak si původně mysleli. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (276)

emma53 

všechny recenze uživatele

Ne, já Kalifornii ještě neviděla a tak jsem si dnes na ní posvítila, protože i venku je tak nádherně jako tam. Klasika devadesátek se už dá rozpoznat celkem dobře, ale stejně je to šok, když si uvědomím, že to bylo před 25 lety, když mně je stále stejně. Early řešil konfliktní situace velmi rychle a svérázným způsobem, to se musí nechat Brad Pitt si to užíval a hrál už tehdy bezvadně toho chlapíka, který si se svým svědomím nedělal žádné štráchy. Maximálně roztomilá a naivní byla Juliette Lewis asi i díky dobrému dabingu. Tuhle road movie si ani Brian nepředstavoval v takovém duchu i při svém plánu psát a cestovat ve stopách sériových vrahů. Mělo to švih, spád, jedna akce za druhou, víc jsem neočekávala, takže za mě spokojenost a do Kalifornie se v nejbližší době nechystám. ()

swamp 

všechny recenze uživatele

Pitt a Lewis ve filmu opravdu figurují - Duchovny a Forbes jsou zde spíš do nezbytného počtu .. ovšem to klidně může být záměr, protože k vykreslení postav se toto jejich útlé herectví dosti hodí. Z nenápadně se rozjíždějícího snímku se vyklube silný thriller, kterému drsný cvok Early (Pitt) dodává opravdové grády. ()

Reklama

Bachy 

všechny recenze uživatele

Asi bych potřeboval větší škálu hvězd. Dávám 4, ale nebál bych se přihodit i tu poslední. Lehce zdlouhavý začátek zase tolik neuškodil a výborná squadra herců pak rozjíždí parádní roadmovie. Gradace se zde opravdu povedla, film je s každou minutou lepší a napínavější. Duchovny tentokrát nehledá pravdu tam někde venku a je jen dobře, že o sobě dal vědět i v díky jiné roli. O Pittovi netřeba psát slohy, on prostě exceluje a hotovo. Možná, že můj výsledný dojem z filmu ovlivnilo i naprosto nulové očekávání. Každopádně já spokojen byl. ()

JohnSmith 

všechny recenze uživatele

Road movie o cestě po masovejch vrazích je samo o sobě zajímavý a lehce z toho mrazí. Nebýt společníků Pitta a Lewisové nebylo by to moc zajímavý. Lewisovou jsem nikdy neměl rád a její postava je tak blboučká a nesympatická až to není hezký. Na druhou stanu Pitt je naprosto skvělej a díky němu dávám 3* ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Brian Kessler (David Duchovny) je novinář, kterému se podařilo jednou napsat dobrý článek, a hned má nabídku na celou knihu. Tuto knihu chce věnovat analýze sériových vrahů - proto se chce se svou přítelkyní Carrie (Michelle Forbes) vydat na cestu po místech, kdy došlo k nějakým vraždám, a zároveň splnit její sen o cestě do Kalifornie. Protože ale cesta je drahá, zkusí najít na tuto dlouhou cestu spolujezde. Ozve se jim Early (Brad Pitt) se svojí naivní přítelkyní Adele (Juliette Lewis), kteří musí urychleně zmizet. Brian ani netuší, že bude moci jednoho sériového vraha sledovat úplně zblízka, a že se sám může stát i obětí ... Po první půl hodině jsem zívajíce chtěl odejít, protože na takovou blbost režisérovi neskočím. Ale zůstal jsem a dokoukal do konce, a udělal jsem dobře. Jak film rozvíjel charaktery jednotlivých postav, stále víc si mne získával. Hlavně naprosto úžasný Brad Pitt a k němu dokonale kontrastní Juliette Lewis - fakt si nedovedu představit někoho jiného v jejich rolích. Trošku překomplikovaný konec mi už dobrý pocit zkazit nemohl... ()

Galerie (153)

Zajímavosti (2)

  • Film má aj svoju komiksovú adaptáciu, o ktorú sa postaral americký spisovateľ Chuck Dickson a umelec Duncan Fergedo a nesie rovnaký názov ako film. Adaptácia však nebola nikdy dokončená. (apocalyptik)

Reklama

Reklama