Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když se ve staré rodinné firmě ukáže, že z ní kdosi vyvádí peníze ve velkém, nastává konfrontace s novou realitou, na níž nebyl nikdo připraven. Ivo Róna, dlouholetý šéf prosperujícího podniku Aron, se snaží zorientovat v nechtěné situaci, kterou mu jeho děti ani okolí neulehčují, ale kterou si na sebe dost možná seslal sám. Nový film režiséra Olma Omerzu proplétá komplikované rodinné vztahy se světem moderních komunikačních technologií, které dokáží využít naše slabá místa. Ve válce, která se ve filmu pokradmu rozpoutává, ale není vůbec jasné, kdo stojí proti komu, natož kdo z ní vyjde jako vítěz. (Cinemart)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (145)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Za mňa strašná nuda, pričom z reálneho atlasu vtákov by som bol obohatený oveľa viac než z tohto podivného žuvačkovo-naťahovacieho rádoby artu. Samozrejme hovorím o reálnom ornitologickom atlase, nie o zbierku fotografií Roberta Rosenberga. Pritom Donutila mám strašne rád a nesklamal. Ale vlastne nemal ani v čom, stratil sa v komornosti. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

KINO Scala - úvod s Miroslavem Donutilem/// Obsazení 8/10 Děj 7/10 Hudba 6/10 Kamera 7/10/// PLUS: především kvalitní zpracování ve všech ohledech, uvěřitelné herectví (především Donutil, Křenková), civilnější a skromnější herecký projev (Kotek, Pechlát). typově dobře obsazeno, zajímavé ozvláštnění díky přidaným ptákům MÍNUS: mě film nenudil, naopak jsem byl napnutý a vtáhnutý do děje, ale dokáži si představit, že nudit i může a také je silně depresivní, není to pěkný film na vylepšení nálady, a úvod před filmem mohl být delší, ale když nikdo neměl otázky.../// Shrnutí: Primární narativ vidím jako sondu do korporátu. Do prosperující firmy a do výkladu jejího rozpadu, když zakladatele dožene jeho minulost. Uvěřitelný námět, který si jistě nejednou stal. Loajálnost syna i zetě je možná trochu překvapující, ale je také uvěřitelná a sympatická. Dialogy jsou rovněž poměrně reálné. Náročnější film, který cíleně nevyhledávám, ale jednou se určitě dá zhlédnout./// Celkem 70%/// ()

Reklama

zette 

všechny recenze uživatele

I diky hodnoceni jsem od tohoto filmu nic necekal. Musim ale rict, ze me mile prekvapil. Namet je vyborny a asi i dost aktualni. Mihulova svou roli zrale, ale naivni zeny presvedcila. Skoda, ze mela takovou dlouhou hereckou pauzu. Asi to slo cele natocit jeste lepe, celkove mi to ale prislo jako zajimavy pocin a jeden z tech lepsich filmu natocenych u nas v roce 2021. ()

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Olmo Omerzu natočil opět neobvyklý příběh s obvyklým obsahem. Krachující firma, vytunelované peníze, arogantní šéf, kterého zajímají jen prachy a tak dále. Jenže slovinský režisér tohle umí podat jinak, neotřele, nápaditěji. Nevím, jestli mám štěstí, ale zatím každý film, který jsem zhlédl a bude se letos ucházet o Českého lva byl nadprůměrný. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

Vlastně už klasický Omerzu. Na české poměry nadstandardní drama, které si bere na paškál seriózní problém v podobě odcizení identity a její následné zneužití, které je ovšem takové chladné a nedopřeje divákovi aby se do postav vžil a soucítil s nimi. Divák se nedozví prakticky nic nejen o firmě ze které zmizely peníze (ono to není úplně podstatné, nicméně evidentně jim ty nemalé peníze docela dlouho nechyběly) ale ani o postavách včetně té která je pro trochu lásky schopna udělat nejspíš úplně cokoliv. Korunu tomu pak nasadí otitulkované ptačí vsuvky, které asi nějak měly orámovat celý příběh, ale ve skutečnosti jsou spíš jen takovými plochými a nicneříkajícími facebookovými moudry...60% ()

Galerie (10)

Zajímavosti (4)

  • Film podpořil Státní fond kinematografie částkou 11 milionů korun. (SONY_)
  • „Pevně věřím, že ten příběh mnoho diváků hluboce zasáhne,“ uvedl Miroslav Donutil. (SONY_)

Související novinky

Cenu filmových fanoušků získal Zátopek!

Cenu filmových fanoušků získal Zátopek!

17.01.2022

Česká filmová a televizní akademie (ČFTA) dnes oznámila kompletní seznam nominací pro 29. ročník udělování cen Český lev. Mimo to byly během dnešní tiskové konference oznámeny i dvě nestatutární… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

31.12.2021

Přichází den, kdy se každoročně obracíme na nejoblíbenější uživatele, aby se nám svěřili se svými topkami 3 filmů (a případně 3 seriálů) uplynulého roku. Od loňska je navíc doplňují i vybraní… (více)

Reklama

Reklama