Reklama

Reklama

Kalifornie

Trailer

VOD (1)

Vzrušující dobrodružství i nepředstavitelné hrůzy čekají na dva hlavní hrdiny během jejich cesty do Kalifornie. V tomto mrazivém psychologickém thrilleru si zahráli vynikající Brad Pitt a Juliette Lewis, která podala neuvěřitelně přesvědčivý výkon. V dalších rolích uvidíte neméně přesvědčivého Davida Duchovnyho a Michelle Forbes. Intelektuální městský pár Brian a Carrie se vydají na cestu napříč zemí, aby načerpali informace pro svou knihu věnovanou tématu sériových vrahů. Společníky jim jsou jejich noví známí Early a jeho přítelkyně Adele. Jeden vůz, jeden cíl a jedna velká snaha o společné téma k hovoru je provází prvními kilometry. Když se ale začnou konečně všichni sbližovat, projeví se náhle Earlyho prudká povaha a vyděšení Brian a Carrie zjišťují, že za poznatky o nemilosrdných vrazích nebudou muset cestovat tak daleko, jak si původně mysleli. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (276)

cpt.Lynch 

všechny recenze uživatele

Docela fajn road movie-thriller. Zajímavá zápletka, místy trochu přehnaná. Psychologie postav (hlavně teda vraha) by mohla byt více propracovaná. Perfektní herecké výkony ústředí čtveřice. Závěr předvídatelný a klišovitý (Po kolikáté byla na závěr filmů scéna: Praštím vraha, který ohrožuje mě, nebo mou rodinu, ale za žádných okolností nezajistím, jeho úplné zpacifikování - vrah se mimo záběr probere a provádí svůj poslední útok, nebo jejich sérii? Bylo to asi miliónkrát. Těším se, až se to jednou kladným hrdinům vymstí a ledabyle zneškodněný vrah je nakonec usmrtí :) ). Celkově tak 3,5*. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Tim Metcalfe .. I mean the mind of a serial killer as it relates to culpability. Someone who can't distinguish between right and wrong is like a child... Průběžný vypravěčský monolog o nejtěžším zločinu je výborný, ale příběh o střetu „tvůrčí krize“ s „tvůrcem vražd“ není místy tak nosný, jak by se z námětu zdálo. Zejména finále se neubrání typickým klišé. Mnohé tak zachraňují alespoň herci. Brad Pitt je zvíře, jeho žena nána, David Duchovny zanícený spisovatel a jeho žena s nosánkem nahoru. Všichni výrazní. ()

Reklama

emma53 

všechny recenze uživatele

Ne, já Kalifornii ještě neviděla a tak jsem si dnes na ní posvítila, protože i venku je tak nádherně jako tam. Klasika devadesátek se už dá rozpoznat celkem dobře, ale stejně je to šok, když si uvědomím, že to bylo před 25 lety, když mně je stále stejně. Early řešil konfliktní situace velmi rychle a svérázným způsobem, to se musí nechat Brad Pitt si to užíval a hrál už tehdy bezvadně toho chlapíka, který si se svým svědomím nedělal žádné štráchy. Maximálně roztomilá a naivní byla Juliette Lewis asi i díky dobrému dabingu. Tuhle road movie si ani Brian nepředstavoval v takovém duchu i při svém plánu psát a cestovat ve stopách sériových vrahů. Mělo to švih, spád, jedna akce za druhou, víc jsem neočekávala, takže za mě spokojenost a do Kalifornie se v nejbližší době nechystám. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Cesta Dominica Seny do Kalifornie, kde si rád natočí 60 sekund a Swordfish. Slušný režisér vzal do svého filmu televizní hvězdu Davida Duchovnyho s průměrnou Michelle Forbes a oba doplnil mladými talenty Bradem Pittem a Juliette Lewis. Především Pitt podává velmi dobrý výkon a chvílemi by člověk zapomněl, že to je ten hezoun od Angeliny:). Juliette je klasicky naivní holčička s "kouzlem", které nedostane každého. Přes všechny kvality herců, kteří potěšili není film tak atmosféricky skvělý, jak se tu píše, ale jde "pouze" o slušnou zábavu bez pořádného výsledku. Kromě slušného vizuálního vzhled, kterou na svou dobu potěší, nepřináší film nic výjimečného, což je škoda, protože už samotný Pitt by si zasloužil více... ()

TheMaker 

všechny recenze uživatele

:::::::::::::::::::: Skvělá road-movie, ale ruku na srdce. Kdyby tam nehrál Pitt, který byl naprosto výtečný, tak by to byla (pod)průměrná blbůstka. Scény typu - "jsem vdova"-"tak teď už jste vdova", "viděli jste tu hnusnou ženskou ?"-"ohol si nohy ty zrůdo", byly ale naprosto vynikající a bezchybné. Škoda, že tam takových scének-hlášek, nebylo více ! A závěrečná scéna s páskou mě naprosto dojala. :::::::::::::::::::::: ()

Galerie (153)

Zajímavosti (2)

  • Film má aj svoju komiksovú adaptáciu, o ktorú sa postaral americký spisovateľ Chuck Dickson a umelec Duncan Fergedo a nesie rovnaký názov ako film. Adaptácia však nebola nikdy dokončená. (apocalyptik)

Reklama

Reklama